Chyba czas oddawać PKC, smutne. Dzisiaj zaleje nas czerwień , jak od dłuższeg czasu zresztą. Już wiem dlaczego tak ostatnio zlecieliśmy na łeb na szyję??? Ktoś wiedział i wywalił
Pan Karol Tatara jest absolwentem Wydziału Prawa i Administracji Uniwersytetu Jagiellońskiego na kierunku prawo oraz School of American Law organizowanej przez The Catholic University of America w Waszyngtonie wraz z WPiA UJ. Ukończył aplikację radcowską i jest wpisany na listę radców prawnych prowadzoną przez Okręgową Izbę Radców Prawnych w Krakowie. Posiada licencję syndyka.
Zarząd Spółki Miraculum S.A. ("Spółka") informuje, że w dniu dzisiejszym, tj. 1 października 2014 roku Nadzwyczajne Walne Zgromadzenie Spółki powołało do Rady Nadzorczej Spółki Pana Karola Tatarę
Zajmowane stanowiska wraz z przebiegiem kariery zawodowej: Od II 2010 r. działalność gospodarcza: Kancelaria Prawa Gospodarczego i Upadłościowego Karol Tatara i Współpracownicy
II 2010 r. – III 2013 r. Miraculum S.A. , Dyrektor Działu Prawnego
II 2009 r. – V 2010 r. Spatium Towarzystwo Funduszy Inwestycyjnych S.A., Prawnik X 2008 r. – II 2010 r. Spółka Mieszkaniowa Salwator Sp. z o.o., Starszy Prawnik – główny prawnik kapitałowy IV 2006 r. – IX 2008 r.Kancelaria Radców Prawnych Łatała i Wspólnicy Sp. k., Dział Kapitałowy VI 2004 r. – IV 2006 r. Sanecki Kowalik Kancelaria Radców Prawnych s.c.
wszystko fajnie pięknie, tylko: akcje spółki są tyle warte za ile jedna strona chce kupić, a druga sprzedać.
sytuacja kadrowo/własnościowa może mieć wpływ na kurs akcji, ale nie musi.
Pani Nowakowska już była, Ci co tu siedzą któryś sezon z kolei, mają prawo mieć wątpliwości itd., na chwilę obecną dla mnie to odsmażanie starego kotleta - ale chciałbym się mylić.
na razie sypacz sypie i dopóki sypie nic tu się nie zmieni.
P.S. dalej wykres rysowany jest pod wzrost, ale do tej pory było tak, że wykres wykresem, a kurs kursem.
P.S. upadłość, syndyk, likwidacja inne głupoty, proponuję pisać na wątku fachowcy.pl
Ważne że fachowcy sa w zarządzie i to się liczy a to że jest teraz gra na zmęczenie to inna sprawa wyniki za IIIkw pokażą w która stronę pójdziemy było gorace lato powinno być ok a jak ktoś chce może sprzedawać na minimach
Z dugiej taka ilość akcji Pani Prezes może sobie leżeć jako podpucha....,abyśmy własnie tak mówili...,jak mówimy. Najważniejszą sprawą jest kontrakt podpisany przez Pania Prezes z Miraculum...Przecież ona może zarabiać tyle + premie i inne badziewia ,że ten pakiet akcji ,który posiada może jej już w ogóle nie interesować.... Myśleć ..Myśleć
Przeciez to już pisałem ze brała po 50gr za co wydała 2,2 mln zł teraz sa warte ok 200tyś czy ona tak łatwo to przełknie chyba nie. Jest o co walczyć by odzyskac choć połowe kasy mi wystarczy jak kurs będzie po staremu 20gr czyli po 10zeta
kurs spada… stary zarząd może jeszcze chwilę sypać…. tak złośliwie. W RN pojawiły się osoby, które znają dobrze spółkę i branżę, to może znaczyć, że przyspieszamy…. koledzy. Będzie dobrze.
nie myślisz że te ochłapy które rzucają co sesją to sypie stary zarząd .Jak ja bym miał akcje kupione 4-5 razy drożej to nie pozbywałbym się akcji by inni mogli zarobić.Tyle w temacie .teraz pozostało czekac na jakieś oświadczenie nowego zarządu .
sypię RBC albo ktoś w jego imieniu, tylko jedna strona ustawia tą transakcje , trzeba wysypać trochę po taniości przyszłym królikom, żeby deal się klepnął. Trzeba trochę stracić , żeby zejść z pakietu 33%, na którego jakoś nie było do tej pory amatora. Nie da się dzisiaj wstawić 1,75 mln akcji ścierwuska w karnet zleceń :)
Nic za darmo.
W jakim wy kraju żyjecie, przecież to tylko Polska.
Wróżbita :) gdybyś był taki dobry w przewidywaniach Kolego nie piasałbyś tu na forum tylko bawił się życiem zarabiając pieniądze:) rozwalają mnie tacy ludzie jak Ty. Tak naprawdę nie wiadomo co tu się wydarzy, a na pewno my tego nie wiemy :)
Fajnie dziś 7-10-2014 a informacje o Uchwałach z 30-09-2014r. Po poprzednim zarządzie fotele już wystygły.. Ciekawe jakie jeszcze uchwały ujrzą światło dzienne. Tak się informuje akcjonariuszy o tym co się dzieje w Mirce.
Pewnie teraz Pani Nowakowska będzie dochodzić roszczeń wobec Rubiconu , bo stwierdzi ,ze działali na niekorzyść spółki...wycofując ze sprzedaży żel pod prysznic WARS :)))) .Pewnie znowu wprowadzi go do sprzedaży.
Nie bardzo rozumiem. Widze 5 ofert sprzedazy. I zeby wskoczyc na ten pulal wystarczy 7tys. Jak mozna walic z ukrytego? Jak wystawisz 100tys po PKC to cena wyskoczy poza widly i sie nie zrealizuje tranzakcja.
4 lata restrukturyzyją spółkę....i nic nie zrobili. Kurs zwalili na łeb na szyję.Penwie sobie pensyjki pobrali spore itp. Nawet strony internetowej nie potrafią lub nie chcą zaktulizować...o czymś , to świadczy.Widać ,że maja wszystko gdzieś.... a cena kursu ,to tylko odzwierciedlenie. Że ja w to gó..o wlazłem....frajer ze mnie.
ten sam rysownik rysuje wykres na mirce i rubiconie (rubicon jest sporo sesji przed nami) jak pisałem wcześniej nie czas jeszcze na wzrosty, byc moze rysuja pod wyniki, a wiec padziernik tak moze wygladac
Gołoco nas dalej...,ale co się dziwić...śmiem twierdzić ,że ta spółka jest tylko po to na GPW ,aby gołocić "drobnych" ile się da..,a potem ogłosić upadłość likwidacyjną i srebra rodowe przejąć ( królik i jego znajomi). Chciałbym wierzyć ,że jest inaczej ale niestety, nie mam powodów...chociażby patrząc po półkach w sklepach..., na których nas nie ma... :(((( Przez tyle czasu nie zrobiono nic !!! żenua.... Był tutaj kiedyś niejaki BOB , który wieszczył przy kursie 0,70 ,że będzie 0,10 groszy wynosiła cena akcji...Wtedy każdy pukał się w czoło....,dzisiaj mamy 0,5 ....
Oczywiście poboksuję się na argumenty , jeśli ktoś uważa inacze,uważa ,że jednak będzie okj...Zapraszam do merytorycznej dyskusji.
nie będę się z tobą boksował ale cisza ze strony zarządu nie pomaga spółce a tym bardziej wiekszośc spółek leci na łeb .Idzie niestety głębsza korekta i to na wszystkich akcjach