• fundusz czy podprogowiec? Autor: ~stop [193.200.47.*]
    ciekawe..
  • Re: fundusz czy podprogowiec? Autor: ~ktoś [188.33.111.*]
    ktos sprzedaje komuś po umówionych cenach,w umowionym czasie-wymiana akcjonariatu
    na imówionym poziomie :)
    teraz widzę ,że będzie dobrze
    to tak wg.mnie
    a co znaczy podprogowo???serio pytam?
  • Re: fundusz czy podprogowiec? Autor: ~stop [193.200.47.*]
    to ten ktory nie musi się ujawnic:)
    Dnia 2014-10-03 o godz. 16:06 ~stop napisał(a):
    > to ten ktory nie musi się ujawnic:)
    :):) a ,to "skumałem",jak według Ciebie to teraz wygląda-przedtem wyglądało na "bezczela"?
    ja myślę,że umówione transakcje,
    Powinny być w koncu wzrosty

pozdrawiam
  • Re: fundusz czy podprogowiec? Autor: ~stop [193.200.47.*]
    zobaczymy co ,,wykombinują,, faktem jest ze to nie jest normalne:..ja poczekam na nizsze poziomy bo dzisiaj o mało nie poplynalem i strach mi nie pozwala wejsc przy obecnym kursie .
    pozdr
    Dnia 2014-10-03 o godz. 18:17 ~stop napisał(a):
    > zobaczymy co ,,wykombinują,, faktem jest ze to nie jest normalne:..ja
    > poczekam na nizsze poziomy bo dzisiaj o mało nie poplynalem i strach mi
    > nie pozwala wejsc przy obecnym kursie .
    > pozdr
    Przyszły tydzien pokaże-ale tak logicznie ,kto bedzie dawał z aakcje 2,20 pln jeśli na rynku taniej???
    chyba,że robione specjalnie,zeby jak najwiecej pzrypadło "komuś'-jakiemuś udziałowcowi,
    także może byc "turbulencja"na kursie-moim zdaniem poziom 1,80-to poziom wymiany,
    Czekam na jakiś komunikat ,
    Ogólnie jestem optymistą,można bylo też trochę po 1,80 dokupić:):):)
  • Re: fundusz czy podprogowiec? Autor: ~Obserwator [37.248.255.*]
    Zastanawialem się nad kupnem ale jak tak popatrzeć z drugiej strony w razie czego komu to sprzedać?chyba kupie Bratstera bo tutaj wala na bezczelnego.Jesli się znowu umowia po 1 zl ?kto im zabroni jak plynnosci nie ma 269 albo 63 na K smiech na sali.
  • Re: fundusz czy podprogowiec? Autor: ~ktoś [46.113.219.*]
    W piątek też nie leżało dużo na kupnie :):),
    transakcje umówione szły ,
    masz rację,zrobią co zechcą,
    na 15 zeta mogą podciagnać ,
    mogą na groszaki.
  • Re: fundusz czy podprogowiec? Autor: ~nikt_ważny [89.67.24.*]
    najbardziej prawdopodobny scenariusz na najbliższe sesje to powrót w okolice 4 zł
    ale co zrobi sternik to już inna sprawa
  • Re: fundusz czy podprogowiec? Autor: ~Browarek_Wacek [5.173.63.*]
    To curva jak w końcu z tą perełką będzie???
    Tylu naganiaczy było???
    Latali po wątkach innych spółek.
    gdzie te curvy sie pochowały??
    Gdzie 6 zl?
    Gdzie 20 zł???
    Gdzie "pompka"????
  • Re: fundusz czy podprogowiec? Autor: ~Ktk [79.184.201.*]
    Pompka będzie po emisji. Teraz robi się wszystko byś jej nie objął, a najlepiej oddał akcje bardzo tanio. Tu jest porządna ekipa do waszych pieniędzy
  • Re: fundusz czy podprogowiec? Autor: ~JUTRO [109.243.18.*]
    9. Dniem prawa poboru jest 13 października 2014 r.---------------------------------------------

ciekawe czy zwalą??
    może nic nie drgnie????
    wielkie HGW !!!
  • Re: fundusz czy podprogowiec? Autor: ~JUTRO [109.243.18.*]
    10. Akcje serii D1 zaoferowane zostaną dotychczasowym akcjonariuszom Spółki
    proporcjonalnie do liczby posiadanych przez nich akcji Spółki w taki sposób, że za
    każdą 1 (jedną) akcję Spółki przysługiwać będzie 1 (jedno) prawo poboru.
    Uwzględniając liczbę emitowanych akcji serii D1 każde 1 (jedno) prawo poboru
    uprawniać będzie do objęcia 3 (trzech) akcji serii D1. Ułamkowe części akcji nie będą
    przydzielane. ---------------------------------------------------------------------------------------
  • Re: fundusz czy podprogowiec? Autor: ~dzisiaj [188.33.250.*]
    szału nie ma
  • Re: fundusz czy podprogowiec? Autor: ~JensWajsflog [83.16.45.*]
    Olo, czy już domknęliście lukę na 3,50 ? ;-)))
  • Re: fundusz czy podprogowiec? Autor: ~marion [83.13.51.*]
    ulululullululla lecim na 1zł
  • na to wygląda ,niestety Autor: ~wszystko [31.174.183.*]
    Dnia 2014-10-14 o godz. 09:39 ~marion napisał(a):
    > ulululullululla lecim na 1zł
    zeta -1 pln
  • Re: na to wygląda ,niestety Autor: ~re [95.171.209.*]
    przy dobrym huknieciu to i ponizej 1 pln spadnie, zmasakrowali spolke, dziadow powinni pozwalniac
  • Re: fundusz czy podprogowiec? Autor: ~tuman [83.13.51.*]
    chyba się sam pobije straciłem tu majątek
  • Re: fundusz czy podprogowiec? Autor: mitsuban [93.125.87.*]
    odmienna orientacja uwalila kurs spolki!!!
    straciłem 2500zł co mam począć teraz dla mnie to majątek.....help
  • Re: fundusz czy podprogowiec? Autor: ~jensWajsflog [77.237.1.*]
    Tu jest jeden co widzi domkniecie luki na 3.50 ;-)))))
  • Re: fundusz czy podprogowiec? Autor: ~katya22 [83.28.49.*]
    Straciłeś. Niedługo odzyskasz, jeśli nie spanikujesz. Od 4 listopada do 14 listopada będzie emisja z prawem poboru za 2,20 zł. za akcję. Prawo poboru ma ten, kto ma akcje. Nikt nie kupi na emisji po cenie wyższej od tej na wolnym rynku. Już wiecie czemu teraz spada?
    a jak emisja nie dojdzie do skutku to moze być bankrut
  • Re: fundusz czy podprogowiec? Autor: ~Adi1 [83.22.32.*]
    Dla tego lepiej poczekać i kupić dopiero gdy emsja dojdzie do skutku
  • Re: fundusz czy podprogowiec? Autor: ~ktk [213.155.191.*]
    Jesteście mięsem armatnim w nie pierwszej zresztą spółce. Macie oddać akcje. Jak nie oddacie to, też nie obejmiecie akcji ne bo będą trzymali kurs. A jak już sobie obejmą ci co trzeba, to będziecie od nich kupować, ale nie w cenie noteckiego. Tu się rozgrywa scenariusz na przejecie tej spółki. Niska cena ma być podpórką dla umoczonych funduszy - by mieć pretekst do nieobejmowania akcji. W taki oto sposób osiągną 2 cele: wyprali pieniądze swoich klientów (tj. najpierw kupili od tych co trzeba), a potem dzięki tak skonstruowanej emisji oddadzą tym co trzeba. A tam najlepsi analitycy siedzą - wyobrażacie sobie to wszystko. Ale oni są naprawdę dobrzy - tylko realizują inne cele niż maksymalizacja zysków dla swoich klientów.
  • wypadałoby kupować,czasu coraz mniej ,a cena ma być lepsza !!!! Autor: ~to [31.175.134.*]
    Dnia 2014-10-15 o godz. 14:03 ~ktk napisał(a):
    > Jesteście mięsem armatnim w nie pierwszej zresztą spółce. Macie oddać
    > akcje. Jak nie oddacie to, też nie obejmiecie akcji ne bo będą trzymali
    > kurs. A jak już sobie obejmą ci co trzeba, to będziecie od nich
    > kupować, ale nie w cenie noteckiego. Tu się rozgrywa scenariusz na
    > przejecie tej spółki. Niska cena ma być podpórką dla umoczonych
    > funduszy - by mieć pretekst do nieobejmowania akcji. W taki oto sposób
    > osiągną 2 cele: wyprali pieniądze swoich klientów (tj. najpierw kupili
    > od tych co trzeba), a potem dzięki tak skonstruowanej emisji oddadzą tym
    > co trzeba. A tam najlepsi analitycy siedzą - wyobrażacie sobie to
    > wszystko. Ale oni są naprawdę dobrzy - tylko realizują inne cele niż
    > maksymalizacja zysków dla swoich klientów.
    nie sądzisz???
    kto to wytrzyma ,albo teraz kupi,zarobi!!!???
    dobrze Cię czytam???
  • Re: wypadałoby kupować,czasu coraz mniej ,a cena ma być lepsza !!!! Autor: ~ktk [213.155.191.*]
    Gra idzie o akcje funduszy. Jeśli stracą wpływy to będzie pozamiatane i pozostały akcjonariat będzie na łasce tych panów. Będą sobie powoli odbierać pozostałe akcje (więc chyba wzrostów nie będzie) lub przesuwać dowolnie środki (no tu już nie musze mówić jak to się robi w Chodzieży i okolicach).
    Jedyna nadzieją jest to, ze ktoś w funduszach jednak się obudzi z amoku (ale na to słabo liczę- bo wszakże oni realizują inne cele). Jednym słowem ch..d.. i kamieni kupa.
    ło matko co tu sie dzieje
  • Re: fundusz czy podprogowiec? Autor: ~jarecki [31.1.127.*]
    Wygląda to na upadłość z możliwością układu. Za duże odchylenie od ceny nowej emisji.
  • Re: fundusz czy podprogowiec? Autor: ~Adi1 [83.22.32.*]
    Po co teraz to kupujecie? za duże ryzyko czekać na info o zamknięciu nowej emisji
  • Re: fundusz czy podprogowiec? Autor: ~re [95.171.209.*]
    tak jak pisalem, wali na 1 pln albo nizej
    jak to upadłość co wy straszycie
  • Re: fundusz czy podprogowiec? Autor: ~adzik [5.60.37.*]
    jak jutro nie pójdzie go góry to nie wiem co zrobie chyba sprzedam swoj mały pakiet
  • lada chwila może pojść,nie widzisz,że większość to umówione transakcje?? Autor: ~to [31.174.230.*]
    Dnia 2014-10-15 o godz. 21:16 ~adzik napisał(a):
    > jak jutro nie pójdzie go góry to nie wiem co zrobie chyba sprzedam swoj
    > mały pakiet
    zbyt wielu do oddania już nie ma ,reszta to wymiana na ustalonych poziomach,
    to tak wg.mnie
  • Re: fundusze profesjonalnie cię ograbią?? Autor: ~ktk [213.155.191.*]
    I mamy realizację scenariusza pod kryptonimem "fundusz - pożegnaj swoje pieniądze". Patrzcie co się dzieje, róbcie notatki by nie dać się po raz kolejny zrobić w ch..
    To są zawodowcy, stracą umiejętnie każdą kasę, którą im powierzycie. A wszystko pod pozorem profesjonalizmu, nadzorem stosownych instytucji i jeszcze w publicznym obrocie. Jednym słowem wszystko gra. Ale reklamują się Panowie tak:

ALTUS TFI S.A. to stabilność i doświadczenie

Kapitałem towarzystw funduszy inwestycyjnych są ludzie w nich pracujący. ALTUS TFI dysponuje bardzo dobrym kapitałem poprzez zatrudnianie najlepszych specjalistów i związanie ich karier z funkcjonowaniem Towarzystwa. ALTUS TFI obecnie zatrudnia 3 doradców inwestycyjnych. Dwóch zarządzających posiada tytuł CFA. Dwóch zdało wszystkie trzy etapy egzaminu CFA oraz dwóch zarządzajacych zdało dwa etapy egzaminu CFA. Czterech z nich jest jednocześnie akcjonariuszami Towarzystwa. Planujemy zatrudnienie kolejnych starannie dobranych specjalistów.
    Kluczowi pracownicy Towarzystwa są od wielu lat związani z rynkiem kapitałowym i nabywali doświadczenie na stanowiskach kierowniczych w największych firmach zarządzających w Polsce.
    Towarzystwo posiada również kompetencje w zakresie zarządzania projektami biznesowymi, w tym związanych z tworzeniem, dystrybucją i zarządzaniem funduszami oraz usług typu asset management
    Towarzystwo jest stabilne finansowo i generuje dodatni wynik finansowy, a dobór projektów jest staranny celem wygenerowania wartości dodanej zarówno dla Klientów, jak i samego Towarzystwa.

No i macie obraz. Stracili drobne kilka milionów swoich klientów. A to tylko jeden przypadek.
  • Re: fundusze profesjonalnie cię ograbią?? Autor: ~ktk [79.184.242.*]
    Zobaczcie jak działa ta mafia. Sprzedają na samym dołku, a o sytuacji spółki wiedzieli już rok temu. Wtedy się nie skracali (fakt obroty były marne). A teraz grają z BL do jednej bramki. Już widać, że nie obejmą akcji i grzecznie zrealizują stratę i zapewne nie będzie to zapomniane (prowizja się należy). Tak działa ten system - i pamiętajcie KNF czuwa, żeby Wam się nic nie stało (tzn. żeby Wam się nic dobrego nie stało). No chyba że to jest jakiś szatański gambit. Jeśli go zrealizują - to będę w szoku
[x]
CZARNKOW 0,00% 0,09 2025-10-31 15:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.