• Jest raport Autor: ~123 [193.23.63.*]
    Wyniki, biorąc pod uwagę sytuację na UKR, uspokajająco dobre (2,5 mln eur zysku za III kw 2015, z czego 2 mln w III).
  • Re: Jest raport Autor: ~oktop [31.61.129.*]
    :-)

Przy okazji, mam nadzieję że 2015 będzie jeszcze lepszy
  • Re: Jest raport Autor: ~słoneczko [37.31.49.*]
    Czy będzie lepszy czy gorszy, to niestety nie ma znaczenia....to przykre, bo spółka jest naprawdę w porządku. Ukraina najprawdopodobniej niedługo zbankrutuje, sytuacja stanie się jeszcze gorsza niż do tej pory. Agroliga spadnie na groszówki, stanie się to szybciej niż Wam się wydaje.... taka jest moja prywatna opinia....mimo, że wierzyłem w tą firmę bardzo długi czas...
  • Re: Jest raport Autor: ~tenconicniewie [86.63.69.*]
    to że ukraina zbankrutuje to nawet lepiej bo nie będzie musiała płacić długów... w dupę dostana tylko spółki zadłużone powyżej 60% może 70%
    A agroliga ma malusieńkie zadłużenie i dużo przychodów w USD i Euro.... pozatym europa i stany abu utrzymac ukrainę w orbiscie swoich wpływów muszą sypnąć groszem...(i sypną.. Merkel i Obama to już wiedzą)
  • Re: Jest raport Autor: ~Fafik [88.151.138.*]
    Też mi się wydaje, że nie dadzą Ukrainie upaść.
    Ale do rzeczy. Agrolidze tak naprawdę może zagrozić tylko wojna. I konfiskata ziem, na których prowadzi uprawy. No chyba, ze się dogadają z Rosją i będę po prostu robić swoje, ale po banderą Rosji. Dla Agroligi najważniejsze są linie produkcyjne i sprzęt. Budynki można wynająć w innym miejscu, ziemie wydzierżawić również. Ale liczę, że konflikt nie rozleje się na dalsze tereny. A Agroliga jak narazie nic nie straciła w porównaniu z innymi spółkami z UKR. Jedynie uderzył w nią kurs hrywny. Stąd spadek przychodów i zysków, które przeliczane są na Euro.
    A co do upadku Ukrainy. Agroliga ma małe zadłużenie oraz produkuje żywność, która w dobie kryzysu i wojny jest bardzo cenna. A może nie będzie tak źle i wszystko jakoś się ułoży. W końcu Rosja już odczuwa skutki sankcji, a z każdym dniem kasy im ubywa.
  • Re: Jest raport Autor: ~słoneczko [37.30.31.*]
    Wszystko to prawda drodzy koledzy, ale napisałem wyraźnie, że to nie jest istotne. Kurs leci na dno, nie widać końca obsuwy, nie ma żadnych korekt....nic.....wyłącznie dół, dół, dół....czy ktoś obstawia odbicie i od jakiego poziomu....bo ja się obawiam, że upadnie na samo dno...
  • Re: Jest raport Autor: ~Fafik [88.151.138.*]
    Słonko..
    Agroliga zarabia i z tego powodu nie spadnie na samo dno. Z jakiego poziomu będzie wybicie tego nie wiem. Pamiętam jak Amica w kryzysie była po 3zł. I co też nie spadła na samo dno. Agrolidze może zagrozić tylko i wyłącznie wojna i konfiskata ziem oraz zniszczenie lini produkcyjnych.
    Jak na razie zysk na akcje po 3kwartałach jest w okolicach 6zł na akcje. Resztę zostawiam bez komentarza.
    Tzn myślicie, że spółka spadnie powiedzmy na 3zł?
  • Re: Jest raport Autor: ~luk [84.40.131.*]
    I znów, nadzwyczaj uspokajające wyniki. Jak tak dalej pójdzie C/Z spadnie poniżej 1...
[x]
AGROLIGA 0,56% 17,90 2025-12-23 16:48:00
2025-12-24
Inne informacje
2025-11-14
Consolidated Report for 3Q2025
2025-08-18
Shareholders' Meeting results
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać