po 3Q można już mierzyć w cały 2014 ja to widzę tak:
przychody między 900 a 950 zysk netto miedzy 40 a 50 raczej widzę te wyższe godziwa cena akcji przy takich wynikach 4,5 zł wtedy w/k 0,61 C/Z 12 czekamy oczywiście na info o dywidendzie :-)
te 49 444 309 akcji o których mowa dające 110milionów obniżą zobowiązania polecam stronę 38 raportu za 3Q nawet przy cenie 4,5 to rozwodnienie do 165milionów akcji i tak da atrakcyjną C/Z dla takiej spółki jak COLIAN zgadza sie???
ja myślę o 50 :-) może z określeniem atrakcja przesadziłem bardziej godziwą nie mogę tu nie wspomnieć o p/e konkurenta : WAFLA :-0 a Col aspiruje do miana przynajmniej równego bardziej mi odpowiada metodologia liczenia z raportu :-0 umorzenie 9 mil akcji też czeka na swój moment oraz info o dywidendzie wszystko wyceni rynek w pon
Cytat: .."Właściciele polskich firm nie chcą zatrudniać menedżerów, bo boją się stracić władzę. Boją się zatrudnić kogoś lepszego. Myślą: „Kurczę, tyle pieniędzy mam mu zapłacić? Przecież ja sam mogę to zrobić.” - mówi nam Adam Krzanowski, prezes Grupy Nowy Styl.
Czy coś wam to mówi? Bo jeśli nie to jesteście za krótko na Colianie i wszystko przed wami :)
ja znam gościa co po zawodówce kieruje firmą zatrudniającą 50 ludzi i z roku na rok prężnie się rozwija nie tylko wykształcenie jest wyznacznikiem sukcesu. Dziś kurs Coliana jednak pokazał, że w spółce tkwi potencjał i raport się spodobał czas na wzrosty po pół roku kiszonki
można być spokojny raport będzie elegancki po wczorajszej sprzedaży detalicznej r,r +1,8% i m/m 19,5% to musi się przełożyć na coliana zdziwią się nawet trigony i inne trole czkam na polityke w sprawie dywidendy