ja proponuje rozwazyc skarge do KNF na dzialania gpw (jak widac nie bez przyczyny zwanej szu....) 1) gpw wykluczyla z obrotu akcje na podstawie swojego regulanimu (ciekawe czy zrobila by tak samo ze swoimi akcjami) oczywiscie mam tu na mysli to ze regulamin gpw nie moze byc obowiazujacy bo chyba nie jest zatwierdzany przez knf a poza tym nigdy by nie byl zatwierdzony gdyz na gpw obraca sie tez akcjami gpw i tym samym uchwaly gpw nie moga byc obiektywne (byc sedzia w w sprawie w ktorej ma sie interes jest w panstwie prawa niedopuszczlnym) 2) nie slyszalem aby akcje te byly wycowane z obrotu przez knf czyli sa dopuszcozne do obrotu na rynku podstawowym a taki jest na gpw ktorych moim zdaniem gpw obrot powinna realizowac dopoki nie bedzie prawomocnego orzeczenia knf o ich wycofaniu -- po\za tym w tym regulaminie jest napisane MOZE WYCOFAC tzn ze pewnie cos wiecej wiedza ale nie powiedza i to jest bedzie ich slodka tajemnica a w szczegolnosci nowego prezesa bo dopuki go nie bylo to sie nic nie dzialo 3) proponowalbym o wystapienie do knf z pytaniem jak zobowiazala zarzad i rewidenta do opublikowania raportu za 2013 (bo zarzad jak i rewident sa zobowiazani prawnie do publikowania wszelkich takich danych a knf ma prawo je ezekwowac i nakladac kary) - no biezacy stan spolki pytalbym rewidenta (ciekawe czy tez bedzie ryzykowal) 3) zadalbym pytanie czy wszczeto postepowanie przeciwko prezesowi i jakie konsekwencje poniosl prezes firmy za te uchybienia podobie z rewidentem i wystapilbym o odebranie uprawnien rewidenta za razace uchybienia skutkujace zanaczna szkoda interesu publicznego 4) podniosl bym watek ze NWZA chyba celowo odwolalo z zarzadu przed uprawomocnieniem sie postanowienia dwoch czlonkow zarzadu ( ABY NIE MACZALI PALCOW W TYM INTERESIE - TJ NIE WTRACALI SIE W NIESWOJE SPRAWY)-- O TYLE DZIWNE ZE DO TEJ PORY NIE POWOLANO NOWYCH A NWZA JEST CHYBA DALEJ PRZERWANE -- JESLI TE DZIALANIA BY SIE POTWIERDZILY TO CHYBA MOZNA JUZ MYSLEC O PODEJRZENIU POPELNIENA PRZESTEPSTWA -- mysle wywierania nacisku na bylych czlonkow zarzadu aby pozostawili sprawy w martwym punkcie czego skutkiem jest stan obecny) JESTEM CIEKAW CO NA TO PREZES 5) wystapilbym do uokik z podobna taka sama skarga na dzialania gpw jako ze narazila na klopoty wielu #klientow# gieldy 6) zastanawiam sie nad zawiadomieniem do prokuratury o podejrzeniu popelnienia przestepstwa ale moim zdaniem powinna to zrobic knf
7) dlaczego tego nie robie ?? - niestety nie posiadam tych akcji stad nie do konca mam interes w tej sprawie ale i tak rozwazam zlozenie skargi do knf jak i uoik jako zainteresowany poprawnym zgodnym z prawem funkcjonowania rynku kapitalowergo w tym kraju - gdzie jak obserwuje od kilku lat jest dzika samowolka co nowy prezes gpw to jakies nowe cuda
Mysle ze jesli wplyna skargi/zawiadomienia o bezprawnych dzialaniach gpw jak i czlonkow zarzadu tej firmy na szkode interesu publicznego to cos drgnie w tej sprawie
a tak dla znawcow czy gpw ma jakas licencje kocesje na obrot papierami warosciowymi czy to jest tak jak polskimi developerami zbieraja pienidze ale za nic nie odpowiadaja
Szanowny Kolego...bardzo madrze napisany tekst. Prosze nie opuszczaj naszego watku bo takiego Kogos jak Ty nam trzeba. Widze, ze mamy o co walczyc i moze jednak warto dzialac bo jest duzo do ugrania! Dzieki wielkie !!
Witam Czy jestes w stanie napisac nam takie pismo? beziemy zobowiazania a ja w naszym imieniu moge zlozyc je do knf-u daj znac czy jestes tym zainteresowany i chetny w pomocy pozdrawiam
prosze o wpisy tych 2 osob co sie wpisaly nie na tym watku co trzeba jesli ktos chce cos napisac to niech to robi na innym juz istniejacym watku badz na nowym zalozonym pozdrawiaki ps na razie mi nic nie odpowiedzieli z SII ani z gazet (do pulsu biznesu napisalem , a do parkiety od 4 dni sie staram i caly czas info ze skrzynka przepelniona) moze ktos bedzie chcial zadzwnic to dajcie znac
mam nadzieje ze sie nikt nie zdublowal troszke jest tego przekroczone 5% zatem podejmijmy jakas decyzje co dalej jest tylko jeden problem bo nie wiadomo gdzie oni sa gdzie maja teraz siedzibe itp te 8 baniek tez watpie aby byly oddane do spolki bo nie dosc ze odsetek nie dostaje greeneco to pewnie ta cypryjska firma juz tej kasy nie odda.
WItam troszke mnie nie bylo mamy uzbierane ponad 5% czy robimy jakis pozew sadowy? Napisac moge do SII w tej sprawie i dowiedziec sie ile bedzie to nas kosztowalo i czy podejma sie napisanie jakiegos pozwu
Witam nie bylo mnie troszke ale interesy nie pozwolily mi. Skontaktowalem sie raz jeszcze z SII i przedstawilem sytuacje. Czekam na informacje jakie kroki ewentualne podjac i jak finansowo by sprawa wygladala. Po odpowiedzi z SII podziele sie nia na watku pozdrawiam KOJOT :)
Witam Mam odpowiedz z SII jednak nie moge jej ujawnic na forum w skrucie moge powiedziec ze to raczej walka z wiatrakami za ciezkie pieniadze jest mozliwosc zwolania walnego i odwolania rady z prezesem ale wiaze sie to miedzy innymi ze zbadaniem ksiag rachunkowych czyli wprowadzeniem bieglego rewidenta, pozniej powolac kuratora sadowego itp Jest to dluga i zmudna robota SII moze udzielic wsparcia i nawet oddelegowac nam jakiegos swojego czlonka do rady nadzorczej ale to wszystko jest oczywoscie zwiazane z dalszymi kosztami Moze troszke chaotycznie to przedstawiam ale to jest chyba nie do ugrania niestety piszcie swoje opinie i sugestie pozdrawiam Artur
Powiedzcie mi szczerze... Czy w Polsce faktycznie można sobie kupić taka spółkę za grosze w pewnym momencie, nagonić ludzi, wykreować tak piękne wizje i tak ja udupić bez żadnych konsekwencji ?
Co z Krezusem ? Czy on coś robi ? Czy jest chociaż za co chwycić tych ludzi lub żeby ich chwyciły organy ścigania ?? Jest jakikolwiek sposób by ktoś się nimi zajął ? Jest z nimi jakikolwiek kontakt by znaleźć jednego z drugim ? Czego można użyć ?
WItam zamykam temat, jest nas tu sporo udupionych ale nie uda sie nam nic ugrac. Przedmowca dobrze sie pyta czy my w tym kraju mozemy byc cyckani na calego - odpowiedz jest jedna owszem skoro kraj nas moze rolowac to inni tez!!! milo bylo Was poznac wszystkich dla mnie temat greeneco umiera smiercia naturalna pozdrawiam i zycze udanych inwestycji
a do kogo mam uderzc? gdzie jest spolka? zniknela i nie wiedomo gdzie ja nie bede trwonil kasy na walke z wiatrakami w tym kraju, tu jednostka nie znaczy nic (czytaj akcjonariusz)