• Fajny zakup Autor: zychskipiotr [79.184.206.*]
    Kupujemy drugą firmę nie wydając ani grosza. Tacy czarodzieje to chyba powinni zlikwidować nasz dług publiczny. A emisja po 8 złotych , a czemu nie po 80 byłoby więcej kasy !!
  • Re: Fajny zakup Autor: ~lsi [79.175.198.*]
    Co Ci człowieku znowu nie pasuje??
  • Re: Fajny zakup Autor: ~gorki [193.239.136.*]
    Kto kupi akcje za 8,36 zł, przy kursie 5,75. Chyba znacznie taniej jest kupić na giełdzie. Czegoś tu chyba nie rozumiem. Dla mnie to będzie kolejna nieudana próba Siewiery (patrz Novitus).
  • Re: Fajny zakup Autor: ~lsi [185.33.37.*]
    To jedziesz, kupuj 1,8 mln akcji na giełdzie, zobaczymy na ilu zł się zatrzymasz.
  • Re: Fajny zakup Autor: zychskipiotr [83.14.50.*]
    Cena giełdowa powinna być ceną realną. W przypadku LSI tak nie jest i nigdy nie było bo to mała spółka i można łatwo zmanipulować jej kurs. (czego swego czasu dowiadczyłem )
    Niemniej jednak emisja akcji które w całości idą na zapłatę za drugą firmę to po prostu pomysł na to jak wyprowadzić drugą spółkę na giełdę bez całej zadymy z GPW.
    Ryzyko ponoszą akcjonariusze (oczywiście ci niewtajemniczeni)
    Realnie przecież sprawa wygląda tak ,że akcjonariusze McComp dostaną prawie dwa miliony akcji LSI za swoją firmę. I tyle. To czy w momencie przekazywania te akcje są teoretycznie wycenione na 8 złotych za sztukę czy 8 groszy za sztukę nie ma znaczenia. To tak jak słynny kawał o bacy który wymienił psa za 10 milionów na dwa koty po 5.
  • Re: Fajny zakup Autor: ~vincent [194.28.203.*]
    zgadzam sie tylko tu koty maja byc po 4,5 a nie 5 jak teraz. te 9 zł to niestety obecnie tylko bajka, jestem ciekawy czy Yavin już spuścił swoje akcje w kanał i pogodził sie ze stratą. Jak widać nikt tego sciewa nie chce brać...
    Nie rozumiem skąd biorą się ci którzy jednak kupują akcje . Czy ktoś kto kupił ostatnio mimo tylu ostrzeżeń na wszystkich możliwych forach potrafiłby uzasadnić czym się kierował ??
    tak , zapewne kierowali sie wpisami na forum, albo prezes przerzuca z wora do wora aby ratowac spółke przed fixami
  • Re: Fajny zakup Autor: ~lucer [79.184.112.*]
    korekta czy zmiana trendu trwała....
    przegniot
    przegniot
  • Re: Fajny zakup Autor: ~ehe [79.175.198.*]
    Ścierwo! :D
    Ja już tylko sobie patrze kątem oka jak automaty robią tutaj transakcje, wszystkie takie zlecenia podażowe są robione przez jakies automaty, taki fajny papier, że gdyby nie one i nie zjazdy -6% to obrót byłby na poziomie 0
    ot taki prezent od prezesa na mikołaja 200k akcji które mozna puścic w rynek, aż sie boje pomyśleć co wymyśli za prezent na święta. póki co bardzo ciepłe przyjęcie informacji przez rynek, jedyne -6%, a już tliła sie nadzieja na stały wyskok ponad 6 zł....
  • Re: Fajny zakup Autor: ~morda [80.33.142.*]
    część tych akcji już dawno wpuszczona w rynek. poczytajcie komunikaty i przeanalizujcie stan posiadania.
    dzisiaj poprzez giełde prezes chyba zyczył nam wesołych świąt i kazał pocałować się w dupe...mogłaby to być pereła na giełdzie w sektorze informatycznym tylko prezes potrafi tak sprawe spie,ol.c
    W kązdym razie dzieki prezesowi święta napewno bedą udana, w kązdym razie dla mnie
  • Re: Fajny zakup Autor: ~xxx [83.23.144.*]
    a Ty Wincent naganiasz w którą stronę bo .......czytając Ciebie sam nie wiem....
    W swoją. Która kolwiek by to nie była strona, kiedys byłem za spółka ale jak widze co sie z nia wyprawia i jak prezes pali sie do roboty, jakie jest podejcie prezesa do giełdy to mi sie opcja zmienia....z chcia PKCem by to potraktowal ale dzieki prezesowi to nawet tylu chetnych nie ma
  • Re: Fajny zakup Autor: ~ityk [31.61.129.*]
    Zdaje sie ze nowe akcje z emisji do fuzji bede kosztowaly jednak znacznie mniej niz te 8,64. W ogole skad oni taka cene wzieli? toz patrzac na ta spolke to emisja co najwyzej po 4,64 powinna byc - no ale zobaczymy co madre glowy wymysla na walnym hahaha. Co chwile emisja akcjami wala w rynek popytu nie ma a oni chca po 8,64 emisje zrobic no jeden z lepszych dowcipow jakie ostatnio slyszalem
  • Re: Fajny zakup Autor: ~miś [89.239.110.*]
    Do tej pory słyszałem już o splicie, Novitusie, dywidendzie. Jak do tej pory żadna obiecanka nie została spełniona. Wiwat Prezes!
  • Re: Fajny zakup Autor: zychskipiotr [79.184.203.*]
    Nie wiem kto zastanawia się nad ceną emisji. Przecież cena 8 złotych jest tak samo dobra jak 80 złotych lub 80 groszy. Tak naprawdę nikt nikomu nic nie płaci !! Po prostu za udziały w McCompie który stanie się częścią LSI Jego akcjonariusze dostana określoną ilość akcji. I tyle ! Cena emisyjna może być dowolna !!
    No tu chodzi o ilośc akcji jaką dostanie McComp. Sieiwiera jest zesrany że straci władze, mimo że ma swoje uprzywilejowane akcje to nie chce zeby McComp dostał ich za duzo i np. zbratał się z Yaviem (pieknie jest w dupce, chyba na LSI zrobil interes życia ;) ) wtedy moga miec za duzo do powiedzenia na walnym to raz,
    a dwa to chyba ci w McCompie zmienią zdanie co do ceny emisjine skoro widzą jak to jest padaka i że w przypadku próby wyjscia z interesu to oddadzą to za połowę ceny którą chcieli na początku....
    No tak bynajmniej mi sie wydaje tymczasem kurs pokazuje jak słaby to jest papier i gdzie ma kurs Prezio.
  • Re: Fajny zakup Autor: ~fajnie [185.33.37.*]
    No fajnie,
    wystarczylo wywalić 15 (piętnaście) akcji w piątek na -7% (jedyna taka transakcja), żeby dziś sobie na tym poziomie odkupić ponad 3000... ludzie to jednak są dziwni, instynkt stadny działa...
  • Re: Fajny zakup Autor: telesfor67 [79.184.240.*]
    Dnia 2014-12-08 o godz. 12:00 ~fajnie napisał(a):
    > No fajnie,
    > wystarczylo wywalić 15 (piętnaście) akcji w piątek na -7% (jedyna taka
    > transakcja), żeby dziś sobie na tym poziomie odkupić ponad 3000...
    > ludzie to jednak są dziwni, instynkt stadny działa...

Gratuluje pomysłu. Tylko kiedy sprzedać z zyskiem te cudownie nabyte akcje ?
  • Re: Fajny zakup Autor: ~prog [31.61.131.*]
    Tych akcji sie nie nabywa, ty akcji sie nie sprzedaje - z tymi akcjami sie zeni!!!! Poza tym LSI TO NIE AKCJE TO STAN UMYSLU :)
  • Re: Fajny zakup Autor: telesfor67 [83.14.50.*]
    Trafna uwaga. Ale w naszej kulturze istnieją rozwody
  • Re: Fajny zakup Autor: telesfor67 [83.14.50.*]
    Dnia 2014-12-09 o godz. 19:53 ~prog napisał(a):
    > Tych akcji sie nie nabywa, ty akcji sie nie sprzedaje - z tymi akcjami sie
    > zeni!!!! Poza tym LSI TO NIE AKCJE TO STAN UMYSLU :)
    Trafna uwaga. Ale w naszej kulturze istnieją rozwody
[x]
LSISOFT -0,21% 47,40 2026-05-14 13:50:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.