Tak, przypuszczalnie inwestorzy, którzy zakupili 20 milionów akcji od połowy sierpnia, są wtórnymi analfabetami. Jest tu więcej takich wrażliwców jak aniacip, którzy martwią się o nie swoje pieniądze. Proponuję aby pisanie postów było dostępne wyłącznie po zalogowaniu się.
Inwestorzy? To tylko zaklinanie rzeczywistości...nie nazywajmy inwestorami takich, którzy nie mają przynajmniej 500 k tego śmiecia, a to też mocno naciągane nazewnictwo przy obecnym kursie...TO JEST PRZERZUCANIE!!!
No dobra, przerzucanie jest karalne a w ogóle dlaczego przekonujesz, że to resztki śmiecia? Być może ja też tak uważam a inwestorem może być nawet ten, kto zainwestuje 100 złotych. Nie sądź po sobie, po swoim olbrzymim majątku. Na NC są drobni inwestorzy i to co napisałeś upokarza Ich, to trochę po łajdacku.
Taka jest moja opinia i mam do tego prawo...nie nazwya się deweloperem tego kto postawił altankę na terenie rodzinnych ogródków działkowych pomimo, że zrobił to z zamiarem odsprzedaży... ;-) W moim słowniku na miano inwestora zasługuje każdy (niezależnie od potencjału ekonomicznego), kto zajmuje się tym zarobkowo jako główne źródło utrzymania. Cała reszta to amatorzy próbujący powielić oszczędności - z pełnym szacunkiem oczywiście dla wszystkich razem i każdego z osobna... ;-)
A dlaczego śmieć? - choćby dla tego, że Zarząd nie robi nic w celu poprawienia wizerunku. Dlaczego? - albo jest tak źle, że już się nie da nic zrobić nie łamiąc przy tym prawa albo robią swoją grę, aby zabrać pieniądze amatorom (leszczynie), która ze strachu lub też z powodu nadchodzącego terminu raty kredytu sprzeda ze stratą - to tyle.
Hugo uważasz że prawdziwi inwestorzy muszą mieć nie mniej niż 500k akcji hehehh No większych bzdur nie czytałem !!!! Hehe poczytaj się o tworzeniu portfela inwestycyjnego a potem się wypowiadaj ! Każdy ma inną taktykę i nie ważne czy ma 100000 czy ma ich 5 lub 10 akcji bo kapitał inwestycyjny sie dzieli na kilka spółek a nie na jedną ! Tak właśnie robią inwestorzy którzy mają jakiś plan inwestycyjny !!!! Może ty zostaw giełdę i zacznij w totka grać albo w coś innego :)