Dnia 2014-10-30 o godz. 10:21 ~Pogonia napisał(a): > Na rynku Wnioski są bardzo proste ::))).Na tej szulerni już nie ma żadnych inwestorów, wszyscy uciekli. Zostali tylko banksterzy ( animatorzy) ,uprawiają sabotaż i prowadzą tą niby giełdę do samozagłady.. Ale to problem nie nasz,a wyżej( KNF, Zarządu Giełdy,KDPW i Służb).My mamy prawo to wszystko równo olać . !!!!
Aż spojrzałem na notowania. Takie dymanko ,to tu nikogo nie grzeje i nie ziębi :))). Myslałem,że może ktoś zpier.. .ł kilka tysięcy akcji ,tej gnidzie z DM ?? A tu on przerzucił i cyfry przeskoczyły. Jeszcze przeczytałem ,jak Tamborski fantazjuje na temat perspektyw tej szulerni ?? Jaka to ona ma być ,centrum finansowe ,ze ho,ho do 2020 ?? A może wspomnienia i cmentarz zostanie po tej gpw ::))) ??
A ja znowu swoje-wbrew paru na tym forum,co mają może jakiś etacik pijarowca w FSG-jakie zyski z uruchomienia kopalni, kiedy każdy widzi co się dzieje z górnictwem, czyli niskie ceny węgla, nadpodaż objawiająca się tzw. zwałami, czyli masą niesprzedanego węgla-zatem w odpowiedzi na te newsy tą PEREŁKĘ się odpowiednio traktuje, a nie tam fantasmagorie jaki to niedoceniony i wartościowy walor ;)
Polskie górnictwo nadal tkwi głęboko w komunie a w tamtym ustroju nic nie było rentowne więc nie dziwi obecna sytuacja. Inna sprawa to cykle gospodarcze - dziś węgiel jest tani a za 2 lata być może znów bedzie drogi. :-)