• PC GUARD wezwanie Autor: ~akcjonariusz [213.158.217.*]
    Czy rozpatrujecie taką możliwość, że jakiś inwestor będzie chciał zgarnąć kasę za IMAGIS i ogłosi wezwanie ?

Kapitalizacja rynkowa spółki na obecną chwile to 15mln. W kasie leży ponad 35mln w gotówce.

Co o tym sądzicie ? Dobrze myślę?
  • Re: PC GUARD wezwanie Autor: rosenkrantz [212.109.132.*]
    Źle. Po prostu narki cały czas kombinują, jak wyprowadzić tę kasę ze spółki.
  • Re: PC GUARD wezwanie Autor: ~nikt [31.183.69.*]
    Zadzwoń do Płocka do pana P on już rozbuja tą spółkę
  • Re: PC GUARD wezwanie Autor: ~MAPI [193.111.166.*]
    Każdy scenariusz jest tutaj możliwy także z przeprowadzeniem wezwania, jednak cena zakupu określona w wezwaniu musiałaby być zdecydowanie wyższa niż obecny kurs PCG. Nikt o zdrowych zmysłach nie sprzeda akcji tak bardzo niedowartościowanej spółki po obecnym kursie, nawet po cenie 1,0 PLN było by trudno to zrealizować. W mojej ocenie drobni inwestorzy raczej nie będą chcieli odpowiedzieć na ewentualne wezwanie poniżej ceny min. 1,5 PLN.
    Przy tej cenie idziemy na dwa fixy
    Liczba wszystkich akcji: 30,688,591 akcji
    Jeśli w kasie jest naprawdę 35mln to cena 1,2
  • Re: PC GUARD wezwanie Autor: ~heh [85.128.142.*]
    Ja czegoś tutaj nie rozumiem.
    na jedna akcję przypada ponad złotówka zysku, wycena ok 50gr, główni udziałowcy a w zasadzie mniejszościowi mają coś koło 13%,
    więc z prostego rachunku wynika, że wystarczy 14% by mieć decydujący głos, a przy okazji decydować co z kasą w spółce.
    Czy wybierając z rynku do 1.5zł jest się wstanie przekroczyć próg 14%, pewnie tak. Ile by na to poszło? 5-6 mln a jaką kwotą by się zarządzało ponad 30mln
    I co? Brak chętnego grubasa na pokrzyżowanie planów "mniejszościowym" troszkę dziwne.
    Na PMI takie coś zrobili, jednak tam zupełnie inna historia była, bardzo ciekawa.
    Pisałem wyżej trza do Płocka zadzwonić może Wielki inwestor giełdowy nie zwietrzył takiej okazji i zaraz kurs urośnie do ilu nie wiem ale bardzo wysoko.
[x]
PCGUARD -19,31% 1,17 2017-10-03 15:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.