Witam,jak dla mnie wielki pozytyw i zaskoczenie ,jednak mają plan naprawczy i swoje plany wdrażają w życie,,widać,że sami widzą szansę na poprawę kondycji westy, do tego podzielili się informacją z akcjonariuszami-to już sukces,,w końcu jakaś sensowna wiadomość,,pozdrawiam
Kryterium kwalifikacji spółek do tego segmentu będzie średni kurs akcji w okresie ostatnich trzech miesięcy. Podobnie jak do tej pory, kwalifikacja do LA będzie odbywała się w cyklach kwartalnych, na dwa dni sesyjne przed ostatnim dniem sesyjnym marca, czerwca, września i grudnia.
Obecnie obowiązujący próg groszowości, wynoszący 50 groszy, zostanie utrzymany w początkowym okresie obowiązywania zmian, a docelowo próg ten wynosić będzie 1 zł. Należy podkreślić, że jednostkowa wartość akcji stanowić będzie jedyne kryterium kwalifikacji akcji do Listy Alertów. Tym samym GPW rezygnuje z drugiej z obowiązujących obecnie przesłanek kwalifikacji do Listy Alertów spółek groszowych, to jest wysokiej zmienności kursu akcji.
Zgodnie z tym podejściem do segmentu Lista Alertów będą kwalifikowane akcje, których średni kurs będzie niższy niż: 50 groszy - dla kwalifikacji dokonywanych począwszy od 27 marca 2014 r. (do kwalifikacji kwartalnej we wrześniu 2014 r. włącznie); 1 złoty - dla kwalifikacji dokonywanych począwszy od drugiego dnia sesyjnego przed ostatnim dniem sesyjnym grudnia 2014 r.
weryfikacja spółek kolego się kłania,,westa nie będzie w notowaniach jednolitych -wbij sobie w gogle-weryfikacja spółek groszowych a w komunikacie wyżej tego nie ma -zamieściłem wzmiankę,że westa i ksg zdjęli z wig ukrain,,,
jestem i będę reagował ze względu na zaistniałą sytuację,nie zakładam pułapów do wyjścia,,zapowiada się ciekawy kwartał,,teraz na fixy a później parę dni przed końcem roku następna weryfikacja,,jak mają plany co do westy muszą ją ciągnąć powyżej złotówki jak nie to wiemy czym to się skończy..zobaczymy co tu będzie grane,,powodzenia
ksg nie trafi na fixy tylko jest ściągnięte z wig ukraine,,może powodem ściągnięcia jest fakt,że z tego co pamiętam,że ziemie należące do ksg leżą ma krymie,,trzeba by było doczytać, nie interesowałem się tą spółką,,
Luki to domykal chodzik ksiezycowy z tego co pamietam. Tamborski wstrzymuje procedure scalenia z wiedniem,czyli gra pod ruskich,oslabianie parkietu...ofe maja w polowie zwiniety dywan czyli marginalizacja GPW.Jesli Prezes nie dogada sie z inzynierkà od groszowek to zostaje tylko koncentracja na wigu 20.Trzymam kciuki za wirowke na wescie nie bawem...