.. szkoda ze tylko na facebooku: http://i60.tinypic.com/2mq2gbt.jpg
Wzrost zainteresowania ostatni tydzien +27%, grupa wiekowa 13-17 lat ?!! To chyba jakis zart.
Wnioski: - zaplacili agencji marketingowej by tworzyc sztuczny i mizerny ruch na fb ? - co z Kamikadze, gdzie efekty pozycjonowania oraz marketingu w UK ? - co z rynkami zagranicznymi, ten rok mial byc przelomowy a tu cisza ? - formatpol mial dzialac w czechach, a tam tez zero rozglosu
Z tym fb to rzeczywiście ciekawa sprawa. Spółka rozbudziła duże oczekiwania, które zapewne przed emisją były sztucznie podkręcane, a teraz, czego można się było spodziewać -tajemniczo zamilkła. Jednak najciekawszą sprawą jest moim zdaniem sposób rozdysponowania nowej emisji i zmiany w akcjonariacie. Tu jest chyba sprawa kluczowa do dalszych analiz.
wszyscy są głodni wyników, stąd nawet emocjonalne wpisy obavy. A przecież jesteśmy w okresie wakacji co zazwyczaj spowalnia wiele procesów w przedsiębiorstwach. Grudzień jest blisko. Wtedy okaże się ile im się udało zrobić.
No ja też myślę że teraz to niczym ciekawym nas nie uraczą niestety ;( Do konca roku powinno się wiele wyjaśnić i wtedy zobaczmy co udało im się osiągnąć w 2014 r
Tu nie chodzi o emocjonalne wpisy czy oczekiwanie super wyników. Tu chodzi o pewną konsekwentność i rzetelność podawanych informacji. Obecnie wygląda to jak celowy marketing pod emisję akcji a trwająca cisza jest conajmniej podejrzana. Nie będę poraz kolejny wymieniał listy rzeczy, które miały być a wciąż ich nie ma - kto śledzi spółkę ten wie o czym mowa. Oczywiście zaczekamy, i ja też do końca roku - bo jest jeszcze nadzieja, że spółka celowo przedłuża wszystko na okres "lepszego prosperity" oraz AudioShow.
Jeśli sprawy są zależne od spółki, to obsuwy powinny być wyjaśniane np. w raportach miesięcznych. Tam przecież każdą sprawę można przekuć w sukces ( i mi się wydaje, że po to te raporty miały być; w tej formie to w zasadzie nic nie wnoszą dla akcjonariatu, a zarządowi zajmują cenny czas; co by szkodziło napisać, że chcemy lepiej przygotować produkt). Natomiast sprawy typu PARP to już osobna kwestia i mocno niezależna od spółki (co także można zauważyć i skomentować). Jeśli chodzi o wyjście na rynek zewnętrzny to być może zwiększone zapasy są tego przyczyną (bo ciągle zachodzę w głowę nad tymi zapasami). Spółka ma trzech przedstawicieli za granicą, ale tego typu wyjście jest całkowicie bezsensowne i lepiej to rzeczywiście porządnie przygotować i realnie sprzedawać. To jest naprawdę ważna sprawa i niezwykle trudna, dlatego jakieś pozytywne, realne ruchy w tym kierunku będą świadczyć o dużej kompetencji zarówno zarządu jak i technicznej. Dużo tych tematów i planów, naprawdę dużo pracy przed spółką - jeśli poważnie traktuje plany które zapowiada.