napisze pozniej watek z wyjasnieniami... ale sorry jak was czytam to mam wrazenie, że tutaj są same dzieci nieumiejące czytać... przeciez podali komunikat z informacją, że Astoria przekorczyla w dol prog 15, 10, 5 % i obecnie nie posiada zadnej akcji !!! Emmerson nie sprzedaje tylko skupuje pod odwrotne przejęcie. A każdy kto dzis sprzedał choć 1 akcje po tak śmiesznej cenie jest dla mnie przysłowiowym "leszczem". A dlaczego ? pozniej napisze pare faktów, ktore jak widac wiekszosci umknęły
Sprzedawanie po niskich cenach to był zupełny błąd. Lepiej było wstrzymać się chwilę i zaczekać do osiągnięcia nominalnej po czym wtedy sprzedawać. Takie sprzedawanie jedynie obniżyło kurs porządnie ale to tylko na chwilę. Kto i po co to robił to dobre pytanie. Chętnie czekam na założenie przez Ciebie wątku aby zobaczyć twoje uwagi do tej sytuacji :)
a nie widzisz, ze na 4,40 jest ustawione ukryte kupno !! Ktos specjalnie wystawia taki baton na sprzedaż, żeby zebrac od wystraszonych na ukryciaku... cos sie szykuje. Jak bym mial troche gotowki to bym mu skubnął ten baton. Za chwile by go wycofał
Łatwo można zauważyć to o czym wspomniał Mike. Zauważcie, że wielu akcjonariuszy boi się sprzedawać po wyższej cenie tylko po niskiej. Może to ukryte kupno o którym kolega wspomniał ma na celu odkupienie części akcji i tą częścią podniesienie kursu do tej 5, żeby potem dać jeszcze trochę w górę aby coś ruszyło porządnie z kopyta
Obserwując tą sytuację to bardziej wygląda na to, że w końcu zaczęli kupować akcjonariusze, którzy czekali tylko na spadek kursu aby zacząć wykupować zanim dojdzie do wzrostu na poziom nominalnej
no i ktoś pięknie zawinął batona na prawie 7k akcji za jednym strzałem nareszcie coś sie zaczyna tu ruszać jeszcze jak ktoś skubnie te 10 tysi to już skończy się straszenie i otwarta droga do wzrostów
Dnia 2014-10-17 o godz. 09:26 ~Okulista napisał(a): > Taaak - a kto stawia kolejne akcja na "ukryciakach" 4,66 > zł i teraz 4,99 zł ??? za 4,66 to było moje. Zdjęte z tego batona za 4,22 co był 3 dni temu :). Postawili to wykorzystałem ;)
Fakt, że do 10zł daleko jednakże granica 10zł została przekroczona a więc ogromna pozytywna wiadomość na sam koniec tygodnia :) Myślę, że w przyszłym tygodniu będzie usilnie zmierzać do 10zł i może pod koniec tygodnia będzie już w tych okolicach
Jest jakiś dziwny trend ,zauważyłem to na innych spółkach newconnekt. Ktoś umyślnie ukrytymi zleceniami rysuje wykres. Niewiem skąd to się bierze Emerson raczej nie sypie , myślę ze im zależy na wyższym kursie.
Dnia 2014-10-17 o godz. 12:59 ~Okulista napisał(a): > A może to Emmerson sypie z ukryciaka - już Astoria w podobnym stylu > wywaliła swój pakiet. W końcu zostaniemy z tym g....m sami.
Jakim g.... m tak samo działo się na terra. A dzisiaj świętują wzrost 100% w parę dni. Nawet jeśli to emmerson (wcześniej czy później pojawi się ESPI i się dowiemy) nie wywala poniżej ceny nabycia tylko powoli realizuje zyski. A ma tyle akcji że mu wszystko nie pójdzie jak by był kurs np 10 zł bo wtedy wielu z Was już będzie sypać. Trzeba czasami trochę myśleć. Ja jak postawią nisko baton to sam znowu trochę łykne na szybko sprzedaż. Natomiast to co mam zainwestowane w spolke oddam dopiero za rok. A trochę tego jest i żadne spadki mnie nie wystrasza.
Trzeba patrzyć na to, że EWH było ciężko jednak tak samo jak w przypadku Terry, sytuacja zaczeła się porzadnie poprawiać. Wszyscy nawoływali, że kurs spadnie do 4zł a co teraz mamy ? Kurs ponad 5zł. Dodatkowo po opublikowaniu informacji o zmiane zarządu, kurs jeszcze skoczył. Spokojnie można wnioskować, że do końca tygodnia będzie kurs przynajmniej 6zł
Kurs ciągle dobrze się utrzymuje wiec 6 jeszcze bardziej możliwa w tym tygodniu. Wszystko powoli wskazuje na to, że kurs przychyla się do ceny nominalnej zapowiedzianej jakiś czas temu
Kolego, jeżeli chcesz wdawać się w dyskusję to proszę o zachowanie kultury. Poza tym moje posty wnoszą wiele do sytuacji spółki, jednakże o twoich nie można powiedzieć tego samego.
Mimo tego mogę się zgodzić, że ma rosnąc to będzie rosło, wystarczy poobserwować aby móc to samo stwierdzić, w tym tygodniu się o tym przekonamy :)
No tym to już mnie rozbawiłeś kolego "Poza tym moje posty wnoszą wiele do sytuacji spółki..." - dowcipniś z Ciebie :)))) A jak na razie Twoje posty wnoszą do sytuacji to, iż zamiast 5 zł mamy 4,50 zł.
Kolego, moje posty wnoszą do dyskusji o EWH więcej niż Twoje. Moje przedstawiają dokładną sytuację EWH, twoje natomiast celowo odstraszają akcjonariuszy od spółki tak na prawdę bez podstawnie. Kurs ma rosnąć i będzie rosnął, wystarczy, że przestaniesz odstraszać od spółki i od razu zobaczysz większe zainteresowanie spółką :)
Lepiej Krucik nic już nie pisz na forum - ośmieszasz siebie i spółkę. Pobożne życzenia to można w czasie paciorka wieczornego składać - tutaj jest twarda rzeczywistość, która wygląda jak na załączonym obrazku (patrz notowania...)
Widzę jakie są notowanie jednakże jak odniesiesz się do uchwał podjętych na Walnym odnośnie nominalnej i GPW ? Każdy wie, że z kursem na obecnym poziomie nie osiągną GPW dlatego będą czekały nas zmiany.
Dodatkowo przybliżam tutaj sytuację z Terrą. Po Walnym sytuacje z Terrą także się pogorszyła, wszyscy mówili, że spółka już nic nie osiągnie i kurs będzie chodził tylko po parę groszy a jak jest teraz ? Ładnie się odbiła Terra i zmierza na lepsze więc czemu i tutaj ma tak nie być za jakiś czas ? Nie mówię o czasie tydzień czy dwa tylko miesiąc lub dwa
Krucik, ta dyskusja nie ma sensu. Zrozum, że większość osób tu chce zniechęcić do spółki, bo boją się że im zbiorą akcje. Jak piszą że to śmieć, to X osób to czyta i odejdzie od tematu. Oni zbiorą, a jak temat wypali to i tak wejdą gracze którzy tu nigdy nie zaglądają i kurs pojedzie do góry. To jest cel i nie próbuj tego zmienić, bo ci sie nie uda. Jeśli by każdy się zachwaycał spólka, to sami nadmuchaliby kurs a potem byłoby rozczarowanie. Wiec twoje elokwentne wypowiedzi nie sa mile widziane, bo jeszcze tej w/w prawdy nie pojales i psujesz innym rzucanie blotem. Które, jak to opisałem, MA SENS dla wielu osób. Doceniamy Twoje starania, jestes tu ewidentnie nowy i chcesz zmienić swiat. Może właśnie skończyłeś studia i chcesz być "fundamentalnym inwestorem". Ale tu są tzw. drobni ciułacze, którzy kupią papieru za 500 zł i jak sprzedadzą za 800 to są szczęśliwi. Tu wartość spółki ma mniejsze znaczenie niż to, żeby kupić i szybko sprzedać z zyskiem. Czekanie na to kto przejmię tą spółke jest mniej ważne. Ważne aby kurs pojechał. A zresztą kurs nie zależy od tych, którzy tu są obecni, tylko od większych zawodników, którzy zbudują prawdziwy popyt i dadzą tym samym nam zarobić te 300 zł do pensji. Mam nadzieje że zrozumiesz to i jeśli już chcesz sie tu udzielac, to nie probuj przekonac stalych bywalcow to wartosci tego co przyniesienie odwrotne przejecie.
Doskonale rozumiem do czego zmierzają wszyscy Ci, którzy celowo próbują zniechęcić do spółki. Jakiś czas już siedzę na giełdzie i widziałem podobne zagrania ze strony innych dlatego przekonuję do tego co mówię. Nie po to aby przekonać na siłę zdanie tych co próbują zniechęcić bo wiem, że graniczy to z niemożliwym ale aby uświadomić nowe osoby bądź niezdecydowane jak jest.
Wszyscy twierdzą aby uciekać od spółki bo zaraz to spadnie i będzie nic nie warte. Jeśli tak jest to gdzie są te spadki ? Każdy kto się zaopatrzył w jakąś część akcji to nic na tym nie stracił bo kurs nie spada na tyle aby mówić tutaj o stratach. Pewnie, że było zapowiedziane 10zł nominalnej jednak spółka nie podała żadnych informacji w jakim terminie ma to być. Chyba każdy z doświadczonych akcjonariuszy wie, że papier musi brać swojej wartości a to przychodzi z czasem
Póki co to zauważam, że jedynie ty wypisujesz te brednie czy to o mnie czy o spółce. Gdybyś podawał przynajmniej słuszne argumenty w swoich wypowiedziach to można byłoby je uznać za słuszne, tak to nic nie wnoszą one do obecnej sytuacji spółki
A to wg. ciebie nie są brednie ??????????? cyt. "Chyba każdy z doświadczonych akcjonariuszy wie, że papier musi brać swojej wartości a to przychodzi z czasem" .... nic dodać nic ująć.
Twierdzisz, że tak nie jest ? Dziwne, że spółki, które doznawały nagle skoku o ileś procent w górę to zaraz traciły swój kurs i spadał tak szybko jak wzrósł. W przypadku EWH teraz zrobił się mocny na swoim poziomie na tyle, że jakoś nie spada poniżej tego co jest.
Ciągle twierdzisz, że spółka jest tak zła że nie ma powodów aby się nią interesować a kurs zaraz będzie po 10gr. Dziwne, że od paru tygodni jakoś kurs nie zmierza nawet poniżej 4zł tyllko zaraz wraca na swój obecny poziom jeśli spadnie o parę groszy. Przypadek ?
Skoncz pisac farmazony!!! Ta spólka była syfem i syfem pozostanie i żadna zmiana nazwy czy nawet tzw odwrotne przejęcie (o którym nic konkretnego nie wiadomo) tego nie zmieni. Pogódź sie z tym
Ładny batonik na 4,50 zł ...... Emmerson ????? Chyba nikt już nie wierzy w realizację zapisów raportu nr 20/2014 - minęło 5 tygodni i cisza. ACL już wykorzystało ostatnie szczyty na wywalenie akcji, teraz pora na Emmersona.
Jeżeli nie chcecie wierzyć w spółkę to już wasza sprawa. Porozmawiamy kiedy spółka zacznie brać się za kurs i puści nowe info, wtedy pewnie wróci jej nie dawne 6zł, które było jeszcze nie dawno.