Na mocy przedmiotowej Umowy Emitent nabył od Tarantoga Capital SA 146.446 akcji spółki Mineral Resources Holding S.a.r.l. o wartości nominalnej 25 EUR każda akcja (dalej "MRH"), które stanowią 45% udziału w kapitale podstawowym tej spółki oraz ogólnej liczbie głosów. Cena nabycia wyniosła 284,7 mln PLN.
ta fatamorgana tzn tarantoga chciałem powiedzieć to wszystko ma! kupe hajsu nie wiadomo skąd, prestiżowe obligacje, które są droższe niż złoto:D. Kto za nią stoi chyba jakiś światowy miliarder a;la Bill Gates?
Tu duzej kasy nie potrzeba.A prawdopodobnie za wszystko juz zapłacili.Duzo juz maja ,bedzie tez Londyn.Jesli chodzi o wydobycie to jak sa kopalnie odkrywkowe do wcale nie sa duze nakłady.Kilka czy kilkanascie ciezarówek,koparek czy spychaczy.Na to stac prawie kazda firme w Polsce
Wielu z Was, którzy są na tym papierze od dawna wie, że naganiacze na spadki sugerowali, że te ogromne pieniądze które wydaje MSX to sposób na wyprowadzenie gotówki ze spółki. Pisali o tym wprost na forum poganiając jako argument abyśmy sprzedali papier.
Wiecie również, że któregoś dnia miałem dosyć tej szopki i napisałem pismo do KNF opisując całą sprawę. Wbrew pozorom nie przedstawiłem argumentów naganiaczy jako oczywiste kłamstwa (ponieważ sam tego nie wiem), ale jako alternatywną teorię. Wklejałem Wam list do KNF na forum ale admin skrupulatnie pousuwał wszytko co pisałem na ten temat.
Jakiś czas temu dostałem odpowiedź z KNF w którym stwierdzili, że przyjrzą się sprawie, wiec chyba możemy być pewni, że ewentualne "wyprowadzanie pieniędzy z MSX" zostanie w porę udaremnione (albo kłamliwi naganiacze trafią tam, gdzie powinni siedzieć od dziecka). ;)
Nie wiem czy zwróciliście uwagę, ale odkąd KNF bada sprawę ewentualnego "wyprowadzenia pieniędzy ze spółki" , lub ewentualnych kłamstw rozsiewanych na forach przez zorganizowaną grupę przestępczą, odtąd mamy tutaj spokój. ;)
(Jeżeli to prawda co pisali o przestępczej działalności zarządu nie powinni się bać i glorii chwały pojawiać sie nadal na forum) ;))))