...a tu nikt nic nie pisze? :) Jak już napisałem na onecie w lutym będziecie mogli sprzedać tego śmiecia realizując pokaźne straty. Macie 2 miesiące żeby się przygotować psychicznie. Ja z kolei odkupię od Was akcje żeby w 2016-2017 roku zrealizować pokaźny zysk
urywek z onetu....pomyslcie;;...............''W związku z brakami Ukraina zaczęła kupować węgiel w Rosji i w Republice Południowej Afryki. Państwowa firma Centrenerho, jeden z największych na Ukrainie producentów energii elektrycznej, zaplanowała, że do końca roku kupi 250 tysięcy ton z RPA w cenie 86 dolarów za tonę. Ukraińcy zawarli także kontrakty na dostawy węgla z Rosji w cenie 80 dolarów za tonę.''....... tylko onosnie rosji nie podaja ani liosci ani ceny.A swoją drogą w czasach globalizacji nie da się wykluczyć jednego ogniwa z całego łańcucha.To nie zadziała.Kążdy zależy od każdego. tutaj cały artykuł , jak ktoś nie czytał.Data dzisiejsza.
@ALi: no niby tak, ale skoro już tutaj piszą to wątpię, żeby aż tak polecieli po całości i olali nas w lutym
@oczekujący: dzięki za fajny art. ciekawe tylko co z węglem który czeka na wykorzystanie na Ukrainie. Po co kupują z Afryki skoro mają spore złoża. Sadovaya (nie wiem jak Coal Energy) już bardzo mało wydobywa węgla bo leży i się nudzi. Wydoby tyle że starczy na dobre 2-4 lata grzania dla wszystkich Ukraińców. Czyżby za wysoka cena?