Ja powiem tak: Czy można sobie pozwolić na nie posiadanie w swoim portfelu spółki, która z kwartału na kwartał z roku na rok powiększa swoje przychody i zyski i to w 2 cyfrowej prędkości ?? Spółki której prezes mówi, że jakiś sektor zacznie przynosić zyski i po jakimś czasie przynosi?? wiadomo, że korekty przyjdą i dobrze :-) na giełdzie moment zakupu się liczy dodam że dołek wyznaczyliśmy na 2,8 a górkę na 4,4
A ja powiem tak: Kurs będzie rósł jak wąs tego będzie chciał. Sprzedać - zawsze można
Kupić - kurs będzie taki jak wąs chce. Za dużo już ściągnął z rynku akcji żeby teraz dawać spekulować na tym papierze. Ale...... Może i warto by kupić ale trzeba się liczyć z kolejnymi emisjami i potencjalną zbiórką kapitału na nowe przejęcia. Łaska Pańska na pstrym koniu jeździ!
Już kiedyś pisałem z ~re na tym forum o KNF ale co to da...
Nie po to zatrudnia firmy doradcze z wielkiej piątki żeby się podkładać KNF. A sprawę rozstrzygały by sądy odpowiednie dla siedziby firmy, z którymi "da się dogadać".
Można by zrobić nagonkę na jego produkty pod tytułem "nie kupujcie" ale byśmy sobie strzelali w stopę.
Tak czy siak jest bardziej stabilny niż nie jedna spółeczka na której automaty i spekuła skaczą góra-dół kursem jak windą w pałacu kultury.
Widać tylko że jedyną osobą jaką szanuje jest on sam. On ma metr 70 wzrostu a jego chciwość ma 2,20.
jest dokładnie tak jak piszesz. Pytanie po co to robi? Czyżby wąs chciał powtorzyć manewr z mieszka?Miechu też był trzymany za pysk przez całe miesiące.
Tylko, że to są nasze domysły może by przynajmniej poszedł jakiś komunikat kto to przecież takie coś można ustalić w 5 min zlecenia nie giną w próżni da się ustalić ich właściciela tak jakbyś mógł ustalić kto Ci napluł na samochód wiadomo, że kary za to żadnej nie dostanie ale sama wiedza kto może wiele powiedzieć
Korekta była wiadoma można dopowiedzieć też o domknięciu luki. AViva?? od czasu jak ogłosiła zejście poniżej 5% przemieliło sie grubo ponad 13milonów akcji a aviva miała po zejściu poniżej 7milionów