Obrót ogromny patrząc na to się ostatnio działo. Mam niestety obawy czy dzisiejszy wzrost nie był jednorazowy. Następnie będzie bujanie i w ciągu kilku sesji spadek w okolice 4,8 zł. Wyniki co raz lepsze. Każdy podkreśla, że czwarty kwartał jest zawsze najlepszy dla tego typu spółek ale kurs akcji na gpw ni jak ma się do kondycji spółki.
A niech wraca nawet na 4,80, na pewno teraz każdy inteligentny akcjonariusz wykorzysta taką okazję do zakupu akcji, drugi raz już nikt nie wystraszy nas, ani słabą złotówką ani konkurencją. Po raporcie i innych informacjach widać że firma fantastycznie się rozwija, jest popyt na jej produkty, szybko poszerza sieć sprzedaży, będzie pięknie :-)
Korekta jest rzeczą naturalną ale nie po bardzo dobrych wynikach. Z mojego punktu widzenia chciałbym aby kurs na dłużej przywiał 6.xx zł co i tak nie będzie odzwierciedlało kondycji spółki. Nie chciałbym za to aby nastąpiła powtórki z ostatnich kilku tygodni gdzie grano strachem na słabych graczach. Mam nadzieję, że trochę i wymiotło choć kilkunastu kółkowiczów pewnie zostało. Ja niestety bądź stety należę do osób cierpliwych. Pozdrawiam.
4.8 bynajmniej w tym roku już nie będzie. Ktoś podjął dziś desperacką próbę wywołania paniki, niestety nieudaną. Sporo na tym stracił i na pewno nie odzyska tego w całości. Jedyne co się udało, to chwilowe cofnięcie popytu. Tym razem psychologia zawiodła.
Teraz to już jest inny papier. Rynek czekał na potwierdzenie czy spółka poradzi sobie z niekorzystnym kursem usd? Dała sobie radę świetnie i obecnie nikt już nie będzie zwracał uwagi, czy dolar jest na poziomie 3.5 czy 4 zł, jest to bez znaczenia.
Jak mocne ręce posiadały papier i odebrały dodatkowo w dniu dzisiejszym przekonamy się niedługo. Zabawa się skończyła, zaczynamy prawdziwą wspinaczkę.
Dnia 2014-11-14 o godz. 21:34 ~marek napisał(a): > 4.8 bynajmniej w tym roku już nie będzie. Ktoś podjął dziś > desperacką próbę wywołania paniki, niestety nieudaną. Sporo na tym > stracił i na pewno nie odzyska tego w całości. Jedyne co się udało, to > chwilowe cofnięcie popytu. Tym razem psychologia zawiodła. > > Teraz to już jest inny papier. Rynek czekał na potwierdzenie czy spółka > poradzi sobie z niekorzystnym kursem usd? Dała sobie radę świetnie i > obecnie nikt już nie będzie zwracał uwagi, czy dolar jest na poziomie > 3.5 czy 4 zł, jest to bez znaczenia. > > Jak mocne ręce posiadały papier i odebrały dodatkowo w dniu dzisiejszym > przekonamy się niedługo. Zabawa się skończyła, zaczynamy prawdziwą > wspinaczkę. W czasie łikędugiełda nie działa więc masz troszkę czasu na zapoznanie się z właściwym znaczeniem słowa "bynajmniej". Spróbuj! Warto! Przestaniesz się kompromitować, w towarzystwie zyskasz, będziesz miał lepsze branie u lasek, itd, itp...
Panie Miodek, dziękuję serdecznie za zwrócenie uwagi. Nie omieszkam oczywiście zweryfikować Pańskich sugestii. Niemniej Pańskie dalsze uwagi uważam za co najmniej nie stosowne, by nie nazwać ich złośliwymi.
generalnie rzecz ujmując - kolega pomylił słowo bynajmniej ze słowem przynajmniej, ale dajcie mu już spokój - myślę, że już się dokształcił w międzyczasie ;)
Najnowsza AT dla naszej perełki na ATtrader to 7-8 zeta, opracowana 11 h temu, a po tym korekta.Ten wariant by w pełni odzwierciedlał wyniki za 3 kwartał. No i tego się trzymajmy.