bądź precyzyjny ! po emisji serii J która ma w tym kwartale się odbyć a będzie to 700 mln akcji łącznie wszystkich akcji będzie 2,35 mld z czego obecnie dopuszczonych do obrotu jest ok 150 mln szt. a w wolnym obrocie poniżej 100 mln. Zakład jest w znacznym stopniu wybudowany, spółka zaoszczędzi na budowie 8 mln zł tak wiec wybudują go w pawie 100% ze środków dofinansowania i kasa z emisji J zasili kasę spółki. Spółka przy 100% obłożenie będzie produkowała 1 mln elementów rocznie, sprzedaż 1 elementu izolatora C130 to ok. 150 zł (średnio-można sprawdzić na necie). Oblicz sobie potencjalne przychody i zyski. Te miliardy którymi straszysz to wielkie nic. Ważne w czyich rękach są te miliardy akcji ! To nie idzie o to czy kurs będzie 5 groszy ale czy będzie 50 groszy !
5 gr to zrobia jak przyjdzie pora w jedna sesje:) Dzisiejsze obroty zrobily "leszcze". Jak wsiada grubasy z Callyso to bedzie ci sie czkawka przez rok odbijalo :)
5 gr to zrobia jak przyjdzie pora w jedna sesje:) Dzisiejsze obroty zrobily "leszcze". Jak wsiada grubasy z Callyso to bedzie ci sie czkawka przez rok odbijalo :) Na innym watku bales sie i straszyles zasypaniem akcji po 2 jak stalo ich na S 1,8 mln szt. Jak pokazalo zycie 1,8 mln wziely 3 srednie karpiki a reszte leszczyki :)
Wy byscie widze wszyscy chcieli by w tydzien zrobili 1000 % :) Beda infa to przyjdzie pora ns ruch w gore przy wolumenie i obrotach 10 x wiekszych. Wczoraj i dzis to drobiazgi i nie ma tu grubego. Gruby przyjdzie jak beda konkrety a wtedy wszystko jest mozliwe!
raport juz jest, wyniki obecnie bez znaczenia mimo ze na malym plusie. Profesjonalnie opisana strategia, plany, kontrahenci oraz branza rozwojowa na lata przyszle. Jesli sie to pouklada, podpisza dodatkowe exportowe umowy to o kurs akcji jestem spokojny:) Kwesta czy i kiedy dadza sygnal "odpalamy" czy bedzie to ten rok czy tuz przed testami lini technologicznej bo takie infa pojda z poczatkiem nowego roku. Wazna informacja ze beda srodki finansowe ktore zasila kapital spolki. Kto ma zalecam cierpliwosc, kto nie ma niech obserwuje bo jak przyjdzie pora to te 3-4 gr wciagnal 4 zleceniami :)
Dnia 2014-11-14 o godz. 23:02 ~raport3kwartal napisał(a): (...) Kto ma zalecam cierpliwosc, kto nie ma niech > obserwuje bo jak przyjdzie pora to te 3-4 gr wciagnal 4 zleceniami :)
hmmm już zaczęli łykać z rana na śniadanie ....., ale jak zobaczyli , że ubierają , to się rozmyślili... trza będzie poczekać z tym wyciąganiem na 3-4 gr
ci wszyscy przesmiewcy dzisiaj za jakis czas beda sobie po cichu pluc w brode ze nie kupowali po 2-3 a na forach beda oglaszac ze kupowali po 1 i po 2 :):):D tak to jest z wirtualnymi grajkami :)
To wypadałoby zacząć grzać dyszel na ECR-rze. Na Baliticu poleciało nieźle i znacznie przed otwarciem zakładu. Rynek jest bardzo ciekawy a inwestycje w nową infrastrukturę to miliardy euro. W Polsce praktycznie bez konkurencji - najlepsze, ze produkują tylko korpusy, więc muszą być podwykonawcą kogoś naprawdę Dużego. 10 groszy do końca roku - mile widziane :)
Indygo swoich akcji nie sprzeda, branżowy też nie - mamy więc 100 mln akcji do grania na rynku - a to mało. :) Właściwie sam znam kilka osób którzy je mają więc góra 85mln, aż dziwne że nadal ktoś chce perłę puszczać po 2 grosze. Zdjąć te śmieszne zlecenia Panowie - bo tutaj zatańczymy bolero
z akcji kupionych po 3 grosze bede za 3 lata po stuudiach bede chcial miec fajna kase na wklad wladny na chate mysle ze ten elektroceramix bedzie najlepsza spolka w tej grupie patrzac na branze i dzialalnosc :) Pytanie kiedy zaczna kupowac glowni udzialowcy? Emisje 200 mln obejma po 1 groszu.
Dnia 2014-12-09 o godz. 09:50 ~student napisał(a): > z akcji kupionych po 3 grosze bede za 3 lata po stuudiach bede chcial miec fajna kase na wklad wladny na chate mysle ze ten elektroceramix bedzie najlepsza spolka w tej grupie patrzac na branze i dzialalnosc :) Pytanie kiedy zaczna kupowac glowni udzialowcy? Emisje 200 mln obejma po 1 groszu.
jak będą mieć po 1 groszu .... to po co mają teraz łykać po 3 gr ??... chociaż od kilku sesji obserwuję tu ciekawą zagrywkę , ktoś raz w sesji kupuje po ok. 100tys. akcji ... skup ?? a może tylko mi się wydaje ....
Ludzie lubią mieć po 1000-2000 zł w takich własnie spółkach, które nagle mogą odpalić - stąd te dziwne zakup - pojedynczych drobnych. Jak odpali będzie OK, jak nie to za jakiś czas się sprzeda lub utnie straty. Zobaczymy co wymyślił prezes i kto obejmie akcje Indygo - jak branżowy lub fund z USA - mamy mikro hossę, jak przyjaciele prezesa lub fundusz z Cypru - tak wesoło nie będzie
Emisja dla matki - więc to matka będzie miała inwestora. Duże prawdopodobieństwo, że to branżowy z USA. Więc na rynku w realu będzie tylko ok. 100mln starych akcji - pytanie tylko kiedy ktoś zrobi pompkę - bo, że zrobi to pewne. :)
Bardzo możliwe - to nie wkłady kominowe - ECR będzie dostawcą półproduktu do kogoś naprawdę wielkiego, a nie budowlańca Staszka ze szwagrem. Info o tym kontrakcie wyrwie kurs, a z tych 100 mln w wolnym obrocie ja mam kilka procent. Kiedy będzie jakiś kontrakt - tego nie wiem, ale najbliższy przystanek 3gr to już dla mnie przyzwoity zysk Mogę czekać :)
ale póki co to tylko dorzucają do pieca towaru ... co ktoś zdejmnie 300 - 400 tys z 2 gr , to ktoś inny dorzuci 2 tyle tak żeby przyzwoicie wyglądało ...........
Widze - myślisz że to normalne? Każdy drobny po takich niusach przeniósłby swoje zlecenia na 3 gr i spróbował sprzedać wyżej Skoro dokładają to widocznie tak ma być i kurs jest trzymany na 2 A skoro ktoś go trzyma na 2 to ma w tym cel. Moim zdaniem bedzie odpal
Nie mam wielkich marzeń, ani nie liczę na 1000%. Moja średnia to 2. Szukałem długo czegoś co może ładnie odpalić. Dokładają więc Ktoś tego pilnuje - a czy poczekać miesiąc czy 3 nie ma znaczenia. Akcji w wolnym obrocie będzie bardzo, bardzo mało - pierwszy kontrakt musi być przed rozkręceniem produkcji - bo "na magazyn" tego się nie produkuje :) Idealna spółka na dobrą grę - nikogo nie namawiam - piszę o swoich przemyśleniach.
Dnia 2014-12-15 o godz. 20:40 ~Nord500 napisał(a):
> Skoro dokładają to widocznie tak ma być i kurs jest trzymany na 2 A skoro ktoś go trzyma na 2 to ma w tym cel. > Moim zdaniem bedzie odpal > Kiedy? Tego nie wiem - ale chce przy tym być.;
niewiele z tego zrozumiałem ..... "ktoś" wystawia po 2 gr i blokuje wzrosty ...., bo chce sprzedać wyżej (tzw. odpał) to jak odda to po 2 gr to co będzie sprzedawał po "odpale" ???? i z czym zostanie ??? chyba , że znów zapakuje się po 2gr (kupi sam od siebie ???) , albo wyżej po 3 gr ......
Jakby ci to napisać. Gdyby jakiś drobny czyli jeden z nas miał te zlecenia na 2gr - po ostatnich komunikatach przynajmniej spróbowałby podnieść na 3 gr i spróbować sprzedać wyżej korzystając z okazji. Skoro tak się nie stało - ktoś kto wystawił zlecenie na 2gr i je uzupełnia blokuje kurs na 2 groszach. Jaki ma w tym cel? A. Kupić po 2 i sprzedać po 2. B. Kupił po 1 i wywala po 2 i nie próbuje wywalić po 3 C. Czeka na dogodny moment - blikując kurs na 2 by sprzedać po 10