To prawda, powinni to zrobić, ale dlaczego nie robią? Tego nie wie nikt z nas... spokojnie mogliby zarobić 100% w krótkim czasie, a w dłuższym znacznie więcej....
Moim zdaniem tego nie zrobią. Nie gdy FF wynosi 15%. Jasne że to by było z korzyścią dla wyceny akcji i dla pozostających w spółce akcjonariuszy, ale płynność by się pogorszyła, a przecież głównym celem AGL jest wejście na rynek główny i dokonanie kolejnej emisji. Sama wysoka wycena, gdy będzie brak płynności nie będzie wiarygodna dla funduszy....Tak przynajmniej mi się wydaję.
Niestety, wydaje się że kulminacja kryzysu na Ukrainie (tego ekonomicznego) dopiero będzie miała miejsce, więc należy uzbroić się w cierpliwość.
Bliżej Lwowa, powiadasz? To tak jakbyś mieszkał w Białymstoku, a kupował ziemię gdzieś pod Jelenią Górą. Bez jaj panowie:) Połowa Charkowa to są Rosjanie i raźniej im wśród swoich. Przynajmniej jest mniejsze ryzyko zariezania przez banderowców z UPA.
widze ze sie nie znasz wogóle na biznesie rolniczym , (to nie jest gospodarstwo rolnicze to jest holding rolniczy) największe gospodarstqwo rolnicze w europie liczy 11 tys ha i jest rozrzucone na przestrzeni 300 km Najbardziej i opłacalnym jest ok 2-3 tys w jednym kawałku A najwięcej jest gospodarstw (holdingowych ) ok 1200 ha i taki holding ma no. 10 takich gospodarstw
widzę ze , mało chętnych na ryzyko, (w spółce chyba wszystko dobrze po dzisiejszym roku spłacą kredyty... bo chyba nie planuja kupować niczego) - jesli nie będzie wojny to perełka będzie oto 3 punkty dlaczego:
1) Prezes i główny właściciel nie mataczą i nie kłamią. 2) Prezes i główny właściciel nie mataczą i nie kłamią. 3) Prezes i główny właściciel nie mataczą i nie kłamią.
I widzicie dlaczego to będzie rosło?. :) Ja będę co miesiąc kupował ze 200 akcyjek.... (70% moich miesiecznych oszczędności)
To niestety rosło nie będzie, najwyżej czasem odrobinkę. Jakiekolwiek sypanko spowoduje znowu -20% w jednej sesji. Myślałem, że konflikt zakończy się w miarę szybko, ale widać, że ruscy będą mącić jeszcze bardzo długo. A to w konsekwencji blokuje nam jakiekolwiek wzrosty, o poziomie 20 zł możemy pomarzyć...
wcześniej czy pozniej będzie musiał jak inflacja skoczy powyzej 20% a ropa bedzie po 50$ przez dwa lata ( i co swoim glównym wyborca czyli babcia...obetnie emerytury) to zaczna i u niego marudzić...narazie babeczki są bojowo nastawione
Widzę że za bardzo zdajesz się na opinie innych. Ja sam podiołem taka decyzję i uważam ją za właściwą ( jeden czynnik ryzyka czyli wojna była trudna do przewidzenia) inny typu ,że ukraina jest na skraju bankructwa wszyscy wiedzieli. Firma spokojnie przetrwa bo jest bez długów,działa na terenach nie objętych wojną, a główni udziałowcy robią co mówią,mówią co robią
Złotko. Rozumiem, ze się martwisz o nas. A te twoje 2-3 zł może być tylko w jednym przypadku. Wojny na Ukrainie. W przeciwnym wypadku jest to niemożliwe. Jeżeli teraz spółka warta jest 13mln zł, a w III kwartałach zarobiła 10mln zł to chyba jednak twój scenariusz się nie spełni. A jeszcze jest ostatni kwartał. Ogólnie ryzyko istnieje. Ale to ryzyko podejmę, więc moich akcji nie dostaniesz. Złotko