Pytam się spółdzielni i naganiaczy czy już skończyliście gnoić dobrą spółkę? Giełda to może jest szulernia ale na NC to odchodzą cyrki!
Ludzie nie dajcie się, spółka która działa w branży Transport-Spedycja-Logistyka kiedy gospodarka rośnie, jest nowy budżet i kasa unijna do 2020 roku, są drogi, porty itp. to może być kura znosząca złote jajka. Większość spółek ma problemy ze spłatą obligacji ta wykupuje przed czasem, w innych spółkach upycha się akcje w rynek tutaj prezes obejmuje w pośpiechu następne.
też tak uważam....tylko co z tego, jak zajechana została nasza perła, i już jest śledziem :(, nie sprzedałem cholera pakietu i trzymam, ale inaczej sobie wyobrażałem jesień na Ubocie,
dobre perspektywy rozwoju, ale z drugiej strony obawa o należności + być może rozgrywka na tym, żeby uratować płynności poprzez ruchy na transzach akcji, do tego dochodzi ubranie ulicy i wywalanie akcji od dłuższego czasu...
kto wie...może jesteśmy świadkami sytuacji zwrotnej, może spekuła teraz zagra na wzrost w krótkim czasie
Długoterminowo musimy czekać do wykupu i obligacji i zorientowania się w sytuacji ile papiera dojdzie i w jakiej formie
Słuchajcie moi mili. Fakt 1 - spółka leci od roku od poziomu ponad 12 zł. Fakt 2 - przez tyle czasu pełno ludzi jest ubranych (i tylko czekają na jakiś ruch do góry aby zmniejszyć straty, wywalić i zapomnieć - to nie fakt ale psychologia tłumu) Fakt 3 - wzrost (należności) został sfinansowany obligacjami Fakt 4- wraz ze wzrostem zadłużenia koszty odsetek zjadają dużą część zysków (co ogranicza przestrzeń do dalszego zadłużania się - to skutek) Fakt 5 - duzi inwestorzy wywalili w rynek ponad 2.100.000 akcji za cenę mniejszą niż nominał, z czego prezio sprzedał 1.100.000 po 65 groszy! Fakt 6 - dramatycznie niska wycena obligacji - około 70% (to się normalnie nie zdarza - to już moja ocena sytuacji) Fakt 7 - jeśli chodzi o wcześniejszy wykup obligacji (seria B i C) to spółka jeszcze nic nie wykupiła a jedynie podjęła uchwałę (jeśli ma wykupić wcześniej to po to, żeby na tym zyskać właśnie dzięki tej niskiej wycenie więc wniosek jest oczywisty: w Q3 nie pokażą dobrych wyników bo podskoczy wycena obligacji i nici z zysków). Przedstawiłem fakty a ich oceny każdy dokona sobie indywidualnie. A co do spółki to ona kurą znoszącą złote jajka już była a teraz - moim zdaniem - to jest niestety śmierdzące jajo.
Ja natomiast uważam że niejaki ORP-Orzeł to fałszywiec wysnuwający sobie tylko zrozumiałe wnioski i wybierający informacje selektywnie.
Torpedy w gotowości. Rozkaz zatopienia Ubota wydany. Czy ~ORP-Orzeł Jutro 0,5X. Za tydzień rajd po SL na 50 gr i załamanie kursu? ~ORP-Orzeł Ubo(a)t idzie na dno. Ale do Rowu Mariańskiego jeszcze ~ORP-Orzeł Wczoraj roczne minimum o ile nie historyczne. W przyszłym ~ORP-Orze
Drogi promie, mimo tego, że różnimy się zasadniczo w ocenie sytuacji to cieszę się, że pojawiłeś się na tym forum i mówią to najzupełniej poważnie ponieważ z Tobą jest przestrzeń do dyskusji, czego nie można zupełnie powiedzieć o tych "dżentelmenach", których z nicka nie będę wymieniał.
Jeżeli jednak zarzucasz mi selektywność to powiedz, który z przytoczonych przeze mnie faktów jest nieprawdziwy.
Poza tym jednej rzeczy nie rozumiem w Twoim przypadku - dlaczego zarzucałeś mi nieprawdę jak twierdziłem, że prezio wywalił 1.100.000 akcji po 0,65 chociaż sam tę transakcję pokazywałeś? Przecież to jest w komunikacie spółki.
Zarząd Uboat - Line S.A. z siedzibą w Warszawie („Emitent”, „Spółka”), w nawiązaniu do raportu bieżącego EBI nr 27/2014 informuje, iż Pan Grzegorz Misiąg w dniu 1 września 2014 r. dokonał opłacenia środkami pieniężnymi w kwocie 5.120.325,00 zł (pięć milionów sto dwadzieścia tysięcy trzysta dwadzieścia pięć złotych) wszystkich objętych akcji serii D Emitenta w liczbie 4.876.500 (cztery miliony osiemset siedemdziesiąt sześć tysięcy pięćset) sztuk.
VI. Emisja akcji serii D Emisja 4.876.500 akcji serii D, dokonana w ramach kapitału docelowego i objęta przez Pana Grzegorza Misiąga, pomysłodawcę biznesu, większościowego akcjonariusza Spółki oraz jej wieloletniego Prezesa Zarządu, jest wyrazem wiary Pana Grzegorza Misiąga w Spółkę i jej perspektywy rozwoju. Wszystkie akcje zostały opłacone wkładem pieniężnym (przelew bankowy).
Pisze Pan na końcu, że przedstawił fakty, a w punkcie tyt. fakt 2 - na końcu pisze Pan o tym, że ten fakt to nie fakt Fakty - faktami a Prawda - prawdą.
Nie ogłoszą jeszcze upadłości . Prezio sprzeda Ferrari, helikopter i kilka nieruchomosci i jakoś pospłaca obligacje marcowe. Później może być gorzej ...