Przyglądam się od jakiegoś czasu notowaniom tej spółki. Mam pytanie: czy proces związany z emisją akcji dla Ipopemy 21 FIZ w zamian za Solidarność jest już zakończony? Czy akcje weszły już do obrotu? Całkowita wartość oferty miała nie przekraczać 110 mln zł. Cena emisyjna 2,15 zł
polecam przyglądnięciu się również wpisów na forum nie było by tych pytań ;-) 1. nie jest zakończony spółka ogłosi wezwanie na wykup ipopemie i mają to wykupić 2. na rynek akcje mogą trafić po 12 miesiącach po wykupie (z tego co ja wiem) aczkolwiek to już ludzie wliczają w cenę akcji policz 190mil akcji i przyłóż zysk za 2014, który według Ciebie osiągnie Colian 3. i nie przekroczy 4. tak .
trzyma 1 pagórek i 3,45 rozumie to sprzedawać na linii dla krótkoterminowych oczywista technika fundamenty schodząc na 2 plan i każde rekomendacje są olewane rekomendacje nie są na tydzień tylko na miesiące i na pewno tam dojdziemy przed końcem roku i tak pokonamy 3,5
Cóż za piękny dzień dzisiaj mieliśmy:-) ponad 160k-----kilo cukierków wpadło do worka a przyjdzie czas kiedy tymi cukiereczkami będzie się można cieszyć i te dzisiejsze "cukierki" staną się "pralinkami" :-)
Moim zdaniem wzrosty na tym papierze blokuje wisząca emisja akcji dla Ipopema 21 FIZ Ma być to ok. 51 mln akcji w cenie 2,15 zł, które będą stanowiły ok. 26 proc. w podwyższonym kapitale Coliana.
Rynek nie chce ciągnąć ceny akcji, bo głównie robiłby "dobrze" Ipopemi. Nie chce angażować własnych środków i funduszy, kupując np.akcie po 4 zł, by dowiedzieć się, że Ipopema obejmuje właśnie znaczny pakiet akcji o połowę taniej.
Moim zdaniem, Zarząd powinien wypuścić tych akcji mniej, ale w cenie np. 3 zł (by razem dało to żądane 110 mln zł)
Wtedy rynek oraz Ipopema startowaliby z równego poziomu i na równi zainteresowani byliby powiększaniem wartości akcji.
A tak mamy sytuację patową. Przed spółką najlepszy kwartał i zostanie on zmarnowany przez to oczekiwanie na rozliczenie się z Ipopemą :/
chciałbym się odnieść do moich wcześniejszych wpisów w tym temacie: tak jak pisałem 3,5 przed końcem roku pokonaliśmy a cukierki, które niektórzy zakupili moim zdaniem nie stały się jeszcze pralinami:-) oczywiście znajda się Ci który będą chcieli skonsumować cukierki po przekroczeniu progu 1 domu pod nr 3,5 i super info dla tych co wola praliny :-) A kiedy skonsumujemy praliny?? po raporcie przypomnę, że rok temu w okolicach raportu byliśmy przy 4zł a raport za 2014 będzie lepszy według moich prognoz.