• Do Zarzadu Autor: ~Akcjonariusz [66.206.236.*]
    Jezeli zarzad nic sie nie odezwie,bedzie winien pekniecia wszelkich oporow i zdolowania.Na szerokim zle wiesci.Tfone poruszal sie juz czesto pod prad jako zdrowa ryba,ale bez zabrania glosu i uspokojenia nastrojow przez Panow z zarzadu Żyw...itd nie ma szans.
    Rynek w Polsce za slaby.Panowie dbajcie o swoją przyszlosc jest teraz na to czas.
  • Re: Do Zarzadu Autor: ~kurde [89.79.172.*]
    Zgadzam się, Do wyników miesiąc. Ciężko będzie go przetrwać, nie przełamując trendu wzrostowego.

Przydałyby się jakieś potwierdzenia przychodów, czy coś, żeby uspokoić inwestorów, czyli nas.

Ja na YouTube i na wp wizę reklamy Luny, czyli chyba jest dobrze.
  • Re: Do Zarzadu Autor: ~revolving_door [83.23.151.*]
    http://allegro.pl/czarny-smartfon-myphone-luna-dual-sim-gratisy-i4665725748.html

nie wiem jak z ta luna im idzie, ale jak widac x-kom dalej pcha "okazyjne" zestawy, ktore mialy byc przedsprzedazowe w rynek i to po cenie przedsprzedazowej...
    Mysle, ze przeciagajaca sie cisza ze strony spolki jest wystarczajaco wymowna... szczegolnie biorac pod uwage wczesniejsza aktywnosc. Pewnie najblizszy komunikat to wyniki za miesiac. Ciekawe do ile zjedzie kurs do tego czasu i czy wyniki beda katalizatorem dalszych spadkow. Jak sie trzyma telefony po miesiac i wiecej w serwisie to zaden operator nie bedzie zainteresowany wspolpraca ( i to glownie ze wzgledu na brak czesci - czyli co urzadzenia sa tak awaryjne, czy firma nie potrafila sie logistycznie przygotowac?). W sferze operatorskiej wyglada na to, ze dostali swoja szanse i juz sie skonczyla... a teraz jeszcze szeroki dobije gwozdzia.
  • Re: Do Zarzadu Autor: ~prezes [37.152.18.*]
    Ludzie czy wy jesteście normalni? Akcje wzrosły w ciągu roku 70 % a było i wyżej i chcecie oświadczenia Zarządu, po co ? Z tego co wiem gdyby spadły akcje 70 % to wtedy można chcieć jakieś stanowisko Zarządu, po co się nakręcacie, chcecie wywołać panikę to ja poczekam i tanio podkupię sporo akcji, firma zdrowa, fundamenty też, niska cena do zysku, miodzio: -) a dolar jak wzrósł to podniosą ceny, konkurencja też będzie musiała
    Po spadkach rzedu 70% to sie mozna wypowiadac na temat upadlosci ukladowej badz likwidacyjnej. Przy takich spadkach jak teraz to mozna wydac uspokajajacy komunikat lub zaczac na przyklad skup akcji wlasnych (jesli obecna cena rzeczywiscie jest kuszaca).
  • Re: Do Zarzadu Autor: ~fundamentalista [89.67.119.*]
    Nakręcanie spirali strachu na m-ąc przed wynikami? Słusznie, za miesiąc może być już za późno. Chętnie skorzystam z promocji, oby jak najniżej
  • Re: Do Zarzadu Autor: ~prezes [37.152.18.*]
    Skupu akcji teraz nie zrobią, nie mają kasy, teraz to są na maksa zatowarowani co było widać po przepływach, jak się skończą żniwa czyli koniec roku to może w styczniu zrobią skup,
  • Re: Do Zarzadu Autor: ~Akcjonariusz [66.206.236.*]
    Nie chodzi o skup to na razie zbedne
    Chodzi o spokojne powtorzenie komunikatu ze wszystko jest zgodnie z planem
    I ze podatki roznego typu wprowadzane na sile przez panstwo na razie tego planu nie zgnoilo.
  • Re: Do Zarzadu Autor: ~GMBH [217.153.90.*]
    Słuchajcie po co zarząd ma dublować komunikaty ? Komunikat był jasny . Spółka robi swoje i tyle . Czy chcecie codziennie komunikat spółki w stylu : proszę państwa nic się złego nie dzieje , proszę państwa ale naprawdę nic się nie dzieje , proszę państwa proszę nie sprzedawać akcji ,proszę państwa , proszę państwa . Gdyby spółka zamieszczała taki komunikat zawsze jak kurs spada to tylko by się ośmieszyła a tak to na razie ośmieszają się akcjonariusze mniejszościowi . Nie trzymacie ciśnienia to trzeba sprzedać akcje i tyle .
  • Re: Do Zarzadu Autor: ~fredzio [66.206.236.*]
    Teoretycznie masz racje, ale z akcjami jak z kobietami sa kaprysne i czesto nie przewidywalne.Warto czasami wlasnie tak powtarzac, ze jest wszystko ok by nie doszlo do rozwodu.Mysle, ze jestes jeszcze mlody i dlatego myslisz inaczej.Rozwod nie jest dobry by odbija sie czkawka przez wiele lat.Chyba, ze zarzad uwaza, ze wlasnie teraz jest dobry czas na rozstanie i cos kombinuje...............
  • Re: Do Zarzadu Autor: ~MAX [77.114.27.*]
    Moja mała sonda w sieci play.

Coś strzeliło mi do głowy podczas 3 dniowej wizyty rodzinnej, aby przy okazji spacerków po mieście wpaść do salonów playa i popytać co tam w temacie myphona słychać. W skrócie, odwiedziłem 3 różne miasta, wszystkie w centralnej Polsce, liczba mieszkańców odpowiednio 30, 40 i ponad 50 tyś.. Łącznie zawitałem do 5 salonów. Wnioski:
    1. W pierwszym okresie sprzedaży cuba - w ciągu paru dni zabrakło towaru i play musiał domówić dodatkową partię u producenta. Więcej, stworzono w sklepach coś co w dzisiejszych czasach można uznać za relikt przeszłości, a mianowicie "listy kolejkowe".
    2. W 1 na 5 salonów w początkowym okresie mieli sporo zwrotów reklamacyjnych na poziomie 15-20%. W kolejnych partiach, sytuacja wróciła do normy i zwroty są porównywalne np. z samsugiem. A np. w 1 salonie powiedziano, że na sprzedaży kilkudziesięciu szt. zwrotów było 1, dosłownie 1 szt.
    3. Sprzedaż cuba szła wyśmienicie (wyniki lepsze niż czołówka, samsung, htc itp) przez pierwsze 2-3 miesiące, obecnie dobrze, nieco gorzej niż lepsza konkurencja. Utrzymuje się stabilny poziom, marka jest rozpoznawalna i ludzie o to pytają.
    4. Co ciekawie. Klienci dopytują o lunę, a sprzedawcy nie widzą co odpowiadać, proszą aby czekać.

Choć mała próba, na podstawie własnych obserwacji z netu i w realu jestem spokojny o wyniki IIIkw. Jutro spróbuję złapać coś, bo widzę, że cały czas ktoś jeszcze w promocji rozdaje.
  • Re: Do Zarzadu Autor: ~GMBH [217.153.90.*]
    Fajnie MAX , że zrobiłeś rozeznanie w terenie to Ci się chwali . Co do tych kwestii damsko-męskich to przeważnie jest tak , że jak mąż mówi żonie zbyt często , że jest wszystko ok to przeważnie ma kochankę i odwrotnie :/ . Taki młody to ja już nie jestem . Zaczynamy zielono .
  • Re: Do Zarzadu Autor: ~Mati [46.112.69.*]
    chociażby przykład PBG by to pokazywał. Do samego raportu z 1,5mld zł straty udawali że jest dobrze w spółce.
  • Re: Do Zarzadu Autor: ~mełko [79.110.199.*]
    Rczej tutaj takiej akcji nie będzie, pną się w górę na giełdzie i wogle...
  • Re: Do Zarzadu Autor: ~Enigma [178.37.242.*]
    Co ten prezio kombinuje? dokupił akcji na giełdzie.
    Sebastian Sawicki - 1001 akcji po 5,10 zł.
    Wiesław Żywicki - 100 akcji po 5,09 zł.
    Adam Kowalski - 100 akcji po 4,99 zł.
  • Re: Do Zarzadu Autor: ~Jarek [79.184.19.*]
    Skąd masz takie dane?
    http://www.gpw.pl/karta_spolki/PLTFONE00011/#raporty_espi

Czytaj ESPI, Jarek.
  • Re: Do Zarzadu Autor: ~Akcjonariusz [66.206.236.*]
    I o to chodzi
    Dziekuje Zarzadowi za tę informację
    Nie liczy się ilość
    Jeszcze raz dziękuję
  • Re: Do Zarzadu Autor: ~prezes [37.248.255.*]
    Ktoś chciał skup akcji żeby zarząd zrobił i proszę, życzenie zrealizowane :-) Tak na poważnie to dobre info, myślę że może być to odpowiedź że wyniki będą dobre
  • Re: Do Zarzadu Autor: ~LOLEK [88.156.87.*]
    macie już kasę z dywidendy na rachunku ?Bo ja nie i nie wiem co jest grane :(
  • Re: Do Zarzadu Autor: ~bolo [66.206.236.*]
    Mamy a Ty widocznie za pozno zes kupil albo za wczesnie sprzedal
  • Re: Do Zarzadu Autor: ~LOLEK [88.156.87.*]
    akcje mam 3 lata i nie sprzedałem jeszcze .
  • Re: Do Zarzadu Autor: ~ja [83.20.50.*]
    W takim razie skieruj swoje pytanie do swojego Domu Maklerskiego, bo tylko oni beda w stanie Ci odpowiedziec (wyplata byla 10 i tego dnia powinna do wszystkich dotrzec)
  • Re: Do Zarzadu Autor: ~LOLEK [87.99.23.*]
    tak też uczynię .dziękuję
  • Re: Do Zarzadu Autor: ~LOLEK [87.99.23.*]
    wyjasniłem hajc już jest . na koncie powód prozaiczny BAŁAGAN ! BUHAHA
[x]
TFONE 0,00% 3,07 2016-12-08 11:15:47
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.