Warto uświadomić sobie co nas czeka w najbliższej przyszłości:
1. Przychód za III kw. będzie większy niż przychód za cały rok 2013;
2. Zysk po III kw. z dużym prawdopodobieństwem będzie większy niż zysk za cały 2013. Więcej, będzie większy niż do tej pory spółka notowała w każdym roku obrachunkowym, a mówimy tu o III kwartałach.
3. Trochę tych umów o współpracę nazbierało się w ciągu roku, więc z dużym prawdopodobieństwem można przyjąć, że pojawią się niedługo komunikaty o znacznym zaangażowaniu handlowym z daną siecią np. biedronką, playem itp.;
4. Będą nowe produkty i pewnie nowe kanały zbytu - w drugiej kwestii to moje przypuszczenia.
5. Zysk za i przychód za cały bieżący rok, tu już nikt nie może mieć wątpliwości będzie rekordowy, ja obstawiam: 240 mln przychodu i 6-7 mln zysku netto.
Aktualnie rynek wycenia spółkę na poziomie C/Z 7,4 i C/WK 0,56 - jaka jest średnia dla branży pozostawiam ciekawym. Jesteśmy w bardzo silnym trendzie wzrostowym, tych cen nie da się utrzymać długo. Pytanie nie jest na chwilę obecną, czy przebijemy poziom 6-7zł i polecimy wyżej bo to jest więcej niż pewne, natomiast pytanie jest inne, kiedy zobaczymy tu poziom dwucyfrowy i nie piszę tu 10, ale min. 20zł. To są moje przypuszczenia i wywody więc i proszę nie kierować się nimi podczas decyzji o kupnie./sprzedaży. Chciałem zwrócić tylko uwagę na ewidentne niedowartościowanie spółki i kilka aspektów natury finansowej.