Zarząd pisze: "W związku z powyższym, Emitent informuje, iż działania zapobiegawcze niskiemu kursowi akcji Emitenta w wariancie podstawowym zakładają przeprowadzenie połączenia Emitenta z KCI S.A. na zasadach określonych w w/w planie połączenia obu spółek (upublicznionym raportem bieżącym Emitenta nr 18/2013 oraz 39/2014). W ocenie Emitenta takie działanie – wobec znaczącego zwiększenia potencjału ekonomicznego połączonej spółki - wpłynie znacząco na poprawę kursu akcji w stopniu wystarczającym do zapobieżeniu kwalifikacji spółki do segmentu Listy Alertów połączonej spółki". Jakiż to wzrost potencjału dla akcjonariuszy Jupitera niesie połączenie z KCI S.A.? Przecież kurs KCI S.A. szoruje po dnie, tak jak kurs akcji Jupitera. Jaki potencjał ekonomiczny ma KCI? Jaką działalność operacyjną prowadzi?
wyjaśnijcie mi bo ja jestem prosta kobieta jupiter kapitał własny 209 milionów zł i spółki Pan Prezes mają 66% akcji KCI kapitał wł 28mionów zł i jupiter ma tam 25% to którzy akcjonariusze tracą i dla czego ?
jak za jakiś czas ogłoszą skup to wszyscy będą oddawać za 1/20 wartości zakupionych akcji . Ja osobiście mam średnią 1,20 i czuję się trochę niekomfortowo.....
A było trzeba sprzedawać, gdy G.H. po pamiętnym Walnym w czerwcu 2011 r. powiedział drobnym, że jak się komuś nie podobają jego rządy to niech sprzeda akcje.
Gdyby tu kogoś specjalnie wynajęto żeby maksymalnie zwalił kurs, to takiego sukcesu jak zarząd nigdy by nie odniósł. Dotyczy to zresztą wszystkich spółek z grupy >>>>>>>>>
Dawno nie czytałem wiekszego bełkotu. To jest przeciez lekcewazenie drobnych akcjonariuszy. Czy oni maja wszystkoich za idiotow tlunaczac, ze polaczenie z KCI, ktore jest po 2 gr. mialoby wplynac na poprawe wyceny grupy?
tu kiedyś pewien pan wytlumaczyl o co chodzi ja napewno nie bede tlumaczyl, sprzedawajcie jak sie boicie kupujcie jak sądzicie ze odbije ale nie jęczcie, to samo obserwowałem na Lubawie kiedys. identyczne wpisy identyczne stękania
Dnia 2014-11-04 o godz. 08:35 ~pplk napisał(a): > Dawno nie czytałem wiekszego bełkotu. To jest przeciez lekcewazenie > drobnych akcjonariuszy. Czy oni maja wszystkoich za idiotow tlunaczac, ze > polaczenie z KCI, ktore jest po 2 gr. mialoby wplynac na poprawe wyceny > grupy? Pewnie ktoś testuje Inteligencja ludzi z KNF ?
Za spadkiem kursu moim zdaniem stoi ewidentnie kręcony. Tak zgnoić KCI!!? Tak zgnoić Jupitera!!? Może KNF sprawdzi kto tak podziałał ze macie dziś na alertach jedne z lepszych kiedyś spolek na GPW
A to wszystko (w przypadku Jupitera) za jedyne niecałe 30 mln zł w latach 2009-2012 dla firmy zarządzającej, czyli Trininty Management, będącej własnością G.H.
Dnia 2014-11-05 o godz. 07:43 ~edyp napisał(a): > Za spadkiem kursu moim zdaniem stoi ewidentnie kręcony. Tak zgnoić KCI!!? > Tak zgnoić Jupitera!!? Może KNF sprawdzi kto tak podziałał ze macie > dziś na alertach jedne z lepszych kiedyś spolek na GPW
Już widzę płatne ogłoszenie Pan Prezes nie stoi za spadkiem kursu .On za pewne chce dobra dla akcjonariuszy .Wszystko robi aby akcjonariusze byli milionerami .Tylko te spekulanty ,troglodyci i ....