Kilka przemysleń : -planowana emisja prywatna - jaka cena? 3zł czy 10gr? -75% w posiadaniu Celestia - mały ff ale przy załozeniu braku emisji -wiadomo dwa koty za 3 sroki jesli chodzi o wymianę i wycenę ale nie to jest najwazniejsze a pytanie czy bedzie im zalezalo na wzroscie kursu? -strona www broadgate jest nieprofesjonalnie prowadzona, strona advag.ru jest nieaktualna
Reasumując mam podejrzenie wnioskując z ostatniego art z parkietu ze tu niestety nie chodzi o wzrost wartosci przedsiebiorstwa a wlasnie "szeroką bramę" jak o kuriozum się zgadza. Padły tam słowa o wiekszych mozliwosciach eksportu bez papierologi i ograniczeń do krajów EU dzięki spółce ulokowanej w Polsce - to pokazuje ze nie chodzi o główny parkiet, renome, wartośc spółki a prozaicznie własnie obejscie wszelkich zakazów itp.. Dodatkowa emisja tylko potwierdza brak checi do budowania wartosci kursu, jesli jej cena bedzie poniżej aktualnego kursu to bedzie jedynie potwierdzeniem tego o czym napisałem powyżej. Zastanawia ostatnio wystawiony pakiet 21k na poziomie 0,81 gr który spowodował osuniecie się kursu. Normalnie przy checi sprzedaży nikt nie wystawiałby takiego pakietu w wersji otwartej a z wartoscią ujawnioną. Niestety o ile to nie jest ostatnie zejscie i wyzbieranie akcji od zniecheconych przed wybiciem powyzej 3 zł to oceniam perspektywę tej spólki raczej negatywnie w długim terminie - mowa oczywiscie o kursie a nie biznesie który robią lub nie.
... 21kila papiera w tej cenie to nie jest porażająca kwota każdy z nas gdyby się sprężył to taką kasę by ogarnął, co do reszto to typowe ruskie zarządzanie , właściciel kasę w garści trzyma reszta nie ma nic do gadania, a inwestycja to typowa ruska ruletka jak wypali to zarobisz jak nie to mówi się trudno, hej.........
uważam że jednak nie o bramę chodzi , ponieważ to nie ona podpisuje umowy tylko advag co widać bo w III kw nic nie zarobili jakieś kilkanaście tysięcy przychodu "może ze sprzedaży makulatury i butelek" , przejęcie olejarni w planie i te magazyny i dalej cisza o co tu kaman tak naprawdę a przy tym FF to możemy i 20 gr zobaczyć :-(
Dokładnie biznes robi Advag a BDG bedzie jedynie posrednikiem który jak sie dziwnym trafem złozy nie bedzie narzucał marży stad zostanie mu jedynie jechanie na stracie operacyjnej. Co do pakietu 21k jasne chodziło mi bardziej o jego wielkosc w stosunku do innych pakietów w kolejce oraz małego FF. Wg. mnie przelozenie na kurs bedzie zadne, generalnie sytuacja dla małych inwestorów może wyglądac nieciekawie ... Wiem że to antyreklama ale jesli naprawde u nie będzie strzału na wyższe poziomy to gwarantowany zjazd i marazm na wieki.
Co z emisją? Jak to jest z tym FF, co jest prawdą 83,44% w posiadaniu Cellestis http://www.stockwatch.pl/inwestor/Cellestis-Ltd.aspx czy 15.57% http://stooq.pl/q/h/?s=bdg ? Niestety miałem rację co do kursu.