współczuję tym co jeszcze nie kupili akcji, a tym bardziej tym, którzy w panice sprzedali nie dajcie się naganiaczom na spadki, tylko sami na spokojnie przeanalizujcie wyniki spółki - Zyski mniejsze, ale są link poniżej do czytelnej prezentacji http://www.biznesradar.pl/raporty-finansowe-rachunek-zyskow-i-strat/SOLAR-COMPANY
kupuje akcje bo chce zarobić? Moim zdaniem fałszywa strategia ktora nie da zysku. Kupuje bo wiem ze akcje sa tanie ,firma jest stabilna i rozwija sie jestem ustawiony defensywnie i nie boje sie spadkow ktore w ktoryms momencie na pewno przyjda. Pytanie brzmi Dlaczego te akcje mialyby "rosnąć"???????
Bo zmienil sie Prezes? Jest Nowa strategia rozwoju? Sa nowe sklepy? Sa Nowe ciuchy? Beda wieksze przychody?? Beda lepsze zyski?Bedzie wiecej klientow???? CO sie zmieni????DLaczego akcje maja rosnąc???? DLatego ze na malym wykresie pojawila sie literka W ktora zna wiekszosc spekulantow i tylko dlatego zo ja widza kupią akcje.....? Czy to nie jest parodia ze szpitala psychiaTRYcznego.
Ta literka W to troche za malo,duzo zeby nasycic adrenalina tych ktorzy jej pragna duzo zeby dac doswiadczenuie duzo zeby zarobic pare groszy ale za malo za malo zeby regularnie zarabiac duze pieniadze na gieldzie.Zobaczymy.
ja nie jestem chciwy - wchodzę w spółki w których mogę zarobić na szybko do 30% - więcej mnie nie interesuje :) - potem szukam kolejnej Ps. literka W czy inaczej podwójny dołeczek to jest dobry moment na zarobeczek :)
Dnia 2014-12-15 o godz. 10:20 ~sterw napisał(a): > cos slabo kolego ztym kupowaniem myslalem ze za pol miliona przynajmniej > wezmiesz aTy nic ani jednej akcyjki
ja już zapakowany pod korek :) - teraz czekam na innych
Solar mimo braku perspektyw i masakrycznej konkurencji w mojej ocenie jest lepsza spolka od mitu ze zwgledu na lepiej rozwinieta strukture sprzedazy i stabilnosc finansowa. Owszem moze spasc i do 70 gr czas pokaze.
zbiornik mam podzielony na kilka spółek, moja strategia jest dość prosta szukam spółek zdołowanych ponad miarę - wchodzę w nie, a później uśredniam, ale w górę. Wszystkie spółki które parkuję w swojej stajni mają szanse na 30% wzrost w szybkim czasie (2-3 miesięcy), po osiągnięciu założonego planu, szukam kolejnych zdołowanych pozycji :) i tak wkoło macieju :) na 5 spółek 3 idą po mojej myśli, z częścią muszę się pożegnać wcześniej - jak znajdę lepszą okazję. Ps. dziś stawiam na URS, SOL i CZT, ale zachęcam do obserwacji KRS - jeszcze lekką korektę zaliczy i można wchodzić :)
ta g;laszczcie sie po glowkach i dodawajcie otuchy w koncu macie te akcje więc musza pojsc w gorę a czy pojda od 4 groszy czy 1,30 jakie to ma znaczenie... Ktos kiedys wymyslil"Rynki moga pozostawac nieracjonalne dluzej niz ty wyplacalny" i to jest esencja calej tej debilnej piramidy dla geniuszy jaka jest gielda.Musze przyznac ze w ciagu 13 lat tej przygody nie spotkalem nikogo podkreslam nikogo osobiscie kto dorobilby sie na gieldzie.Spotkalem za to znam wiele osob ktore zbily kase na wlasnych firmach handlu mięsem i informatyką".