• 10 baniek Autor: ~M7 [115.244.52.*]
    Skoro już decyzja zapadła.
    To nie obraże się jak 2 pln wypłacą w postaci dywidendy a resztę pójdzie na Okta i nagrody dla pracowników.

BMP dostanie swoje 700k, Janusz swoje 500k i moze bedzie można jakoś żyć
  • Re: 10 baniek Autor: ~yodyod [46.204.50.*]
    pytanie, czy będzie to normalna dywidenda z zysku za 2014 rok, czy jednak dywidenda zaliczkowa
    BMP założyło na ten rok wynik netto powyżej 2 mln EUR, ze sprzedaży brand eins raczej zysku nie wykażą, co prawda kolejna runda finansowania w Castaclip może to zagwarantowac, ale każde 150 tys EUR jest warte uwagi w tym kontekście
  • Re: 10 baniek Autor: ~M7 [141.0.11.*]
    Zebrowski znowu kupil ponad 10k.
    Dla inwestorow - super.

Ciekawe czy wiedza ile z tych 10 mln przeznacza na jakis nowy projekt, czy moze okta S3 i Fabrity pochlona wszystko oprocz jalmuzny dla BMP.

Ciekawy jestem jaka Tomczyk ma wizje na nastepne lata....bez Audioteki.
  • Re: 10 baniek Autor: ~M7 [141.0.11.*]
    ... w sumie na 1 czy 2 dodatkowe centra Okta jest co wydawac.
  • Re: 10 baniek Autor: ~M7 [141.0.10.*]
    www.bankier.pl/wiadomosc/K2-Internet-liczy-na-dodatnie-wyniki-w-drugiej-polowie-roku-wywiad-3201109.html
  • Re: 10 baniek Autor: ~yodyod [46.205.55.*]
    I to mnie właśnie przeraża, że Prezes liczy...

on nie może liczyc, On ma zapewniac!!!!!!!!!!!!, zreszta jeśli w II kwartale tego roku osiągnęli najlepsze przychody w historii, a IV kwartał zawsze jest w branży najlepszy, to na co tu liczyc????
    takie słowa mogą przerazic najbardziej zaangażowanego i wiernego inwestora
    i dlatego to to nie rośnie, bo NIE ZARABIA.... od wielu kwartałów non stop straty (patrzę na core) i budowa strategii, taka budowa, że 31 października tamtego roku ten statek pijany porzucił założyciel i prezes - pokłócili się tylko o AUDIOTEKĘ?

mam tylko nadzieję, że w tych zakupach Żebrowski zatrzyma się powyżej 20% i wróci na fotel Prezesa
  • Re: 10 baniek Autor: ~M7 [91.216.51.*]
    Ja też wolałbym, żeby powiedział że zapewnia, ale każdy ma swój styl. Tomczyk pewnie jest bardziej zapobiegawczy, więc biorąc pod uwagę taka retorykę, koniec roku pozytywnie nas zaskoczy.

Co do kursu versu zysków mam odmienne zdanie. K2 przez ostatenie lata przynosiła straty ponieważ inwestowała w Okta K2 Fabrity, S3 itd. I to był dobry pomysł.
    Tylko inwestorzy tego nie zauważyli, bo tak jak Ty patrzyli tylko na zyski. (Bez urazy oczywiście, bo każdy ma swój sposób na inwestowanie pieniędzy).

K2 zdecydowało zakończyć przygodę z Audio, bo uznało że ma dość ponoszenia strat, a pewnie trzeba było walczyć o rynek I szybko się rozwijać. Rozumiem to, ale biorąc wysoko marżowe zyski i perspektywy wzrostu rynku na całym świecie cena sprzedaży pakietu Audioteki jest za niska.

Co by nie było mam nadzieję, że następnym razem nie sprzedadzą w połowie drogi swoich następnych biznesów.
  • Re: 10 baniek Autor: ~copywriter [31.61.140.*]
    10 baniek wpłynie a cisza jak makiem zasiał
[x]
FABRITY -0,80% 24,70 2026-05-15 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.