No, no czekamy na wieści ze strony Zarządu. Póki co garść opinii o Pylonie na AS zaczerpniętych z forum:
1/ "Pylon: genialne podłogówki w śmiesznej cenie coś ok. 3k. Cud miód."
2/ "Prezentowały się przyzwoicie, ale tłok w pokoju Pylona uniemożliwił dokładniejsze przyjrzenie się tym konstrukcjom"
3/ "Wspomnieć można Pylona. Dla początkujących za 2000 pln dźwięk bardzo dobry."
4/ "Kompletne zaskoczenie in plus-Pylon."
5/ "No proszę, któryś raz pochlebna opinia o Pylonach ( a takie tanie )."
6/ "Z tańszych konstrukcji fajnie zagrały podłogowe Pylon Audio Pearl 25, według mnie lepiej od nowych Eposów K2"
7/ "Pylon Audio: Sapphire 25 - rewelacja za tę cenę. Dwa Visatony plus miękki Seas na górze i czego chcieć więcej w bużetowym przedziale ( bardzo budżetowym ). Dynamiczne granie z Musical Fidelity."
8/ "Z budżetowych klocków bardzo fajnie grały nowe Pylony"
9/ "...duży plus dla Pylonów sapphire 25 tu nie można się przyczepić nic."
10/ "Wróciłem do Pylon - rewelacja za niecale 3 tyś."
11/ "pylon - może się podobać w kategorii budżetowej,.."
12/ " Pylon zaprezentował totalnie różne szkoły brzmienia swoimi zestawami - to się chwali"
13/ "Dla mnie największe zaskoczenie, to Pylon Audio - kolejny raz system wymiatał. Za te pieniądze - klasa."
14/ "Pylon z Monoblokami Musical Fidelity MA65 i Preampem 8 (Gdzie to kupić ??) - Rewelacja !!!! świetne granie w dobrych pieniądzach. Uważam, że jakby zasłonili to parawanem i powiedzieli że gra system za 40 tysiaków to nikt specjalnie nosem by nie kręcił."
15/ "Jedną z nich jest Pylon Audio - firma, która w ostatnim czasie narobiła na rynku trochę zamieszania, a w tym roku pokazała nowe zestawy Sapphire 25. Klasyczne, wykończone naturalną okleiną podłogówki zostały ustawione w dość oryginalny sposób - nierównolegle w stosunku do ścian pomieszczenia. Był to jednak strzał w dziesiątkę. System zagrał pełnopasmowym i dobrze zrównoważonym dźwiękiem, a dodatkowym plusem takiej konfiguracji była łatwość poruszania się po pokoju, co docenili zarówno fotografowie, jak i słuchacze. Niektórzy wychodzili z tego pokoju tylko po to, aby odnaleźć na korytarzu swoich znajomych i pokazać im to zjawisko. Szefowie polskiej firmy zapowiedzieli również bardzo ważną nowość - rozpoczęcie produkcji własnych przetworników. Gratulujemy i czekamy na efekty!"
############### To tak na szybko zebrane. Wypada powiedzieć, Gratulacje! Warto mieć taką spółkę w portfelu. Czekamy na kolejne dobre wieści.
Ps. Tu zdjęcia nowych S25 coby nie czekać na aktualizację na stronie www Pylona:)) http://www.stereolife.pl/archiwum/reportaze-lista/1733-audio-show-2014-sobieski
2. Krótka relacja na HD-opinie, http://hd-opinie.pl/24381,audio,audio-show-2014-nasza-fotorelacja.html
3. Kilka wpisów z DIYaudio "jak dla mnie pylon na visatonach i seasie grał dobrze w stosunku do ceny. " "Wkoncu dobre brzmienie u pylona za śmieszna kase " "Pylon dał ciekawe kolumny za około 3 kafle - i to jest wg mnie jest warte tej kasy. " "Pylon ma swoja fabryke obudow wiec tez je sobie tanio zrobi, tym samym przy cenie 3kzl zabija konkurencje jezeli potencjalnemu klientowi pasuje takie granie."
4. Obawa powklejał opinie z audiostereo.pl, poniżej linki http://www.audiostereo.pl/audio-show-8-9112014_114467.html/page__st__270__hl__pylon#entry3280198
Z nowych komentarzy, tym razem diyaudiostereo "To już Pylon Audio grało na tyle ciekawiej że w cenie w jakiej są proponowane warte są zainteresowania wszystkich którzy mają do wydania nie więcej niż 3kzł." "Co do rzeczonych Pylonów, to uważam, że grało całkiem nieźle. Na tyle, że umówiłem się na ich test. Zapewne jeszcze w tym tygodniu będę o nich wiedział więcej. " "Wspomniany tu Pylon Audio w swojej cenie prezentuje bardzo dobry produkt."
Byłbym zapomniał, komunikat podawany parę miesięcy temu związany z rozpoczęciem współpracy z Unitrą uważam za potwierdzony i wdrażany w życie, ciekawe kiedy finalnie kolumny trafią na półki sprzedażowe sygnowane zrzeszeniem UNITRA.
Śledząc dalsze posty na forum: http://www.audiostereo.pl/audio-show-8-9112014_114467.html/page__st__510
1. "Jeśli głośniki za 800 tys. nie grają a Pylony za dwa tys , stawiaja włos na plecach to ja tu czegoś nie rozumiem"
2. "Pylon - mi sie podobało granie , tak samo jak rok temu na mniejszycj paczkach chyba za 998 zł , czy t jakieś audio czary mary nie wiem- pierwsza reakcja po wejściu do pokoju - fajnie gra i zapewne nie jeden tak zareagowałem"
3. "Co do Pylon-ów to tez oczywiście odwiedziłem ich pokój i dźwięk jak najbardziej mnie się podobał . Bardzo dobry produkt w okazyjnej cenie ...Gratulacje . Niestety tabliczka z niską ceną niektórym degradowała brzmienie ;) "
#################### I ciekawe podsumowanie:
palton: "Z Pylonem jest problem." jozwa maryn: "Jaki?" palton: "Dobrze gra, a jest za tani :) Niejeden by chciał mieć taki dźwięk, ale musi wydać więcej... "
To jest chyba największe zagrożenie dla spółki, gdy dobry jakościowo produkt jest za tani to wzbudza zbyt wiele podejrzeń. To taka ludzka natura, wydać spore pieniądze i "czuć" prestiż niż "mieć" jakość dzwięku.
#################### Panowie, tak czy inaczej - AudioShow potwierdza, że teraz liczy się tylko marketing, marketing i jeszcze marketing. Trzeba ostro ruszyć z reklamą a popyt się znajdzie - bo dobry produkt już jest.
Panowie, tak czy inaczej - AudioShow potwierdza, że teraz liczy się tylko marketing, marketing i jeszcze marketing. Trzeba ostro ruszyć z reklamą a popyt się znajdzie - bo dobry produkt już jest.
Należało by się jeszcze zastanowić nad jedna dość istotną sprawą. Czy auto z dobrymi osiągami i walorami jezdnymi z linią stylistyczną zbliżoną dużego fiata jest odpowiedzią na dzisiejsze czasy / konkurencje / potrzeby rynkowe i może odnieść komercyjny sukces ?
Ktoś w Pylonie nie odrobił lekcji, sprzęt audio nie jest artykułem pierwszej potrzeby. Oprócz dobrego brzmienia i marketingu produkt musi kusić wyglądem aby klient zwrócił na niego uwagę.
Kwestie designu ograniczaja nieco mozliwosci technologiczne to raz. A dwa spolka uwaza, ze konserwatywny design jest odpowiedni na modele budzetowe i tego nie zmieni. Trzy - spolka pozyskala kase z emisji akcji na rozwoj parku maszynowego, dzieki ktorym mozliwe beda nowe formy, ksztalty kolumn. Zostaje wierzyc, ze w koncu ( za jakis czas ) spolka zaoferuje wyzsze modele (drozsze) jeszcze z lepszym dzwiekiem i co najwazniejsze z nowym designem.
Szanowni Państwo, serdecznie dziękujemy za tak liczne odwiedziny naszego pokoju na tegorocznym Audio Show 2014. Z dużą satysfakcją odnotowujemy rosnące z roku na rok zainteresowanie naszymi produktami. Państwa opinie i sugestie są dla naszego zespołu nieocenioną pomocą przy tworzeniu kolejnych konstrukcji zestawów głośnikowych. Efektem takiego współtworzenia w tym roku są Sapphire 25 i Pearl 25, których wspólnie z Państwem mieliśmy okazję wysłuchać na tegorocznym Audio Show 2014 i mianowanie Pearl 25 produktem roku przez renomowany magazyn branżowy High Fidelity.
ostatnio same pozytywne informacje na temat spolki, a ktoś ciagle podsypuje akcje, nie mogę tego zrozumieć - powinna już być ładna akumulacja i powolny wzrost kursu po tylu miesiącach konsoli...
czego nie rozumiesz???? sternik trzyma kurs za mordę i zbiera ile się da przerzucając miedzy sobą. (a zawsze ktos jakieś resztki rzuci - komu kasa potrzebna lub nie ma cierpliwości) Tu liczy się tylko dłuższy termin min. pół roku jeszcze....... kup akcje zakop do min. kwietnia i zaufaj mi będzie dobrze..... pozdrawiam
Jeszcze jeden reportaż http://www.klub.audiostereo.pl/reportaze/audio-show-2014-czesc-7-r-art465.html
"Tak doszedłem do pokoju Pylon Audio 518. Serdecznie przywitałem się z Mateuszem Jujką, prezesem zarządu, który osobiście prowadził prezentacje. Kilka taktów muzyki i już wiedziałem, ze jest bardzo dobrze. To zadziwia, jak co roku pokój Pylona brzmi. Niedrogie, dawno nie produkowane wzmacniacze MF, do tego CD Lektor i już. Żadnych cudownych kombinacji, drogich akcesorii, czy kabli. Nic nadzwyczajnego, a jednak dźwięk wyjątkowy. Po trosze wiem jak to robią, ale nie zdradzę tajemnicy. Pewne jest, ze kolumny są wyjątkowo dobre jak na swoją cenę. Jestem umówiony na ich recenzję. Niestety, muszę trochę poczekać, aż firma upora się z zamówieniami złożonymi w trakcie wystawy…"