...a nawet więcej niż w styczniu. Został tu ktoś jeszcze z zimy, wiosny lub lata?
(Tak jak Wam pisałem zimą, ja tutaj nie siedzę aby grać na lokalnych dołkach i górkach, ale aby zarobić na inwestycji średnioterminowej i sprzedać papier po złotówce [obecnie to 25zł] czyli w dwukrotnej cenie nominalnej. Taki mam punkt wyjścia z tej inwestycji.)
Autor: ~qwas [217.11.133.*] 2014-09-23 09:51 ... też zastanawiam się czy nie dokupić... ----------------------------------------------------- Zapewne nie jesteś młodym graczem na giełdzie i wiesz co robisz, ale pewnie i tacy czytają to forum, więc przypomnę banalną, wyświechtaną prawdę, że lepiej trochę mniej zarobić, mając "odwody" finansowe, niż wpakować całą kasę w jeden walor.
Wielu na tej spółce wykruszyło się właśnie dlatego, ponieważ wchodzili tu całym portfelem i nie byli w stanie wytrzymać presji lokalnych dołków, ani wykorzystać ich do dodatkowego zakroku.
...ale Ty zapewne to wiesz a może skorzystają na tej radzi młodzi z forum. ;) Pozdrawiam
Dnia 2014-09-23 o godz. 09:44 kolo_msx napisał(a): > ...a nawet więcej niż w styczniu. > Został tu ktoś jeszcze z zimy, wiosny lub lata? > > (Tak jak Wam pisałem zimą, ja tutaj nie siedzę aby grać na lokalnych > dołkach i górkach, ale aby zarobić na inwestycji średnioterminowej i > sprzedać papier po złotówce [obecnie to 25zł] czyli w dwukrotnej cenie > nominalnej. Taki mam punkt wyjścia z tej inwestycji.)
Tez tu jestem jeszcze. Ale mój przedział czasowy jaki sobie postawiłem to koniec roku i teraz zastanawiam się czy w takim okresie wyjdę na plusie (cena zakupu stara 0,128 PLN
Autor: ~jsap [83.24.212.*] 2014-09-23 09:58 Tez tu jestem jeszcze. Ale mój przedział czasowy jaki sobie postawiłem to koniec roku i teraz zastanawiam się czy w takim okresie wyjdę na plusie (cena zakupu stara 0,128 PLN ---------------------------------------------
Moim zdaniem na pewno będziesz na plusie. ("Na pewno", na ile można być pewnym czegoś na giełdzie)
Dnia 2014-09-23 o godz. 10:40 ~baltazar napisał(a): :)))))))))))))))) haha --------------------------------
Widzę, że naganiacze na spadki z tego forum jak zwykle wspinają się na wyżyny intelektualne a wyrafinowana erystyka aż promieniuj z ich kwiecistych wypowiedzi, ;)
to ścierwo jak nic nie robiło i śniło tylko bajki o mongolii kosztowało 16-18-20-23gr. jak zaczeło coś robić w kierunku mongolii to kosztuje 8gr!! co do dobierania to nie nakłaniaj mniej doświadczonych inwestorów, bo nie powinno się uśredniać w dół, tymbardziej jak kurs jest w mocnym trendzie spadkowym. Póki co coraz bardziej to przypomina petrola, ciągle spada, a nie zdziwiłbym się jakby te 4,99% kupił rysiek za śmieszne pieniądze tak jak pozostali więksi, bo jakoś żaden z nich się nie pochwalił po ile brał za szt.-pewnie byśmy na zawał padli wtedy, więc może to i dobrze.
Jak umiejętnie cały czas od wczoraj zbijany jest kurs po piątkowym info o nabyciu znacznych aktywów. Mistrzostwo i nikt nie walczy o utrzymanie kursu. Cały piątkowy wzrost (rano w piątek było chyba +18% ) to już historia i tak do kolejnego info. To już jest nudne.
po kolejnym info wzrośnie w jeden dzień +8, a do tego czasu kurs się obsunie-25% :) na tą chwilę są tylko 2 możliwości, albo jakiś grubas tu wejdzie bo ff jest duży więc miejsca jest, tylko musi brać wszystko z rynku a nie kupować na umowę od fatamorgany tzn tarantogi za 2grosze lub własne obligi :). Druga opcja to taka, że wskoczy tu porządna spekuła i zacznie zbierać z rynku podbije ze 300-400% i wywali.
Autor: ~Arnold [159.205.226.*] 2014-09-23 13:04 ...co do dobierania to nie nakłaniaj mniej doświadczonych inwestorów, bo nie powinno się uśredniać w dół, tymbardziej jak kurs jest w mocnym trendzie spadkowym... -----------------------------------------------------------
Chyba się nie zrozumieliśmy, nigdy nie namawiałem do uśredniania w dół lecz w górę, szczególnie gdy puszą opory.
W tym konkretnym przypadku wyraźnie poradziłem aby chwilowo wstrzymać się z zakupami, nie zgrywać asów atutowych (gotówki) za wcześnie, ponieważ niewykluczone, ze uda się skubnąć coś niżej. Mówiąc wprost, zasugerowałem że jak dla mnie jest zbyt mało "krwi" na wykresie MSX aby powiększać pozycję.