Witam ponownie na Forum-po wyprzedaży akcji z 20 procentowym zyskiem-niewielkim jak na zapewnienia Prezesa o przyznanym kredycie-jestem ponownie i skupuję akcje po 18 groszy .Wilka zawsze ciągnie do lasu.Na analizę waloru przyjdzie czas póżniej.Pozdrawiam-Martin EWP. Zmiana nicku wynikła z powtórnej rejestracji.
Witaj Alex- obecna sytuacja na walorze jest patowa-można dywagować odnośnie ostatniego komunikatu ze spółki-ale podobnych komunikatów było wiele,ale z praktyki wynika ,ze okres około 3 -letni dot. przyznania środków finansowych jest powszechną normą,o ile można przyjąć wiarygodność komunikatów dot. procedur bankowych...Ja na tym etapie-myślę ,że już końcowym , muszę być tutaj obecny...
Witaj jorgenn-wszyscy czekamy,stąd patowa sytuacja-zniesmaczeni tym walorem,liczący na zysk w kilka sesji wycofują się sprzedając za 18 groszy-ja to wszystko zbieram.Tutaj trudno określić datę .wystrzału kursu-każdy tydzień-miesiąc może być właśnie tym czasem ,na, który wszyscy liczymy.Na pewno-jakieś rozwiązanie nastąpi-oby pozytywne.-na które liczę!.
1,00 zl na mikołaja ...daje 1% szans 0,65zl na mikołaja .. daje 10% szans 0,45zl na mikolaja ... daje 25% szans 0,31zl na mikolaja .. daje 45% szans trwanie w boku 0,20-0,25zł ...daje 65% szans tak to widze :) a Wy ? :>
Witaj dependziak-analiza procentowa,którą przedstawiłeś, zawsze powinna się odnosić do informacji jakie mogą zaistnieć na rynku giełdowym-bez tego ,to tylko wróżenie.Należy raczej zadać pytanie-kiedy pojawią się istotne informacje,jakiej będą treści i jaką wagę będą przedstawiały-dopiero wtedy można dywagować o cenie akcji.
Nie miales zaufania i sprzdales z malym zyskiem, powiedzmy po 34 grosze a nabrales zaufania jak jest po 18-19? Ja o koncowym etapie to juz od dwoch lat czytamw komunikatach. Chce wyjsc na piewrszel lepszej podbitce bo raczej g... z tego bedzie. Dalam sie nabrac jak wielu innych.
Witaj stokrotka-po raz pierwszy się tutaj spotykamy-ja do wszystkich spółek z tego rynku mam ograniczone zaufanie.Jedne darzę większą estymą ,inne mniejszą-ale ponosząc pewne ryzyko-gram.Sprzedaż akcji rozpocząłem w pierwszych dniach czerwca od 36 groszy za walor-jak się dzisiaj okazało--podjąłem trudną ,ale skuteczną decyzję .Sama chyba dobrze wiesz-jak trudno się rozstać z akcjami,gdy kuszą perspektywy i komunikaty Spółki.Ale wszystko do określonego czasu. 30 czerwca posiadałem już symbolicznie 1000 akcji-ale teoretycznie jeszcze czekałem-posiadałem akcje.W lipcu wyszedłem z waloru-na czas wakacji zapomniałem o tej Spółce.Dzisiaj jest notowany za 18-19 groszy-tą cenę miał już kilka dni temu .Dlaczego znowu jestem-z sentymentu,z możliwości uczestniczenia w końcówce,z ryzyka, giełdowego,jak i z intuicji -postanowiłem ponownie go zbierać,ale już tylko z ceną 18 groszy i poniżej.Trwa to już pewien czas-odbudowuję swój pakiet.Pozdrawiam-Martin EWP.
martin piszesz, ze wyszedles z niewielkim zyskiem a ja ci napisze, ze jesli to co tu piszesz jest prawda to dzieki temu co zrobiles jestes prawie 50% do przodu. Gdybys trzymal do dzis mialbys polowe kapitalu. Zreszta ja tez oszczedzilem nawet wiecej niz 50% bo wychodzilem po tym rewelacyjnym infie o zakupie pola. Swoja droga musze przyznac, ze to dzieki tym "skromnym" komunikatom prezesa o lace zaczelo mi cos nie pasowac, pewnie gdyby komunikat byl jeden i konkretny (gdzie, od kogo, za ile, po co itp) nie podjalbym decyzji o wyjsciu przynajmniej wtedy.
Witaj stoik-sam wiesz ,jaka to trudna decyzja sprzedawać akcje ,które miały dać duży zysk.Ty miałeś tą odwagę i powiedziałeś-s t o p Brawo !!!..Teoretycznie masz rację dot. zysku-ale był moment ,że notowany był w przedziale 50-60 groszy.I nasuwa się pytanie-gdzie wtedy miałem oczy,o czym myślałem,co rozważałem itp...Miraż zysku ???? Dzisiaj to już chłodna kalkulacja.Ale jestem jak hazardzista-muszę jeszcze raz zagrać !!!
obserwuje spolke caly czas ale na "piekne" komunikaty od prezesa juz nie zaryzykuje. Jesli sie okaze, ze cos z tego jednak bedzie i zdaze to oczywiscie wejde jak nie zdaze..coz gonic nie bede bo nie lubie. Codziennie sa jakies okazje jak nie tu to gdzies indziej. Ogolnie wole spolki, ktore cos jednak robia i zarabiaja.
Stoik-masz w zupełności rację,bo różnych okazji jest wiele-nie ta ,to inna spółka.I zawsze można dokupić przy trendzie.Ale jest coś,czego nie da się racjonalnie wytłumaczyć-sentyment do czegoś,do czego wracamy .Patrzymy na jego notowania,czytamy posty i ostatni akord -kupujemy akcje .I wtedy otwiera się dusza hazardzisty - giełdowy nałóg[trudny do zwalczenia]Postanowiłem-skupuję.Ciebie cenię za dużą odwagę przy wyjściu z waloru.
Dnia 2014-11-05 o godz. 22:23 ~stoik napisał(a): > obserwuje spolke caly czas ale na "piekne" komunikaty od > prezesa juz nie zaryzykuje. Jesli sie okaze, ze cos z tego jednak bedzie i > zdaze to oczywiscie wejde jak nie zdaze..coz gonic nie bede bo nie lubie. > Codziennie sa jakies okazje jak nie tu to gdzies indziej. Ogolnie wole > spolki, ktore cos jednak robia i zarabiaja.
Tutaj jak rzeczywiscie cos z tego bedzie, to pierwsze otwarcie po infie moze byc miedzy 2 a 3 zeta. Dlatego ciezko mowic o pogoni, bo wtedy trzeba kupic 1000% drozej. Oczywiscie wielki shit tez moze nastapic.
Witaj kubuśpuchatek-właśnie dla tego zdarzenia-że coś może z tego być-tak wielu z nas trwa w tym walorze.Jedni ciągle-boją się sprzedać akcje,inni ryzykując wychodzą,by ponownie już na innym poziomie jednak być.No i właśnie dla tego -oczekiwanego- zdarzenia jestem i ja.i wielu innych.
Tak się zastanawiam,jak w dobie dzisiejszej informatyzacji Spółka -Depend lub poprzez podmiot zależny - nie może zdobyć informacji z BoA o ustosunkowaniu się do przesłanych we wrześniu prawnych dokumentów ze Spółki oraz nie może określić terminu przelania środków finansowych na podany już r-k bankowy w Polsce..wychodząc z załozenia ,że wszelkie formalności prawno-finansowe zostały spełnione.
Masz rację,milczenie jest złotem ,a mowa srebrem.Ale dobrze by było ,gdyby była równowago w kruszcach.Brak informacji-paradoksalnie-to też informacja.Tylko jaką ona może mieć znaczenie dla kursu akcji ? Martin EWP.
W spółce na pewno wierzą w kredyt i są pewnie zmęczeni oczekiwaniem na niego równie mocno jak my. Gdyby nie wierzyli, to już by podali pomysł na inny rodzaj działalności, gdzie potrzeba mniejszych środków. Ja uważam, że info o przelewie pojawi się w listopadzie b.r. To już się wszystko tak długo ciągnie, że już najwyższy czas na pozytywne rozstrzygnięcia:) Pozdrawiam wierzących:)
....witam ! ja liczę ze to będzie prezent Mikołajowy dla wytrwałych ! no fakt ze to długo a moja przygoda z Depkiem też się ciągnie ,On dał zarobić i da ,natomiast malkontenci którzy wciskają tą ujemną retorykę to łowcy taniego kwita na fali beznadziei ,pozdrawiam!
Witaj Aleks-Zarząd Spółki i PCG zrobili to co do nich należało-potwierdza to ostatni komunikat ze spółki.Teraz rozstrzygająca decyzja należy już do BoA-NALEŻY WIĘC CZEKAĆ-trzy letni okres finalizowania zbliża się nieuchronnie.Pozdrawiam-Martin EWP.
Witaj Martin, tak jak piszesz wszystko zależy już tylko od BoA. Myślę, że w następnym komunikacie będzie data dokonania przelewu środków na konto. Pozdrawiam wierzących:)
Hej Martin! My wszyscy naiwni bylismy i na gniocie z uporem maniaka czekalismy. Zredukowalam sie w ostatnich dniach o polowe - trudno strata jak 99% tutaj umoczonych, osobiscie juz nie wierze,ze cokolwiek z tego bedzie. Druga polowka zostawiona na jakies podbicie, aby zredukowac wtope. Nigdy wiecej spolek z prezesem bez akcji, nic nie robiacych i nie wiadomo po co na gieldzie. pozdrawiam
Stokrotka, bez sensu, no chyba że potrzebujesz kapitału. Jeśli wszystko pójdzie ok i BoA klepnie ten protokół wypłaty, który zresztą sami wystosowali - więc nie widzę powódów dla których mieli by go nie klepnąć, to wreszcie się doczekamy.
Witaj Stokrotka-każdy z nas jest kowalem swojego losu i sam podejmuje decyzje o kupnie i sprzedaży akcji,bez żadnego przymusu.płynącego ze Spółki ,Oczywiście-angażując się kapitałowo w walor,chcemy ZAWSZE realizować max. zyski,taka jest teoretyczna istota gry na giełdzie.Praktyka jednak weryfikuje nasze chcenia.Realizacja straty-to już desperacja lub potrzeba pozyskania kapitału,kosztem straty.Dopóki walor jest w grze-trzeba w tej grze uczestniczyć z różnym poziomem zakupu akcji.[stratę zawsze zdążysz zrealizować-mniejszą czy większą ].Ostatni komunikat ze Spółki sugeruje-czekamy na decyzje BoA-CZY DECYZJA BĘDZIE POZYTYWNA-HARMONOGRAM WYPŁATY ŚRODKÓW FINANSOWYCH - CZY BĘDĄ DALSZE PROCEDURY. Co do Prezesa-nie znamy przyczyn braku zaangażowania się kapitałowo w akcje spółki-mogą one wynikać z formalności prawnych,finansowych czy wewnętrznych ustaleń między stronami lub po prostu z zakazu.np.zadłużenia się. Na pewno jedno można stwierdzić-dzisiaj, jesteśmy bliżej niż dalej zakończenia tej sagi. Pozdrawiam-Martin EWP.