Najlepsza sprzedaż miesięczna od 2011 roku włącznie, wcześniej nie analizowałem. Sprzedaż w Q3 tego roku to również najlepszy kwartał od 2011 roku. W tej chwili to sprzedaż w II-gim półroczu 2014 po czterech miesiącach jest tylko niecałe 2% mniejsza niż w całym II-gim półroczu 2013. Udział detalu w całości sprzedaży w 2012 roku wynosił 22%, w 2013 34% a w 2014 jest to już 44%. Detal rozwija się bardzo ładnie - w 2013 wzrost o 22% w stosunku do roku 2012 a w 2014 więc bez dwóch miesięcy sprzedaż jest już większa o 17% w stosunku do roku 2013. Jeżeli sprzedaż do detalu w listopadzie i grudniu będzie na poziomie średniej sprzedaży miesięcznej z 10-ciu miesięcy tego roku to wzrost sprzedaży do detalu wyniesie około 40% - jak dla mnie wynik imponujący. Przez ostatnie dwa lata sprzedaż detaliczna w każdym miesiącu był wyższa niż w tym samym miesiącu roku ubiegłego z wyjątkiem bodajże 1 miesiąca. A trzeba pamiętać, że są przyduszeni finansowo - nie mają odnowionego finansowania (nie było komunikatu) bo mają straty i ratują się tylko tą bańką od funduszu za nowe akcje. Tak jak Ci gdzieś pisałem to jest temat dobry ale nie jest szybki.