• kolejne bajki prezesa Autor: ~WATCHER [83.26.161.*]
    http://www.parkiet.com/artykul/1401949-Kiedy-debiut-Orphee-na-GPW-.html

czy on juz się niekontroluje? ileś mozna słuchać tych jego obietnic, i ciagłego przesuwania terminów. Jest poprostu nieudolnym facetem , który ponad 1,5 roku przenosi spółkę z NC na rynek główny. W tym czasie zrobili to juz Voxel, LUG, i wiele innych spółeczek o nie takiej światowej "renomie".

Tuora ! nie chce mi się już słuchać twoich wypowiedzi.
  • Re: kolejne bajki prezesa Autor: ~GMBH [217.153.90.*]
    Ciekaw jestem ilu jeszcze hm..inwestorów będzie sprzedawać po takiej cenie ? No cóż niektórzy byli chętni kupować po 12 zeta są chętni by sprzedawać po 2.40 . Rewelacja .
  • Re: kolejne bajki prezesa Autor: ~WATCHER [217.99.241.*]
    lada moment będziesz miał po 2 zeta
  • Re: kolejne bajki prezesa Autor: ~123 [81.190.163.*]
    Dnia 2014-12-15 o godz. 10:05 ~WATCHER napisał(a):
    > lada moment będziesz miał po 2 zeta

kibicujesz spadkom?
  • Re: kolejne bajki prezesa Autor: ~WATCHER [83.7.236.*]
    Dnia 2014-12-15 o godz. 10:08 ~123 napisał(a):
    > Dnia 2014-12-15 o godz. 10:05 ~WATCHER napisał(a):
    > > lada moment będziesz miał po 2 zeta
    >
    >
    > kibicujesz spadkom?

widzisz ~123, nie pomyliłem się, teraz to już się obawiam,ze będzie jeszcze niżej. Ktoś zaczął wychodzić, nawet na takich stratach
    Jak rozumiem rynek boi się potencjalnie przegranego arbitrażu ?
    Dnia 2014-12-15 o godz. 10:13 ~GMBH napisał(a):
    > Jak rozumiem rynek boi się potencjalnie przegranego arbitrażu ?

od niechcianego arbitrażu kurs spadł od 14zł.
    sorry od 10 a nie od 14
    Na szczęście to się okaże jeszcze w tym roku co arbiter zadecyduje . Mi osobiście nie chce się wierzyć że dowali najgorszy wymiar kary . Ale to się zobaczy niedługo .
  • Re: kolejne bajki prezesa Autor: ~becher [159.205.113.*]
    Nie rozumiem na czym polega rola tego "JEDYNEGO ARBITRA". Dla mnie arbiter to arbiter - czyli ktoś, kto dąży do polubownego zakończenia sprawy. Ktoś, kto pomoże
    przy sporze i doprowadzi do zgody........A to na dodatek JEDYNY! I śmieszy mnie to,
    i niepokoi. Zgodnie z nazewnictwem ARBITER to sędzia polubowny, rozjemca,
    wyznaczany przez strony wiodące spór. I nie wyobrażam sobie, żeby taki rozjemca mógł
    którejś ze stron przywalić jakąś karę, albo jakoś inaczej ją ukarać.

Biorę to tak sobie na rozum i logikę i nie wiem czy myślę prawidłowo. U makaroniarzy
    mogą panować jakieś inne zwyczaje, w szczegółach może być inaczej, niestety.

Co by jednak nie było, to nasza ORP robi się na GPW tańsza od samej gotówki, którą
    trzyma w kasie! Chyba, że spekulanci z pewnej rodziny na literę T kasę tą już uszczuplili.
  • Re: kolejne bajki prezesa Autor: ~WATCHER [217.99.241.*]
    no właśnie, też się o to boję, że tuory uszczuplaja kase w orphee. wydaja na pewno na lewo i prawo, na ekspertyzy prawne związane z wnioskiem Cormaya o zwołanie NWZA. A potem zobaczymy ,że to był tak drogi proces, że w orphee mało kasy zostało.
    Ciekawe czy tuora pojawi się na nwza Cormaya 19 grudnia?
    Wszystko fajnie , ale to raczej nie będzie tak , że ten arbiter obie strony pogłaszcze po główce i odgwiżdże remis . Zwłaszcza , że próba ugodowa zakończyła się fiaskiem . Jak arbiter użyje "gwizdka" to wiadomo że jedna drużyna na tym skorzysta a druga nie . To nie jest ważne czy to będzie prawda czy nie tylko takie będą odczucia arbitra . Jak oglądasz piłkę nożną to wiesz , że arbiter używa gwizdka zgodnie ze swoimi odczuciami a nie kierując się odczuciami kibiców . Czasem ma rację a czasem nie . Zresztą sądzę , że jeśli wyrok będzie niekorzystny to będą jakieś inne możliwości odwoławcze .
    Po mojemu to coś się tutaj zaczyna dziać . Nie wiem czy to oznacza wzrosty , ale zainteresowanie jest .
    > Dnia 2014-12-15 o godz. 10:05 ~WATCHER napisał(a):
    > > lada moment będziesz miał po 2 zeta
    >
    >
    > kibicujesz spadkom?

widzisz ~123, nie pomyliłem się, teraz to już się obawiam,ze będzie jeszcze niżej. Ktoś zaczął wychodzić, nawet na takich stratach
  • Re: kolejne bajki prezesa Autor: ~123 [89.228.135.*]
    Dnia 2014-12-19 o godz. 09:54 ~WATCHER napisał(a):
    > > Dnia 2014-12-15 o godz. 10:05 ~WATCHER napisał(a):
    > > > lada moment będziesz miał po 2 zeta
    > >
    > >
    > > kibicujesz spadkom?
    >
    > widzisz ~123, nie pomyliłem się, teraz to już się obawiam,ze będzie
    > jeszcze niżej. Ktoś zaczął wychodzić, nawet na takich stratach

przecież doskonale wiesz, że niewielki procent jest drobnych inwestorów a tę zwalę robią instytucje finansowe ja nie mam wątpliwości, że tak własnie dzieje się za ich sprawą
    wiem, ale czy ty wciąż myslisz ,że te instytucje bawia się cały czas w manipulacje rynkiem? ja nie i niestety obawiam sie najgorszego, co zresztą widać po dzisiejszym zachowaniu
  • Re: kolejne bajki prezesa Autor: ~123 [89.228.135.*]
    ....nie można wykluczyć, że jest niewielka cześć kupujących i od zaraz oddających akcje...są też i tacy którzy podejmują próbę tzw uśredniania...nie sadzę aby ktokolwiek grał na krótko przy tych obrotach bo jak widzisz na wykresie sam by się pokąsał .....
  • Re: kolejne bajki prezesa Autor: refeal [94.254.129.*]
    Przy odrobinie szczęścia i wytrwałości ten system może działać.
[x]
ORPHEE -3,55% 0,50 2020-06-04 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.