• PYLON Sp. z o.o. Autor: ~ktk [213.155.191.*]
    Spółka została powołana. Ma być istotnym elementem dalszego rozwoju spółki. Poniżej zebrano szczegóły dotyczące tej inwestycji (deklarowane i oficjalnie podawane). Pamiętajmy - wiosną pierwsze głośniki.

Umowa inwestycyjna z EBC Incubator Sp. z o.o. z wykorzystaniem środków przyznanych bezzwrotnie w ramach działania 3.1. POIG
    Powołanie spółki Pylon Sp. z o.o.

1250 000 zł aktywa finansowe (w tym 800 000 zł – środki pieniężne – wnosi EBC Incubator Sp. z o.o. ; 450 000 – w formie niepieniężnej - Pylon S.A. (ciekawe co to za aktywa?!)

382 253 zł aport Pylon S.A. – zapewne know-how

Według deklaracji Pylon S.A. nie wnosił do spółki żadnych aktywów rzeczowych

Łącznie 1 632 253 zł w tym 49,01 % EBC Incubator 50,99% Pylon S.A.

Inne informacje
    1. Spółka została powołana dla uruchomienia produkcji głośników, przy wykorzystaniu zaawansowanego technologicznie systemu projektowania, testowania i przeprowadzania symulacji pracy głośnika autorstwa duńskiej firmy LOUDSOFT. Dzięki wdrożeniu zaawansowanych technologicznie rozwiązań głośniki wytwarzane przez Pylon będą wyróżniać się wysoką jakością dźwięku, dzięki czemu spółka będzie gotowa, aby podjąć zarówno rywalizację, jak i współpracę z najbardziej prestiżowymi, międzynarodowymi firmami z branży audio i pokrewnych. Porozumienie inwestycyjne z Pylon S.A. zakłada, że Pylon S.A. będzie odbiorcą głośników produkowanych przez Pylon, co pozwoli Pylon na osiągnięcie dodatniej rentowności działalności w ciągu 3 miesięcy od uruchomienia produkcji głośników.
    W ramach spółki przewiduje się stworzenie nowoczesnej jednostki badawczo-rozwojowej oraz zbudowanie ciągów technologicznych spełniające wymagania wielkoseryjnej produkcji.
    2. Prezesem spółki jest Jolanta Srebnicka (zarząd jednoosobowy).
    3. W 2017 roku udziały EBC zostaną wykupione.
    Deklaracje
    1. Uzyskanie dodatniej rentowności działalności po 3 miesiącach od uruchomienia produkcji!
    2. 3 krotny wzrost przychodów w ciągu 3 lat (do min. 7 mln zł) – grupa kapitałowa – wyniki będą konsolidowane.
    3. 1 zł zainwestowany wygeneruje 2,33 zł przychodu (w ciągu 3 lat) z rentownością 30-40%!

• Re: PYLON Sp. z o.o. Autor: ~ja [81.161.204.*]
    wymieszałeś informacje Pylon S.A. i EBC Solicitors. Kogo i z czego będziesz opiniować?:)
  • Re: PYLON Sp. z o.o. Autor: ~ktk [213.155.191.*]
    A co w tym dziwnego. Zakładam, że obie są prawdziwe i uzupełniają się wzajemnie. Na razie tyle wiemy o tej spółce, a PYLON S.A. twierdzi, że będzie to istotne koło zamachowe i jak widać z założeń całkiem niezły biznes.
    Tu jeszcze link:
    http://evertiq.pl/news/13555
  • Re: PYLON Sp. z o.o. Autor: ~Obawa [213.62.126.*]
    Takie ambitne plany, a tu ktos wali akcje w rynek - juz okolo 300 k sztuk poszlo w ciagu tygodnia.
    Czyby ktos przygotowywal cash na wykup warrantow subskrypcyjnych po 10 gr ??
    Wiadomo, pytanie retoryczne..
    co jakiś czas jakiś akcjonariusz zadaje takie retoryczne pytanie. I na kolejnym NWZ, ZWZ podmioty najbardziej "usytuowane" w firmie mają tyle akcji ile powinni mieć.

granice bełkotu jakie czytam u was, drodzy akcjonariusze, u tych którzy są przekonani o swojej rzetelności do badanych danych (ot taki obawa) i tych co bardziej emocjonalnie się rozpisują (ot mat i mis) dawno przestały mnie dziwić.

spółka podaje dane i je spełnia. od pierwszej informacji do ostatniej. szaleni ludzie. a tłum krzyczy i krzyczy :D
  • Re: PYLON Sp. z o.o. Autor: ~ktk [79.184.201.*]
    To jest forum, różni ludzie, różne interesy stąd też różne opinie.
    A ja pociągnę temat tego producenta. Skoro EBC zidentyfikował zakład przetworników elektroakustycznych jako taki świetny biznes (na tą chwilę nie mamy powodów by w to wątpić) to ja zadam pytanie. Jaki interes ma PYLON S.A. - główny i zapewne przez jakiś czas jedyny klient spółki Pylon Sp. z o.o. w kwestii wysokiej rentowności. W takim przypadku kwestia rentowności jest przecież w 100% sterowalna (no chyba że będą inni znaczący klienci). W interesie Pylon S.A. jest jak najtaniej wykupić Pylon Sp. z o.o.
    Powiem szczerze, że nie wiem skąd taki optymizm prezesa EBC. Zdaje mi się, że cała ta idea jest skażona jakąś strukturalną wadą. Jedynym przypadkiem w którym może być inaczej jest taki, gdy cena wykupu jest ustalona z góry. Wtedy wszystko gra i nie ma sensu robić sztucznych ruchów i przerzucać kosztów (myślę o wykupie a nie o innych aspektach np.. podatkowych).
    Bardzo ciekawe te inkubatory, naprawdę!
  • Re: PYLON Sp. z o.o. Autor: ~Obawa [178.255.168.*]
    Uderzyles w sedno sprawy. Kiedys zadalem pytanie do Spolki skoro biznes taki rentowny to dlaczego nie wnioskowac samemu do PARPu i miec 100% udzialow ? Dlaczego chca dzielic sie tortem. Ba, przy takiej rentownosci zakladanej (33% na rok) to smialo mogliby tez posilkowac sie ktedytem...
    eh
    1. mogło nie być naborów innych jak ten. można to zawsze sprawdzić.
    2. kredyt to jednak zawsze ryzyko. i zawsze trzeba go spłacić. tu mamy do czynienia z bezzwrotnymi środkami w razie wtopy.

ktk, nie znamy zapisów umowy, pewnie tam są jasno określone zasady. EBC to jednak profesjonaliści, chyba ;)

Pod jakim numerem widnieje to w KRS ?
  • Re: PYLON Sp. z o.o. Autor: ~ktk [79.184.176.*]
    Zdaje się, że jest to ciągle jeszcze spółka w organizacji (art. 161 ksh) i czeka na rejestrację w sądzie rejestrowym. Spółka ma na zgłoszenie max. 6 miesięcy, ale rozumiem, że ta sprawa została już zrobiona. Po tym czasie następuje likwidacja spółki. Nr wpisu do KRS uzyska oczywiście po rejestracji.
  • ciagle w organizacji Autor: ~Mis [37.31.45.*]
    czyli co nie traktuja tego powaznie?
  • Re: ciagle w organizacji Autor: ~ktk [79.184.124.*]
    Moim zdaniem nie ma żadnych podstaw do obaw. Bajer o jednym okienku i rejestracji w jeden dzień kiedyś był przerabiany. Sądy tak działają w tym bananowym kraju.
  • jak ktos nic nie robi w sprawie Autor: ~Mis [178.180.145.*]
    to i 5 lat może czekać, a jak zainteresowany tematem to bardzo szybko
  • Re: jak ktos nic nie robi w sprawie Autor: ~ja [217.67.213.*]
    gadanina. mają pół roku. Skoro jest w organizacji to znaczy że są jakieś przesłanki. Czym tu się zajmować?
    1. Co sie dzieje ze spółką z o.o. ? W KRS cisza..

2. Warranty - dzisiaj mija termin spełnienia warunków do emisji warrantów. Było to postawienie zakładu i wyprodukowanie głośnika do 31/03/2015. Jak to oceniacie ? Do dzisiaj spółka nie przedstawiła żadnego potwierdzenia, że stworzyła własny głośnik (a miały być komunikaty odnośnie zaawansowania prac inwestycyjnych). Będzie wielkim nietaktem jeżeli mimo braku potwierdzenia do dziś wykonania warunków emisji, Walne przegłosuje warranty i mimo wszystko wyemitują sobie akcje po 10 gr... Trochę to "nie-halo"..

• Czy te 0,5 roku Autor: ~Mis [5.172.247.*]
    na zarejestrowanie spółki nie minęło?!!!
  • Re: czekamy spokojnie Autor: ~ja [81.161.200.*]
    nie, jeszcze nie. po za tym musieliby podać taką informację.
    myślę że są bardzo zajęci nowym projektem :)
  • Re: czekamy spokojnie Autor: ~ja [81.161.200.*]
    i jeszcze to:

link
  • Re: czekamy spokojnie Autor: ~Obawa [178.255.168.*]
    I dalej cisza ?
    Pieniądze lubią ciszę, powinni anulować w takim razie warranty i kurs ostro up.
    Podali raport miesięczny a w nim.

"Data:
    31 marca 2015

Zdarzenie:
    Rozpoczęcie produkcji przetworników elektroakustycznych sygnowanych marką Emitenta związku z
    realizacją projektu nowego zakładu przetworników elektroakustycznych.

Opis:
    Pylon Sp. z o.o. w organizacji rozpoczął produkcję przetworników elektroakustycznych sygnowanych
    marką Emitenta.

Zważywszy na wypełnienie warunków programu motywacyjnego określonego przez Nadzwyczajne Walne
    Zgromadzenie uchwałą nr 7 z dnia 3 września 2012 roku wraz z późniejszymi jej zmianami z dnia 7 maja
    2014 roku uchwałą numer 6 i 7 podjętą przez Nadzwyczajne Walne Zgromadzenie, Zarząd skierował
    raport dotyczący realizacji programu motywacyjnego jak i spełnienia jego warunków przez kadrę
    menadżerską wraz z wnioskami co do osób mających szczególne znaczenie dla realizacji projektu do
    weryfikacji przez Radę Nadzorczą. Zgodnie z warunkami programu motywacyjnego dla kadry
    menadżerskiej, ostateczną decyzję podejmuje Rada Nadzorcza na wniosek Zarządu."

Pytanie do akcjonariuszy. Zgadzacie się z tym ?

• Re: PYLON Sp. z o.o. Autor: ~ja [37.248.255.*]
    no mgliście to robią. Ale z drugiej strony nic tu nie wygląda zaskakująco. niestety o warrantach wiedzieliśmy od dwóch lat i dla mnie mają prawie znikome znaczenie.

ważne że projekt jakoś idzie do przodu. pewnie większość z nas jest zniecierpliwionych ale nadal należy czekać.
    Likwidator Pylon Sp. z o.o. w organizacji w likwidacji ogłasza o otwarciu likwidacji i wzywa wierzycieli do zgłoszenia wierzytelności w terminie miesiąca od dnia ogłoszenia pod adresem: Pylon Sp. z o.o. w organizacji w likwidacji, 18-400 Łomża, ul. Sienkiewicza 10 lok. 11.

A co to jest ??!!

http://www.imsig.pl/pozycja/2015/59/3699,PYLON_SPÓŁKA_Z_OGRANICZONĄ_ODPOWIEDZIALNOŚCIĄ_W_ORGANIZACJI_W_LIKWIDACJI
  • Re: PYLON Sp. z o.o. Autor: ~meczyn [5.134.65.*]
    wydaje mi się że Pylon sp z o o skończyła misję - powstał nowy zakład, zaczęto produkcję własnych przetworników - 
    i kończą działalność, a całą resztę przejmuje Pylon S.A.
    http://www.ebcsolicitors.pl/aktualnosci/38-ebc-incubator-inwestuje-w-rozwoj-producenta-gonikow-pylon.html
    mam nadzieję że o to chodzi
    pozdr

• Re: PYLON Sp. z o.o. Autor: oloch [91.145.139.*]
    Co z tym Pylon sp z o o?
    26 marca 2015 likwidator ogłosił o otwarciu likwidacji.
    Zaś 27 sierpnia 2016 Pylon S.A. na spotkaniu inwestorskim w tematach miał:
    - Strategię rozwoju spółki Pylon S.A. i Pylon sp. z o.o.
  • Re: PYLON Sp. z o.o. Autor: ~eh [83.144.110.*]
    to inne spółki.
[x]
JRCGROUP 0,00% 0,15 2025-09-25 11:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.