• Moja spekulacja Autor: ~Mati [109.243.169.*]
    Mnie to narazie bardzo podobają się zwiększone przychody. 300 mln w tym roku całkiem możliwe. Marża przyjdzie później. Narazie trzeba zdobyć więcej kontrahentów, umocnić swoją markę na rynku a później stopniowe podnoszenie marży a wtedy 8-10mln zł będzie tylko wspomnieniem bo zyski mogą być przy tych przychodach dużo wyższe nawet w okolicach conajmniej 30mln zł patrząc na wskaźniki takich firm jak np Samsung(Przychody/Zysk poniżej 10). Realnie Na dzień dzisiejszy kurs powinien być w okolicach 9-10zł, a wkładając w to spekulację na początek przyszłego roku to już mknie w okolice 15zł. Za dwa lata przychody w okolicach 1mld zł??
  • Re: Moja spekulacja Autor: ~Jacer [109.231.5.*]
    sufit ci się zwalił na głowę????czy co?
  • Re: Moja spekulacja Autor: ~Mati [109.243.169.*]
    Z której nory wypełzłeś?
  • Re: Moja spekulacja Autor: ~Zz [87.207.57.*]
    narazie niech bedzie 6 zł a nie od szczytu minus 20%
  • Re: Moja spekulacja Autor: ~b-b [37.31.21.*]
    BEDZIE DOBRZE!!!
    TRZEBA BYĆ TYLKO CIERPLIWYM.
  • Re: Moja spekulacja Autor: ~Jo [109.243.169.*]
    A ja w to wierze co napisałeś!
    http://pclab.pl/art58455.html
  • Re: Moja spekulacja Autor: ~max [77.113.89.*]
    Warto uświadomić sobie co nas czeka w najbliższej przyszłości:
    1. Przychód za III kw. będzie większy niż przychód za cały rok 2013;
    2. Zysk po III kw. z dużym prawdopodobieństwem będzie większy niż zysk za cały 2013. Więcej, będzie większy niż do tej pory spółka notowała w każdym roku obrachunkowym, a mówimy tu o III kwartałach.
    3. Trochę tych umów o współpracę nazbierało się w ciągu roku, więc z dużym prawdopodobieństwem można przyjąć, że pojawią się niedługo komunikaty o znacznym zaangażowaniu handlowym z daną siecią np. biedronką, playem itp.;
    4. Będą nowe produkty i pewnie nowe kanały zbytu - w drugiej kwestii to moje przypuszczenia.
    5. Zysk za i przychód za cały bieżący rok, tu już nikt nie może mieć wątpliwości będzie rekordowy, ja obstawiam: 240 mln przychodu i 6-7 mln zysku netto.

Aktualnie rynek wycenia spółkę na poziomie C/Z 7,4 i C/WK 0,56 - jaka jest średnia dla branży pozostawiam ciekawym. Jesteśmy w bardzo silnym trendzie wzrostowym, tych cen nie da się utrzymać długo. Pytanie nie jest na chwilę obecną, czy przebijemy poziom 6-7zł i polecimy wyżej bo to jest więcej niż pewne, natomiast pytanie jest inne, kiedy zobaczymy tu poziom dwucyfrowy i nie piszę tu 10, ale min. 20zł. To są moje przypuszczenia i wywody więc i proszę nie kierować się nimi podczas decyzji o kupnie./sprzedaży. Chciałem zwrócić tylko uwagę na ewidentne niedowartościowanie spółki i kilka aspektów natury finansowej.
  • Re: Moja spekulacja Autor: ~ja [83.23.56.*]
    Trudno sie nie zgodzic (powiedzialbym nawet ze twoje zalozenia przychodow/zysku sa dosc konserwatywne), ale rzeczywistosc co kwartal jest taka, w okolicach wynikow zwiekszony obrot - mozliwosc dokupienia/sprzedazy, pozniej marazm. Niemniej spolka od dawna nagradza tych ktorzy konsekwetnie zbieraja i male rybki ktore umieja sie wpasowac w trend hustawki (ale na coraz wyzszych poziomach). Potrzeba tu nowego wiekszego stabilnego inwestora, mysle ze pierwszy fundusz ktory odzyska zaufanie do Spolki bedzie ostatecznie liczyl dobre zyski, ze sprzedazy wyzej, badz systematycznej dywidendy. Spolka duzo pracuje zeby odzyskac zaufanie wiekszych graczy i mysle, ze ta strategia w koncu zaowocuje :).
    Z uporem maniaka, bede zwracal uwage, ze zdecydowanie musza poprawiac serwis urzadzen, bo inaczej strategia budowania zaufania do marki wsrod klientow, szczegolnie operatorow moze lec w gruzach (zaczynajac od skrocenia czasu serwisowania do maksymalnie 2 tygodni... patrzac po wpisach na facebooku od bynajmniej nie anonimowych osob jest z tym dalej kiepsko).
  • Re: Moja spekulacja Autor: ~max [5.60.12.*]
    długo nie musieliśmy czekać i pkt. 4 w swojej drugiej części już się realizuje. I to pewnie nie wszystko, czekamy na więcej.

http://www.telix.pl/artykul/myphone-luna--szesciordzeniowy-phablet-ze-starterem-mobile-vikings-za-699-zl-3,63301.html
  • Re: Moja spekulacja Autor: ~GMBH [217.153.90.*]
    Czytam , że znowu jakieś sny o potędze się zaczynają . To dość szybko po opublikowaniu wyników kiedy dostaliśmy strzała od podaży :) Przychody będą rekordowe bo to już widać . Wszyscy piszą , że perła ale w dalszym ciągu nie ma komu kupować akcji . Dlaczego nie kupujecie skoro 10 zeta to podobno formalność ?
  • Re: Moja spekulacja Autor: ~Ktos [83.5.56.*]
    Bo każdy siedzi zapakowany, i przytulajac akcje śpi spokojnie myslac o przyszłości ;)
  • Re: Moja spekulacja Autor: ~ja [83.23.56.*]
    Bo to nie taka formalnosc, sa zdrowe przeslanki, jest i ryzyko :). Na wiele pytan na ktore mozna udzielic pozytywnej odpowiedzi istnieje tez odpowiedz negatywna, ktora rowniez ma jakies prawdopodobienstwo realizacji.

1. Kursy walutowe - ostatnio dolar ma tendencje do skokow (i raczej bedzie mial dalej) w kierunku niekorzystnym dla Spolki. Jak sobie spolka bedzie z tym radzic?

2. Zwiekszone przychody to plus ale i ryzyko, szczegolnie przy obnizonej marzy. Jak spolka bedzie sobie z tym radzic?

3. Wedlug raportu sporo finansowania z kredytow, takze w dolarze. Jakie przelozenie na zysk przy obnizonej marzy i zmiennosci na walutach beda mialy na zysk?

4. Wspolpraca z operatorami, poszerzenie, finansowanie duzej podazy telefonow, umiejetnosc zapewnienia szybkiego i pewnego serwisu. Ryzyko kar umownych, pozyskanie nowych operatorow do wspolpracy, jak to bedzie wygladac?

5. Budowa zaufania klientow do marki (aktualizacje,serwis). Jak to bedzie sie rozwijac ciezko powiedziec.

Mysle, ze na te tezy kazdy ma inne odpowiedzi i troche inne oczekiwania. Brac w tym wszystkim pod uwage nalezy tez to, ze przy 6 PLN za akcje Spolka dalej ma kapitalizacje ponizej 50 mln i potencjalny zysk na czysto w granicach 8mln+, co jest dobrym zabezpieczeniem przed znacznymi ruchami w dol... jednak i tutaj slowo potencjalnie pewnie kazdy tez interpretuje inaczej :).
  • Re: Moja spekulacja Autor: ~bubu [212.160.172.*]
    Dnia 2014-09-01 o godz. 14:28 ~GMBH napisał(a):
    > Czytam , że znowu jakieś sny o potędze się zaczynają . To dość
    > szybko po opublikowaniu wyników kiedy dostaliśmy strzała od podaży :)
    > Przychody będą rekordowe bo to już widać . Wszyscy piszą , że perła
    > ale w dalszym ciągu nie ma komu kupować akcji . Dlaczego nie kupujecie
    > skoro 10 zeta to podobno formalność ?

kolego GMBH, tutaj ten kto chce kupić czy też dobierać, będzie czekał nisko i liczył na nerwowych którzy się wysypią... tak to wygląda i musiałby być jakiś konkretny animator, aby ruchy były mocniejsze nie tylko raz na kwartał
[x]
TFONE 0,00% 0,00 1970-01-01 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.