co moderatorowi się nie spodobało że powiedziałem prawdę Tak to właśnie jest sterowanie nieświadomych panikarzy zbierać akcyjki póki tanio a przejęcie będzie już niebawem
wyniki za I półrocze były ok do tego dochodzi pakietówka po 4,50 zł. Jęsli Rubicon znajdzie chętnego na akcje to cena powinna oscylować w pobliżu ceny z pakietu.
tym bardziej że cena konwersji obligacji na akcje z końcem roku to grubo ponad 5zł Jak będzie inwetor może już się szykuje dlatego rzutem na taśmę zaniżają kurs to akcyjki będą chodzić i nawet po 7-8 zł.
Jak dla mnie to ktos specjalnie zbija kurs co by kupic wiekszy pakiet za grosze. Widac to po tranzakcjach, jak tylko kurs idzie troche w gore to ktos wywala pare akcji po niskiej cenie i mamy spadek. Ostatnio spory ruch jest na akcjach. Wiekszosc ludzi ma akcje z przed resplitu czyli powyzej 4,5. Ludzie chetnie kupuja papier. Jakby sie zebrala grupka ludzi dobrej woli to kurs mozna spokojnie wywindowac powyzej 3 zl do konca tygodnia.
dobrze że zapytałeś a nie dałes twierdzącej wypowiedzi bo to groziłoby ci pozwaniem .Ale coż się nie robi by zdołować kurs i kupić taniej .Powodzenia w zakupach
"Od kilku lat spółka generuje straty, jednak zarząd pobiera sowite wynagrodzenie." Spolka od kilkunastu miesiecy generuje zyski, przejrzyj sobie raport chocby ostatni polroczny. http://biznes.pap.pl/pl/news/search/info/17333791,miraculum-sa-raport-okresowy-polroczny-za-2014-ps
Ktoś skopiował moją wypowiedź z onetu, ciekawe. Masz rację, przynosi zysk. Jednak zwróć uwagę na to, że napisałem "od lat" a długi jakoś spłacić trzeba..
Najgorszy byłby branżowy.... Branżowy wycofa spółkę z giełdy, zdołują kurs do 0,50 i zrobią wezwanie na 1,00 zł i tak nas wy...ją .I tak coś czuje będzie :((((((
Po co ktos sprzedaje Miraculum po 2,71. Jakos tego nie moge pojac. Kurs dzis byl juz po 2,79 i co komu to przeszkadzalo? Mogl sobie ten poziom trzymac do zamkniecia.
Oddawajcie PKC, ja chetnie kupuje w okolicy 2,70. Chociaz dziwie sie ze ludzie sprzedaja po tak niskiej cenie. Czytajac to forum dochodze do wniosku ze sami sie nakrecacie zeby tylko zbic kurs, co w sumie jest mi na reke. Wiec w poiedzialek sprzedawajcie PKC.
Oddjaą papier, bo jest go dużo u drobnych...którzy mają pełne gacie :))) Do giełdy trzeba mieć mocne zwieracze :)))) Grubi jeszcze nie zebrali tyle ile chcą.Przecież nie puszcza kursu teraz do góry.