1. Dlaczego nie działają telefony od momentu przeprowadzki na Jana Pawła? Jak można prowadzić interesy z firmą, jeżeli nie można się z nią skontaktować? Nawet jeśli to było spowodowane samą zmianą siedziby firmy, to nie może to trwać tak długo! 2. Dlaczego tak znacząco wzrosły zobowiązania firmy i co gorsza krótkoterminowe. Dług na dzień dzisiejszy to już 128 mln złotych! 3. Zmiana długu z długoterminowego na krótkoterminowy świadczy o szybkich potrzebach finansowych. 4. Dlaczego od dłuższego czasu nie ma aktualizacji NAVIGO, ostatnia była w lipcu! Do niedawna aktualizowali co 2,3 miesiące. 5. Nie można dodzwonić się do Larka. 6. Ogłoszenie wniosku o upadłosć MNI
CZY TA FIRMA W OGÓLE JESZCZE ISTNIEJE?
PS. Tydzień temu nastąpiła wymianka 1,5 mln akcji z wora do wora, co spowodowało chwilową nadzieję, że pojawił się ktoś zainteresowany akcjami MIT. Okazało się, że było to tylko po to, aby wywalić akcje po skoku następnego dnia o 15%. Dziś jest ten sam numer
Od kilku dni próbuję dodzwonić się na nr kontaktowy Larka, zresztą to dział zamówień? I nic. Tak chyba nikt nie pracuje! Sprawdzałem na Eoro AGD artykuły Larka, w większości po sprawdzeniu dostępności - nie ma ich na stanie! W chwili obecnej niedostępny w sklepie. Tu dzieją się niezłe jaja!
Jeszcze nie spotkalem bankruta, który generowałby co kwartał zysk (przychody też niemałe, więc coś tam sprzedają), ale pewnie nie wszystko widziałem. Przyznaję natomiast, że trochę to dziwne - brak kontaktu z firmą, przeprowadzka trwa kilka miesięcy, itp. Myślę natomiast, że mimo wszystko upadłość na razie nie grozi.
Niestety za ostatni kwartał strata. Ponad 100 mln na zobowiązaniach krótkoterminowych, jak wierzyciele zaczną się zgłaszać, a już zaczeli widząc sprawę MNI PREMIUM, to okaże się, że nie ma z czego oddać. Jeżeli w największej sieci sprzętu czyli Euro AGD w większości nie ma sprzętu Larka, to znaczy, że nie dostarczają towaru. Moim zdaniem interes jest już zwinięty, tylko my jeszcze o tym nie wiemy. A propos zmiany adresu. Lark adresu nie zmienił, wejdź na stronę-kontakt i spróbuj sie dodzwonić. Nikt nie odbiera! Bo tam już nikogo nie ma. A ludzie tu jeszcze piszą o kupowaniu! Boże kto tu inwestuje? Jak napisałem, że strata za IIIQ, to więzieniem mnie straszyli, bo zysk wszyscy widzieli. Masakra. Otwórzcie oczy!
Na szczęście nie mam. To jest oczywiście tylko moje prywatne zdanie, ale uważam, że to już firma wydmuszka. Zadaj sobie trochę trudu i poszperaj w necie. Wejdź np na stronę MNI PREMIUM. Pomogę, masz tu linka
http://www.mnipremium.pl/?id_menu_text=502
zadzwoń, obojętnie na który numer. Nawet dział reklamacji nie odpowiada. Podrzędny skup złomu ma swój nr telefonu i umówisz się. A tu na całej linii cisza. MIT, LARK, MNI PREMIUM, NAVIGO. Przeprowadzka? Od sierpnia?
A INWESTOWANIE TO KUPOWANIE PRZYSZŁOŚCI , KTÓRA JEST NIESTETY MAŁO KOLOROWA ....
ALE... JA NIE ZABRANIA KUPOWANIA AKCJI MIT - JEST ICH MILIONY PO 14/15/18/ GR MOŻNA BRAĆ GARŚCIAMI
I DODAM : MOJE WYPOWIEDZI SĄ OBIEKTYWNE I WIARYGODNE ....I ZAWSZE PRZEDSTAWIAM STAN FAKTYCZNY SPÓŁKI MIT BO ZNAM JĄ DOŚĆ DOBRZE.... I JEJ PROBLEMY RÓWNIEŻ ...
Dzisiaj numer z przewalanką akcji nie udał się. 1,5 poszło, ale ludziska nie dały nabrać się drugi raz. Gdyby komuś zależało na kupnie, kupiłby 160 tys akcji o 15, ale tego nie zrobił. Stary numer.
Patrząc na obroty, które w dniu dzisiejszym niemal przekroczyły obroty minionego miesiąca, można podejrzewać, że coś zaczyna się dziać, na co wskazuje również zasadny fakt, iż ktoś nabył prawie 3 mln akcji!! Moja wcześniejsza hipoteza o tzw. rajdzie św. Mikołaja w zakresie samego MIT,u może się więc sprawdzić!!
3mln to przewałka. A obroty na znacznych spadkach wskazują w zasadzie na jedno. Jedna wielka du.. A teraz witamy na scenie miłośników spadających noży. Dziś kupili za 14 gr w piatek bedą sprzedawać za 11.
Nie zamierzam. Gołym okiem widać, że ta spółka plajtuje. Wyobraź sobie co tu będzie się dziać, jak to ogłoszą. A bajki typu c/wk można sobie wsadzić w tyłek. MIT nie ma hoteli, nieruchomości itp. MIT to działalność usługowa, opiera się na zleceniach i ew chińskich podwykonawcach (LARK) Sprawdziłeś ile ludzi zatrudnia MIT? Wszytko jest tutaj zlecane, a koszty niestety wg raportów są bardzo wysokie. Ta spółka jest dojona na maxa, kosztem nieśiwadomych akcjonariuszy. Z tą różnicą, że gdzieś od wakacji inseiderzy wiedzieli co się święci i wywalali, a ulica dowie się dopiero ostatnia. Normalka na GPW.
Tak naprawdę nikt nie wywalał, lecz powoli schodziło po równi pochyłej za sprawą drobnych posiadaczy zniecierpliwionych i z nadzieją na zyski na innych walorach, z lekka zapewne kontrolowane i utrzymywane w tym trendzie przez cwanych kontrolerów. Dopiero teraz rodzi się z dnia na dzień rosnące zainteresowanie, a dzisiejsze obroty tylko to potwierdzają!! Wskaźniki wciąż zadowalające, a nawet lepsze niż przeciętna pośród innych spółek na giełdzie!!
OK. Każdy ma swój punkt widzenia. Ktoś tu pisał dlaczego MNI nie spada. Wg mnie to dopiero czeka MNI, a komunikaty o zainteresowaniu kupnem akcji przez tajemnicza spółkę z Cypru nie robią już żadnego wrażenia. Normalnie to już tam powinny górne widły, a są spadki, dziś nawet kurs osiągnął 1,17.
te wasze gdybania o bankructwie i teorie spiskowe to mnie śmieszą, ja tam trzymam od 0,63 i będę trzymał dalej... ewentualna strata jest już i tak wliczona w ryzyko inwestycji ... jakbym miał jakiś wolny "grosz" to po 0,14 bym trochę akcyjek łyknął.
Teorie spiskowe opierają się na domniemaniach. wszystko, co napisałem jest FAKTEM. Wiem, że dla posiadaczy akcji jest to bolesne, że odciągają od siebie niewygodną prawdę, że nie widzą żadnych przesłanek do tak znacznych spadków, no cóż... Analityk giełdowy nie widzi straty w IIIQ, spadków przychodów, wzrostu zadłużenia, nie widzi postępowania sądowego w sprawie upadłości spółki, nie widzi, że prolongata zadłużenia to jest nic innego, jak informacja, że mają spore kłopoty w spłacie kredytu. ON TEGO NIE WIDZI! Pisze, że w spólce jest OK! Jaki z niego analityk? Proszę wszystkich niedowiarków - spróbujecie dodzwonić się jutro pod jakikolwiek nr telefonu MIT, LARK, NAVIGO, MNI PREMIUM. Spróbujcie, nic to nie kosztuje i napiszcie na tym forum co załatwiliście.
dziwne egon że nie chcesz tanio za bez cen odkupic wczesniej sprzedane akcje po 33gr i tak sie angażujesz na forum, to warto tanio odkupic skoro panikarze sprzedają, najlepiej po 7-10 gr
do ~babaoddoktora popieram w zupełności to co napisałeś ! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ja również w moich wypowiedziach na tym forum (i trochę onetu) podpieram się faktami, i taki mam przekaz do innych , staram się być obiektywny , rzetelny ... "obszary" giełdy to dla mnie prawie 15 lat doświadczeń .....
niestety wielu uważa ,że gram na spadki .... to takie wasze myślenie "na opak" ... no cóż to już nie mój problem...
W wielu wątkach wspominałem : NIE KUPUJCIE !!! NIE STAWIAJCIE ZLECEŃ KUPNA (L)!! NIE ŁAPCIE SPEKULACYJNIE ITD ITP ........... PODNIEŚCIE ZLECENIA SPRZEDAŻY (P) PONAD 20GR..... WTEDY ROZGRYWAJĄCY BEDZIE MIĄŁ PROBLEM ...
Powtórzę Swoje akcje (ok 330 k) zacząłem sprzedawać od 33gr i zamknąłem pozycję mini paczką po 18gr za ok 350 zł. (moje wpisy na tym forum to potwierdzają)
Dlaczego nie kupuję , bo szanuję swoje pieniążki , ponadto raport za 3Q był decydujący !!!
A teraz uczę się , analizuje i dużo czytam .... MIT znam dość , dość ,
"O wielu tematach o MT wie niewielu ...... i niech tak zostanie ..." Amen.
egon to na jaką cholerę tu siedzisz mącisz i trujesz skoro nie masz akcji???? masz je na bank i w każdym poście płaczesz aż się rzygać chce. idź stąd bo zaśmiecasz całe forum.
Dnia 2014-11-19 o godz. 20:51 ~laura napisał(a): > egon to na jaką cholerę tu siedzisz mącisz i trujesz skoro nie masz > akcji???? masz je na bank i w każdym poście płaczesz aż się rzygać > chce. idź stąd bo zaśmiecasz całe forum.
oj ,dużo jeszcze nauki przed tobą i trochę pokory w życiu --- GPW to daje ..... wiem coś na ten temat ... pozdrawiam , i życzę tylko wzrostów ... Egon
cos w tej spolce nie zagralo.Zawiedli ludzie,pomysly byly ciekawe podjete w odpowiednim czasie decyzje ale cos niezgralo.Byc moze ktos postanowil rozegrac swoje prywatne interesy kosztem firmy i wyjal kase w odpowiednim punkcie.Kiedys to byla zupelnie inna firma na innych marżach.Dzis pytanie o bankructwo wydaje sie mimo wszytsko uzasadnione.