No to w końcu pognali go z Cormaya. To on pewnie opyli PP, bo lockup jest na akcje, a nie na prawa poboru. Co to oznacza dla Orphee? Wyższe wartości w pozycji "koszty ogólnego zarządu", bo jeśli wywalili go z CRM to z czegoś żyć trzeba. Co jeszcze? Być może dojenie Orphee przez Cormaya z jednej, a przez Tuorów z drugiej. Pora rozważyć opuszczenie pokładu, bo dywidendy to tutaj nie będzie.
Pognali z cormaya to mogą pognać i z orphee . Przecież cormay ma większość . Spółka orphee to jest oddzielny podmiot więc o jakim dojeniu piszesz ? Nie będą chyba spółki orphee narażać na straty mając w niej ponad 50 % ? Qercus jest i tu i tam .
na moj rozum info z cormaya jednoznacznie pozytywne dla orphee i to w skali prawie takiej samej skali dla obu spółek
pokazali że moga zrobić porządek tam, to znaczy że to samo mogą zrobić - i zrobią, jak będzie trzeba - tutaj. Nie ma do tego żadnych przeszkód. Jedno walne i tuory znikają jak finansowi tak zdecydują.
Dostali kredyt czasu pieniędzy i zaufania , i go przejedli na tyle, że dzien babci się kończy.
Doić na lewo spółke na pewno by chciał rudy tomcio ale z takim patrzeniem na ręce nie będzie mu za łatwo. Quercus już załatwił prokuraturę np Solarowi więc sentymentów dla złodzieja nie byłoby żadnych.
jest dobrze a będzie lepiej
i nie mam żadnego problemu że kupiłem po 4 zł a nie po 3,50
oddalamy się od historycznych minimów na których obroty również były historyczne , kapitał pozyskany . AT przemawia za .
To wszystko nie jest tak proste i oczywiste jak się niektórym wydaje. Info jednoznacznie pozytywne dla Cormay'a, czyli jeśli Tuora idzie z CRM do ORP to dobrze czy źle? I dla kogo? Dla niego czy dla nas? Nie sądźcie, że rozumiecie co się tutaj dzieje - ja nie rozumiem. Czytam komunikaty i raporty i ostatni kwartalny mnie zaniepokoił. Byłem kiedyś na spółce z planami i marzeniami - K2Internet, ale marzenia to jedno, a życie drugie. Po lekturze raportu sprzedałem akcje, a K2 dalej marzy o potędze, a wyniki nadal w czarnej.... Na Orphee wszystko jest możliwe i należy być czujnym, bo nowy zarząd nie odda wcale lub dużo drożej aktywów Cormay - to był pomysł Tuory, a nowy zarząd może mieć inny.
Patrze że teraz sprzedają orphee ze stratą i się ustawiają na kupnie cormay licząc na szybkie odrobienie strat , ale coś mi się wydaje że się przeliczą.
IMO wywalili z Cormaya to i wywalą z Orphee. Chyba że był jakiś układ pozakulisowy, ale wątpię, bo po 1 primo-primo - finansowi takowego nie potrzebowali, a po drugie primo-secundo - nie od dziś wiadomo że prezesiunio był skłócony z fundami. Przypuszczalnie zresztą właśnie dlatego zaczął opuszczać podkład, i - jak gdzieś już to ktoś pisał - raczej nie było dla niego zaskoczeniem, że tak się stało. Tak czy siak, póki ma akcje to chyba nie będzie robił we własne gniazdo. Ideałem byłoby całkowite wyjście przez jakąś pakietówkę czego wszystkim życzę. Bo w jego lock-upy (zwłaszcza gdy sprawy tak się potoczyły) to ja wierzę, jak w to że putin nie wysyła wojsk na Ukrainę.
na co dzien mam do czynienia z ludzmi ktorzy nonstop śledzą i wydaje im się, że na tej podstawie wyciągają jakieś wnioski
otóż - wydaje im się
ale , cała masa jest ludzi, którzy czują, że muszą w jakiś sposób się spełniać, kreować poprzez swój wysiłek jakąś 'wartość dodaną' , i .. nie ważne, że tej wartości koniec końców nie ma. Ważne, że spożytkowują swoją energię, czują się przydatni, wartościowi.
Ja notowań nie śledzę, przypuszczam, że ci, którzy śledzą pracują w jakiś dziwnych instytucjach i jest to po prostu część ich pracy, więc nie ma co ich piętnować. Ja nie sprzedawałem, nie kupowałem, czekam na rozwój sytuacji. Ktoś wywala, ktoś kupuje. Sytuacja jest i ciekawa i niepewna. Trochę straszno trochę smieszno.
Czy jakiś technik mógłby się wypowiedzieć? W końcu Orphee jest od dłuższego czasu w silnym długoterminowym trendzie spadkowym. Gdzie jest poziom oporu? Odnoszę wrażenie, że trend się zmienia, ale niech wypowie się fachowiec i spróbuje podać jakieś poziomy.
Dnia 2014-08-27 o godz. 19:22 ~zorro napisał(a): > Czy jakiś technik mógłby się wypowiedzieć? W końcu Orphee jest od > dłuższego czasu w silnym długoterminowym trendzie spadkowym. Gdzie jest > poziom oporu? Odnoszę wrażenie, że trend się zmienia, ale niech wypowie > się fachowiec i spróbuje podać jakieś poziomy.
Dnia 2014-08-27 o godz. 20:23 ~zorro napisał(a): > Teraz jeszcze jakiś komentarz proszę, bo nie znam się na tych > trójkątach. Ja tam widzę krótkoterminowy trend wzrostowy, opór na > 4,5zł. Poprawcie mnie.
.krotko ---- moim zdaniem wyjście z trójkąta górą daje szanse na ruch do jak piszesz 4,5 a później to wolniejsza przestrzeń ..... a co bedzie ?
Dnia 2014-08-27 o godz. 20:47 ~123 napisał(a): > Dnia 2014-08-27 o godz. 20:23 ~zorro napisał(a): > > Teraz jeszcze jakiś komentarz proszę, bo nie znam się na tych > > trójkątach. Ja tam widzę krótkoterminowy trend wzrostowy, opór na > > 4,5zł. Poprawcie mnie.
> .krotko ---- moim zdaniem wyjście z trójkąta górą daje szanse na ruch > do jak piszesz 4,5 a później to wolniejsza przestrzeń ..... a co > bedzie ?
trzeba coś robić aby wyszło, samym pisaniem nie zmieni sie obrazu o czym pisze od dłuższego czasu.....
Dnia 2014-08-28 o godz. 08:27 ~czapajewo napisał(a): > Spokojnie już wykresy zasięgi itp- a to 4,50 PLN a to inne typy. Chcecie > sprzedać czy co.
...całe nieszczęście, ze nikt nie chce zrobić ,, dobrego ,, obrotu... moze nowe akcje cos zmienią, dotychczasowi są z dużymi stratami i pewnie w nie duzych ilościach....pokonanie 4 może zmienić obraz
Czy TT też wyjedzie na taczkach z ORP, WZA 15 września czy tez zawarto układ. Total za ułożenie się z innymi fundami może większą karę zapłacić niż się spodziewał. Trudno zrozumieć kupujących akcje i zaraz je upłynniających ze stratą....