cytat z parkiet Typ agresywny Spółka nie uczestniczyła w zwyżkach,liczymy na stopniową odbudowę wyników,akcentujemy też saldo posiadanych środków pieniężnych w relacji do obecnej kapitalizacji .
ludzie nierozumieja co pisza ale pisza bo ztego zyja i biora za to kase zapewne niemala.Caly urok prasy,jak ktos ci kiedys powie ze makler rekomenduje spolke bo jest za tania to sie zapytaj tego maklera ile pieniedzy zarobil obracajac akcjami.Oczywiscie nie zarobil nic bo sam obracac nie moze a nawet gdyby mogl to zarobil by 0 bo nie ma otym pojecia.Analitycy maklerzy brokerzy zyja z CIebie ze mnie z drobnych malych skrzatow ktorym z mila chcecia wcisna stek bzdur,tyle ze zwiekiem zaczyna sie tymi bzdurami po pluć.Mamy koniec pazdziernika i koncowke roku.Solar jest dla mnie przekretem godnym nasladowcow i zapewne tacy sie pojawia
poszlo od h.... milionow akcji ,teraz pytanie kto to ma odkupic.mali sobie skrobia rzepke na groszowkach i stopniowo traca.Skad ma isc na rynek ta kasa,skąd pytam ,jak maja sie zaczac wzrosty.Ta gielda przypomina taka beczke stechlej wody w ktorej kazdy miesza lycha ale tej wody od mieszania nie przybuywa wcale, ona sie wylewa.To nie sa lata 2000-2011 ,zupelnie inny slaby etap
specjalisci z parkietu i innej masci czarodzieje powinni sie wziasc za przewidywanie pokladow ropy naftowej albo gazu w polsce moze lepiej by na tym wyszli,daj malpie strzalke a lepiej wylosuje
nie ma mowy o zadnej upadlosci moim zdaniem,prawdopodobnie akcje puszcza wku.... fund albo ktos komu puscily nerwy,nie dziwie sie los zlodziejstwa jest zawsze taki sam,zastanawialem sie nad kupnem ale przy tym c z i przeplywach operacyjnych wciaz jest dla mnie zbyt wysoko
za wczesnie c/z 10 dla takiej spoleczki to duzo,wogole sie nie odbija widac spora podaz w rownych odstepach i pakietach,ktos wyrzuca sporo akcji a ze popyt jest umiarkowany to spada tylko tyle
noz mi sie otwiera w kieszeni na tego lysego sku..... i jego reformy emerytalne,cokolwiek napisze wyasuja to,szkoda slow masakra lysy panie masakra żal slow
Dnia 2014-11-28 o godz. 19:32 ~klipperek napisał(a): > oj tu dycha powróci nibawem > > oczywiście 10,00 PLN :) > NAWET NIE TRZEBA UZASADNIAĆ > BILANS > MÓWI ZA SIEBIE > > TU i 20 PLN nie jest za dużo > spółka super:) będzie , będzie
nie wiem co Ci mowi bilans ale ciekaw jestem co Ci mowia przeplywy Operacyjne.Spolka ma 3,5 mln zysku netto i malym wydaje sie ze jest zaj.... tymczasem w rzeczywistosci stracil;a okolo 10 mln w ciagu roku. hello! Spojrz na korektę i naleznosci,spolka sprzedala towar i nie otrzymala kasy gdzie jest 10 baniek? ale idzie w gore wiec mozna pospiewac tyle ze to spiew glupcow moim zdaniem.Zobaczymy na ten kurs za 3 miesiace.Mnie spolka zainteresuje przy C Z - 4
pozyjemy zobaczymy kurs moze wwzro0snac i do 4 zl i powiesz no sluchaj gosciu mialem racje , ano nie miales racji bo banda baranow nie majac wiedzy kupila i tylko dlatego wzroslo pozniej ta sama banda sprzeda bo zacznie spadac. Moze to jest jakas recepta na pieniadze na tym lez padole tylko na jaki termin,ile mozna na tym zyskac ile stracic ...nerw ów.Ten rynek jest bardzo bardzo dziwny bardzo trudno tu cos zrozumiec przynajmniej mi.Czekam na c/z 5
wszedzie szukam uczciwosci, na gieldzie w biznesie w zyciu tego uczy mnie moja religia ajak ktos jest nieuczciwy to raz to sie po prostu nie oplaca vide centrozap(Ideon) i wiele wiele innych maszkar
Czy ktos z was analizowal ten kluczowy temat.Dlaczego marża jest tak horendalnie niska dlaczego ROE jest tak horendalnie niskie. ROE na poziomie 3 % przy inflacji 3% i podatku 19% czyni taki biznes nieoplacalnym.Ciekaw jestem opinii tych ktorzy znaja przyczyny.Swoja droga dane z 2012 pokazuja ROE na poziomie kilkudziesieciu %.Dane z powietrza? Najprawdopodnniej.Tych mega zyskow ktore spolka miala przed debiutem nikt chyba nie widzial na oczy
smieszny jest ten prezes razem ze swoimi wywodami,spojrz gosciu jakie ciuchy robi konkurencja i za jakie ceny potem konstruuj strategie.Tych ciuchow nikt nie chce i to jest zasadniczy problem.Tu trzeba wszytsko zaczynac od "podszewki" lacznie z projektowaniem i materialami.
Bład,zasadniczy blad wmysleniu >Znam sie poniewaz tak ja ty i inni natym forum ,ponieważ to JA i tylko JA decyduje swoimi pieniedzmi co sie sprzeda co sie nie sprzeda i to ode mnie od moich i od waszych pieniedzy zalezy los wielu takich i innych firm.O tym czy firma przetrwa decyduje KLIENT.gdybys powiedzial ze nie znam sie na szyciu moglbym sie zgodzic,nie znam sie. Solar dochodzi w tej chwili do C/Z 11 robi sie zwyczajnie drogi i dalsze wzrosty beda czysto spekulacyjne.Moje zdanie.
za to ty sie na pewno znasz na modzie.....nie wiem czy twoj mozdzek ogarnie to,ze wszystkie stary baby(notariuszki,ksiegowe)sa juz ubarne w Solara,ze kolekcja jest do piz.....dy,ze nalezy stworzyc solar basic(cena),solar young,ze trzeba wejsc w nowy target(25-30lat)ze dywidenda 20gr jest jest nikomu nie potrzebana lepiej przeznaczyc to na agresywna promocje,z dobra twarza z zachodu,wziac dobrego fotografa i wiele wiele innych spraw,nie chce mi sie juz pisac.
nie,nie wiem ale za to widze w browarze te super znane twarze waszej kolekcji 2014-2015....i to mi wystarczy....nikt nie chce tych 20gr dywidendy!czy to tak trudno zrozumiec????(nie mozna przeznaczyc tych pieniedzy na kampanie)wiec nie udawajcie ze placicie dywidende i jest super ok,bo nie jest.Kzady odda wam ta dywidende za kurs na poziomie 5-7pln.to jest chyba logiczne?....takie padaki jak monari na rynku ciuchow robia pieniadze a wy..w tym roku 1,3-1,5pln oby