Ja bym na ten Londyn nie liczył ... Na naszej giełdzie już są Spółki notowane w GB. I jak ma się to rzeczywistości ----> ni jak. Tu gra idzie o coś innego ...
W Londynie akcje startują od 2,5zł wiec do tylu muszą podciągnac minumum zeby mozna bylo rozpoczac notowania na giełdzie w LOndynie -kto wiedzial wczesniej skupil wszsytko od 2-2,5zł i siedzi cichutko bo otwarcie bedzie zapewne minumum +10-15% a do zasieg jak na wykresie okolo 3-3,1zł Pozdrawiam mądrych i czytajacych
To dlaczego akcje na rynku w GB Spółki notowanej na nasze giełdzie ( nie będę podawał wszystkich przykładów i nazw ) kosztują np 1 funt a u nas w granicach 1.oo PLN ...
nie każda spółka rządzi sie takimi samymi prawami zalezy jak są rozliczane papiery w krajowym rejestrze -a MSX już został podany do oferty publicznej po 2,5zł na PL przeliczając plus minus . Zresztą każdy ma swój rozum i niech go używa ja to napisalem bo kiedys ktos pomóg mi dorobić sie pieniedzy an giełdze a dzis ja pomagam piszą rózne posty ale wybór nalezy do was -przeciez moge sie mylic ale jesli sie nie myle to ..... :)