A szkoda tylko co poniżej złotówki, napewno znowu podbitka tak do 1,20 żeby ci powyżej nie pouciekali i znowu sru a wtedy... czyżby scalonko. A tak ogólnie to widać "klasę" spólki w pół roku 50% na wartości mniej czy ktoś jeszcze się tym z zarządu interesuje czy jak dzieci nie wiedzą co robić?
Panie i panowie po danych z USA w poniedziałek można liczyć na zieloną giełdę a nasz MSX na plusie 10%, liczę że rajd św Mikołaja właśnie się zacznie ?
prawda jest taka ze kazdy jelen czeka na 12.5zl a tu zonk i 1.25 zl sie klania a jak przebijemy poprzednie minimum to sie nie jeden zdziwi zreszta jak spolka ktora ma w kasie gotowki obrotowej 1000 zl ma kosztowac 12,5 zl ????//////// ja tego nie rozumiec a co sie dzieje wewnatrz ???? bo narazie poprzezucali sie papierami i cisza skad kasa na inwestycje ?????? bo chyba zaden inwestor nie zaplaci 12.50 zl
Dnia 2014-12-05 o godz. 18:23 ~22 napisał(a): > Mikołaj wpadł w nałóg. Niedługo złotówka, bo podstaw do wzrostów > wciąż brak. Zero przychodów, 1000 złotych środków pieniężnych. a do spadkow ? sa podstawy , zastanow sie czlowieku co piszesz
Takie rzeczy o emisjach to mozna pisac na kazdej spólce bez wyjatku,a prawda jest taka ze co pisali to realizuja,mozliwe ze jakas mała moze byc ale to z prawem poboru,tak jest na spólkach Solorza.Po za tym Londyn gdzie mozna pozyskac kapitał.Przypominam ze msx ma jeszcze spólki zalezne bo o sprzedazy zadnej informacji nie było.Maja obligacje Tarantogi które w razie potrzeby moga sprzedac na wolnym rynku.Maja tez kase z sprzedazy jednej spólki.Moga tez wyemitowac obligacje o której była mowa w infie.Mozna tez wziazc kredyt bo majac Jędrzjewskiego i Solorza na pokładzie kazdy bank udzieli dobrego kredytu.Kase msx ma i bedzie miał jeszcze więcej
Zobaczymy,ja uwazam ze wszysto co złe jest juz w cenie która jest bardzo duzo za niska,spólka badzo niedowartosciowana,c/wk 0.13 swiadczy o bardzo duzym niedowartosciowaniu.Wejda nowe aktywa to wartosc ksiegowa bedzie pewnie z 40 zł. na jedna akcje i nawet jak by była jakas mała emisja( według mnie z przawem poboru ) to wartosc ksiegowa na jedna akcje bedzie i tak ładnych kilka czy kilkanascie zł.Wszysto co złe według mnie jest juz w cenie a ta spdła duzo za nisko. A jakby sie jakiejs drobnicy zachciało jeszcze sprzedac to pewnie sobie dokupie.Kurs na historycznych minimach.Obecna cena to 0.05 przed scaleniem a wiec historyczne minima
Widze ze nie za bardzo wiesz z czym co się je.Jesli powołujesz sie na raport to radze zobaczyc pozycje kapitał własny 223 mln. w który wchodza pewnie spólki zaleznae i aktywa razem 681 mln. w skład którego wchodzą juz pewnie zaksiegowane aktywa mongolskie i spólki zalezne, a to o czym piszesz to i tak zobowiazania to za aktywa,wystarczy odjąc od kwoty aktywa razem wartosc kapitał własny i wychodzi ponad 400mln. .Swiadczy to tylko o tym ze aktywa mongolskie sa juz pewnie zaksiegowane w Msx i swiadcz o wielkiej wartosci msx.Co do zobowiazan w zamian za aktywa to kasa sie znajdzie.Maja spólki zalezne,bedzie pewnie giełda w londynie,moze i jakas mała emisja z prawem poboru,moga byc obligacje o których jest mowa w wczesniejszym info,moze byc kredyt,mają juz kase za sprzedaz jednej z spólek.Kasa jest i bedzie pewnie duzo.A kurs msx bedzie w przyszłosci duzo wyzej niz obecny kurs np.Monnari
hehe, przeczytałem całą dyskusję i się nieźle ubawiłem :D jedynie mongolgold gada z sensem i popiera to faktami, bo taka jest prawda. Nie ma akcji i dlatego może racjonalnie ocenić sytuację i przyszłość. Reszta to powieszeni wysoko na haku leszcze myślący życzeniowo, którzy nie potrafią ciąć strat. Jak dojdzie do ich cen zakupu- pewnie 4-5zł, to będą sprzedawać na wyścigi :D tu nie będzie żadnego odpału, no może z 50gr na 1zł jak spekuła będzie chciała zagrać tym syfem :D a gdzie londyn? miałbyć 3 kwartał i co? pozostał jak zwykle Lądek Zdrój :D
jak się nie nauczycie ciąć strat nawet dużych, to będziecie tylko tracić na giełdzie
Arnold jeżeli ty piszesz że mongoł pisząc tu opiera się na jakiś faktach to proszę cie w końcu zmień dilera, albo bierz połowę tego co bierzesz. Tak żałosnych naganiaczy jak ty i on to można ze świecą szukać. "trzeba ciąć straty" Idź i sobie utnij ten pusty łeb, zrobisz ulgę sobie i swojemu otoczeniu kombinatorze.
panie jaza kazdy z nas wyraza tutaj swoja prywatna wizje przyszlosci ja ze swojej strony przepraszam ze nie jest ona spojna z panska ale mimo to prosze o wyrozumialosc bo nie jest pan tutaj pepkiem swiata a juz napewno nioe guru inwestycyjnym co do faktow
londyn ????? ladek zdroj ???? nie czuje sie pan oszukany ????? zjazd z 3 zl na 1 zl to dla pana nie fakt ?????????? emisja ciut ciut to dla pana ciut to jest 400 baniek ???co pan tu robi? gotowka obrotowa 1000 zl to zart czy kpina prosz pana ????? no i najwazniejsze kapitalizacja 600ml jak ktos kuma to wie dodam do tego jeszcze luxemburg ktory pozbawia akcjonarjusza dostepu do rzetelnej informacji i wgladu w dane finansowe tarantoga
jesli to dla pana malo …..to wiem ze od dawna jest pan czlonkiem klubu dawcow
Kolego mongolgold ,jedyny fakt na który sie tu powołujesz to ze spadło z 3 zł. 0.12 przed scaleniem.Tylko ze wszyscy zapominają ze od kiedy spólka przedstawiła nowa strategie tj. grudzien,styczen kurs był wtedy urósł z 0.05 na 0.23 a teraz jest znowy w okolicach 0.05.wiec co to za głupie gadanie panie smieszny mongolgold.To co pisali realizuja,aktywa mongolskie sądzac po raporcie sa juz w spólce.Ja oszukany sie nie czuje
Jak potrafili wjechać z 5 groszencji na 25 groszencji w kwartał - to ja o nic więcej nie pytam. Pinć stów postawiłem na taką opcję. A mogę i kolejnych pinć stów poświęcić ale to po świetach.
Funadamenty sa takie ze aktywa sa juz chyba w spólce,mozecie sobie obliczyc wartosc ksiegowa na jedna akcje 681mln. podzielic przez ilosc akci 1300 to daje astronomiczna wartosc i nawet jesli była by tu jakas emisja na która się tu powołuja to i tak wartosc księgowa na jedną acje bedzie kilka czy kilkanasci zł.Wszysto co złe juz dawno jest w cenie a biora c pod uwage wszystkie przeciw to obecna cena jest bardzo zanizona
Nie bądz taki pewny ze nie kupuje.Funadamenty sa takie ze aktywa sa juz chyba w spólce,mozecie sobie obliczyc wartosc ksiegowa na jedna akcje 681mln. podzielic przez ilosc akci 1300 to daje astronomiczna wartosc i nawet jesli była by tu jakas emisja na która się tu powołuja to i tak wartosc księgowa na jedną acje bedzie kilka czy kilkanasci zł.Wszysto co złe juz dawno jest w cenie a biora c pod uwage wszystkie przeciw to obecna cena jest bardzo zanizona