• do wig i oOo Autor: ~Amator [94.124.6.*]
    witam. pięknie nam papier pracuje, ale mam prośbę. posiadam niewielki pakiet i zastanawiam się na jakim poziomie sprzedać żeby ponownie ciut taniej odkupić. to będzie kolejna zwyżkowa sesja, pewnie nie ostatnia, ale nie wierzę żeby nie doszło to cofki. coś mi mówi, że dzisiaj pójdziemy na pełnym ogniu, ale jutro może być mała korekta. co sądzicie ? pozdrawiam
  • Re: do wig i oOo Autor: ~wig20 [83.23.85.*]
    masz gg?
  • Re: do wig i oOo Autor: ~Amator [94.124.6.*]
    sto lat nie używane, ale jest ... 3315113
  • Re: do wig i oOo Autor: ~alka [31.132.65.*]
    Widzisz kochaneczku będzie jazda!!!
  • Re: do wig i oOo Autor: ~gapcio [31.132.65.*]
    Mają rewelacyjne wyniki i doskonałe prognozy- uważam że kurs to odnotuje.
  • Re: do wig i oOo Autor: ~Jachu [81.219.1.*]
    Chciałbym się przyłączyć do konsultacji.

3988427

• Re: do wig i oOo Autor: ~o0o [85.107.60.*]
    po pierwsze, jak masz spolke to powinienes ja znac, wiedziec co sie w niej dzieje, jesli jestes pewein ze jest ok, to nie panikowac jak spada i nie sluchac klaumnów takich jak xxx, oni mysla ze moga wplynac na kurs, nie moga, ani my ani on ani nikt. Rzadza ci co maja po kilka mln akcji a my tylko dryfujemy na tym co oni rysują. xxx ma ubaw :) pisze pierdoly i ma radoche jak ktos sie wysypie najlepiej ze strata, taki troll. Pelno tu takich :D

JA duona mam od daaawna, srednia swietna! mase kasy na nim zarobilem krotkimi ruchami. Ale wiekszosc twardo trzymam i mam zamiar to robic dlugo, chyba ze cos zlego sie zacznie dziac. na ta chwile ta spolka to diamencik.
    Prawdziwa jazda tutaj zacznie sie za rok, dwa, jak pojawi sie dywidenda! wtedy zleca sie kruki i wrony i zaczna rozszarpywac i bic sie o akcje ;)

konczy sie czas bardoz dobrych cen na duonie. Niedlugo juz nie bedize az tak atrakcynie. Kto byl madry, zbieral,,, az do 1,6 mozna bylo jak malpa kit zjadac akcje bo to byla super cena! az do 1,6 wyzej,,, jest ok ciagle,,, az do 2 zl nawet w mojej opinii. Ale zaznaczam, ja ta spolke traktuje dluuuuuugoterminowo!

absolutnie nie mam zamiaru mowic gdzie sie powinno wysiac, no chyba ze wyjde :D to dopiero wtedy napiszę, sory ale taki mamy klimat.
    JEdyne co moge poweidizec skoro ktos mnie pyta.... duon ma dobra cene ciagle a do konca tamtego tygodnia mial cene bardzo dobrą!
  • Re: do wig i oOo Autor: ~prezes [37.152.19.*]
    Prośba amatora o poradę kiedy wejść i wyjść jest śmieszne, niestety powinien wiedzieć że każdy inwestor to jego przeciwnik i to jest prawda. Generalnie cena i 2 zł jest atrakcyjna, gdyż zależy ona od horyzontu czasowego. Firma pięknie się rozwija , co kwartał raportuje wyższe przychody i zyski, podbiera klientów PGNiG i sprzedawcom prądu, wykorzystuje niskie ceny gazu na rynku i tanio gaz kupuje a drożej sprzedaje więc dla długiego terminu np. 2-3 lata cena 2zł może być wtedy śmieszna a dla terminu 3 miesięcy 2 zł może być już maksimum nie do przebicia. Ja osobiście prognozuję iż co roku kurs powinien wzrastać po 1zł tzn. za rok kurs 2,75 , za 2 lata 3,75 itp.
  • Re: do wig i oOo Autor: ~bre [176.111.133.*]
    patrzę sobie na 2008 r. cenę akcji i wyniki finansowe - wiem , wiem to były inne czasy ale wtedy spółka była kilkakrotnie mniejsza niż dzisiaj, a kurs akcji oscylował w granica 9 złotych. Dlaczego zatem duon nie miałby pobić tamtych wyników. Spójrzcie na elzab - tutaj może być podobnie. Jeżeli spółka będzie się tak rozwijać to juz 2015 r może być kurs w okolicach 6 złotych. Tylko tak ukraina....
  • Re: do wig i oOo Autor: ~piotrw123 [89.77.181.*]
    euforia???
  • Re: do wig i oOo Autor: ~o0o [195.175.64.*]
    ło kurczę, już 6 zł :-o zalecam zimny prysznic :D kurde w duona wierze jak mało kto ale panoooowie paaaanie,,, spokojnie spokojnie.... nie tak szybko. Co nagle to po diable
  • Re: do wig i oOo Autor: ~wig20 [83.23.83.*]
    Bo była emisja 100 mln akcji? Ludzie, inwestujecie w papier i nie macie bladego pojęcia o historii firmy?! :((
  • Re: do prezesa Autor: ~Amator [94.124.6.*]
    widzisz prezes, jestem początkującym graczem, dopiero się wszystkiego uczę i nie widzę nic złego żeby zapytać o opinię innych. a że akurat wig20 i oOo wydali mi się najrozsądniejsi z tego całego burdla to wziąłem i napisałem. także śmieszna nie śmieszna, ale czegoś już się dowiedziałem. prawdopodobnie gdybym poprosił ciebie niewielie miałbyś mi do powiedzenia choć nie mówię, że się nie znasz. pozdrawiam i życzę wszystkim samych trafnych inwestycji.

• Re: do prezesa Autor: ~bre [87.105.71.*]
    a jakie znaczenie ma to, co było kilka lat temu - wprawdzie emisja akcji to nic dobrego, ale rozumiem, że jej celem był pomoc spółce. Obecnie takie pomocy nie potrzebuje, a zatem fakt, że kilka lat temu była emisja nie wpływa na decyzje inwestorskie.
  • Re: do prezesa Autor: ~wig20 [83.23.83.*]
    emisja była z PP, więc to nic złego. Spoczko, ale jednak takie rzeczy są wazne i trzeba je wiedzieć
  • Re: do prezesa Autor: ~prezes [93.154.134.*]
    Amator : uważaj na porady, możesz się przejechać na nich, musisz sam się nauczyć, sporo poczytać o analizie finansowej i na co zwracać uwagę w raportach firm, ponadto sporo kasy stracić i może wtedy się nauczysz, co do duona, firma wygląda dobrze i perspektywicznie, ładnie się rozwija i ładnie jej kurs urośnie: -)
  • Re: do prezesa Autor: ~piotr [89.75.121.*]
    Mam po 7zł i się zastanawiam czy kiedykolwiek wyjde na 0 tak do trzech lat. Jak myślicie ? Pytam szczerze.
  • Re: do prezesa Autor: ~o0o [78.189.61.*]
    wOOOw,,, moze kiedys ale to nei szybko.

Nie myslales grac na sprzedaz pod odkup nizej? zeby straty wyrownac?
    tylko w tym i ub roku bylo kilka okazji na piekne podgonienie. Mala ilosci akcji puszczaj po wzrostach jak wskazniki pokazuja ze jest cieplo i odkupuj po kilka kilkanascie groszy nizej, zawsze troche podgonisz
  • Re: do prezesa Autor: ~prezes [37.248.255.*]
    W 3 lata raczej nie odrobisz, musieliby wyniki po 60-70 % rocznie poprawiać a o to może być ciężko, firma raczej ładnie się rozwija ale 30 - 40 % rocznie więc 5 zł jest realne.Jak nie jesteś utopiony po uszy za wszystką kasę, masz wolny kapitał to skalpuj trochę, trend powinien być lekko wzrostowy (jak kolejne wyniki też poprawią to wtedy trend się wzmocni )dlatego kupuj a jak wzrośnie 15 groszy to sprzedawaj i znowu lekka cofka o 7-10 groszy kupuj sprzedawaj kupuj itd, jak ukraina się uspokoi to giełda nasza przez zamieszanie z ofe jest ze 30 % do tyłu w stosunku do światowych giełd i ze 20$ może urośniemy, duon też
  • Re: do prezesa Autor: ~wig20 [83.23.77.*]
    W sumie koledzy wszystko już napisali. Szkoda, że nie uśredniłeś jak kurs latał w okolicach 0.60 ... ale pewnie nie miałeś kasy. Teraz tak jak koledzy sugerują, wyskrob troszkę siana i zacznij grać na krócej.
[x]
DUON 0,00% 3,83 2016-04-04 02:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.