• ukryty na 2gr Autor: ~observ [95.40.170.*]
    ej kolego myslisz ze tu sa glupsi od ciebie?

na 2 sie chowasz hahahahahahaha

co za leszcz.....
  • Re: ukryty na 2gr Autor: ~okradziony2 [31.61.140.*]
    walą z ukrytego na maxa ...ubieraja a upały się jeszcze nie skończyły ...w sobote znów 30 *C w cieniu
  • Re: ukryty na 2gr Autor: ~akcjonariusz [78.8.6.*]
    ukryciak sprawdzony, to jakis leszcz. Jak popyt szarpnie to ci z 3 beda zwiewac z poplochu haha. Narazie testuja popyt a dzisiejszy obrot to grosze bo co to jest 30 tys. zl hehe
    jak robili podbitke do 9 gr to wolumen przemielili 70 mln akcji a obecnie w obrocie jest wszystkich akcji 146 mln z czego ok 60 mln w rekach akcjonariuszy. W przeciagu 2 miesiecy bedzie emisja akcji serii J by ja uplasowac zrobia podbitke, pod ile 5,10 groszy czy zaszaleja jak na balticu z 19 gtoszy na 6,8 zl !!! czyli ...43 x
  • Re: ukryty na 2gr Autor: ~dex [89.73.133.*]
    Tylko tych akcji wszystkich ma byc około 1 mld!!!!!!! przy wycenie 10 gr - hmmm 100 mln zl za co? Za plany ze bedziemy cos robic, bo pozyskalimy troche kasy z UE i chcemy - raz jeszcze podkresle - chcemy produkowac cos i sprzedawac. Oczywiscie wszysc sie na to rzuca bo nasz produkt dalej 30% oszczednosci...

Problem w tym ze " linie energetyczne" wymienaja takie elementy tylko jesli sa uszkodzone, nie beda prowadzic wymiany na szeroka skale bo jak wytlumaczysz jedno razowy wydatek i ogranizacje tego przedsiewziecia?

Na chwile obecna ten podmiot jest zwykla spekula, i tylko spekulowac na nim mozna. Oby nie skonczylo sie tak jak z Novian'em - od cholery akcji i nikt tego niechce.
  • Re: ukryty na 2gr Autor: ~elc [78.9.1.*]
    Popyt na 2 coraz większy, pierwsze transakcje po 3

dex a co ty mozesz wiedzieć o liniach energetycznych i ich inwestycjach?!

powiem ci ze nie wiem nic, nie masz nawet ułamkowego zielonego pojęcie o tej branży i jej rozwoju i generalnych remontowach by dostosować je do aktualnych wymogów.

kolej też mamy czy nie wymieniają lini kolejowych, całych trakcji ?
    drogi też mamy - po co robią nowe czy remontują stare?

To ile spółka będzie kosztować nie decydujesz ty tylko rynek, Electroceramics nie będzie działa tylko na terenie Polski ale również i głownie poza nią. Produkcja 1,6 mln elementów powiedzmy po 5 zł za element zysku to jaki to da roczny zysk? A 5 zł to minimalna cena za elementy które będą zdecydowanie droższe. No ale co ja tam wiem.
    Dla ciebie Electroceramics to już balon hahaha
  • Re: ukryty na 2gr Autor: ~dex [89.73.133.*]
    Tyle co wiem mi wystarcza zeby trzymac sie zdala od tej spolki:) Ale kazdy podejmuje tutaj sam decyzje, najlepiej w oparciu na faktach a nie "kupilem więc bede zachęcał wszystkich zeby kupi bo zarobie"

co do balona kapitalizacja obecna to dla 2 gr to około 32 mln zł (prawie 50 mln przy kursie 3 gr za plan biznesu + dotacje]. Poniżej zestawienie kapitalizacji w zależności od ceny [akcji jest około 1 647 125 214 +/- 0.005%].
    gr
    1 16 471 252,15
    2 32 942 504,30
    3 49 413 756,45
    4 65 885 008,60
    5 82 356 260,74
    6 98 827 512,89
    7 115 298 765,04
    8 131 770 017,19
    9 148 241 269,34
    10 164 712 521,49
    20 329 425 042,98
    30 494 137 564,47

Teraz odpowiedz sobie na kilka pytan:
    1. Czy Electroceramics S.A. produkuje już czy dopiero planuje produkowac?
    2. Czy Electroceramics S.A. bedzie miało monopol na dostarczanie izolatorów na rynku polskim? europejskim?
    3. Kto jest ich konkuretem i jaka ma sile w przetargach? Jaka jest roznica pomiedzy produktami tych firm?
    Jak wyglada rentownosc innych zakladow?
    4. Dlaczego mają wybierać izolatory własnie firmy Electroceramics S.A., jeśli na rynku jest kilka konkurencyjnych rozwiązań o wcale nie gorszych parametrach. Oczywiscie te które maja ponad 10 lat i wiszą na słupach so gorsze o 40% od dostarczanych obecnie.
    5. Ile tyś izolatorów zostało wymienione w tym 2010/2011/2012/2013/2014Iq w polsce?
    Nie ułatwie ci więc przeszukaj zamowienia firm energentycznych (sa dostepne w sieci) i wyciagnij sobie ilosc izolatorów jakie zostały zamowione przez nie.
    5. Zobacz ile tak naprawde jest wart ten rynek zanim zaczniesz naskakiwac na innych. Korzystaj z opracowan firm energentycznych a nie dostawców do nich - mam obdywa typy i wiem jak potrafia się róznic - te od firm energetycznych sa znacznie realniejsze, mniej marketingowe.
    6. Cena koncowa izolatora lini napowietrzej (niskiego/sredniego napiecia) to od 70 do okolo 800 zl, przy zamowieniach hurtowych cena zazwyczaj nizsza.
    7. A co jesli nie uda sie sprzedac 1,6 mln sztuk?
    8. Jakie zadluzenie bedzie miala spolka w celu wybudowania lini produkcyjnej ? Jakie koszty beda obslugi tego zadluzenia?
    9. Jaka rentownosc brutto spolka osiagnie?
    10. Jakie doswiadczenie ma ekipa organizujaca to przedsiewziecie?
    11. Kto ponosi glowne ryzyko?

Ja nie sugeruje nikomu czy kupowac czy nie, tylko aby otworzyl oczy i przemyslal swoja decyje. W inwestycjach czasem lepiej nie zarobic niz stracic, ale oczywiscie spekulacyjnie tutaj pewnie bedzie mozna zarobic.. tylko ze wyjda wygrani ci co wzielo po 1, 2, moze 3 lub 4 gr, reszta raczej zostanie ostrzyzona.

Jeśli uda im sie generowac czyste zyski na poziomie 4-7 mln zl rocznie kurs 3 gr ma szanse utrzymac sie dluzej. Dla kursu 6 gr taki zysk musialby byc co najmniej na poziomie 10 mln na czysto (na czysto czyli tyle ile firma jest wstanie wyplacic dywidendy bez z wiekszania zobowiazan rok w rok).

Pozdrawiam i zycze duzych stop zwrotu i wysokiej dywidendy na tym walorze.

Dodatkowo w nie dlugim czasie KNF nakarze scaniele akcji co najmniej 1:50 aby kurs trwale osiagnal granice ponad 50 gr.
  • Re: ukryty na 2gr Autor: ~gburek [31.61.131.*]
    świetna analiza i wyliczenia , .... nie ma co sie podniecać na zapas
    ja ucieszę się jak sprzedam po 3 gr
  • Re: ukryty na 2gr Autor: ~gruby [78.9.1.*]
    Scalenia nie bedzie bo 50 groszy zrobia bez tego :)
  • Re: ukryty na 2gr Autor: ~Maestro [31.61.140.*]
    Dnia 2014-08-06 o godz. 23:03 ~gruby napisał(a):
    > Scalenia nie bedzie bo 50 groszy zrobia bez tego :)

ten 'gruby' jeszcze 'lepszy' od tego co 40 gr (bez scalenia) wieści ...
    nijaki "GrysiK" już 2 razy prorokował mam te 40 gr a tu tylko klasyczne wciskanie leszczynie makulatury i to juz jak widać od co najmniej ....pół roku (sierpień 2014r.)

zlecenia sprzedaży po 2 gr to jak głowa bajkowego smoka .....
    odetniesz 1 to zaraz pojawiają się w jej miejsce 3 nowe ......
    przed sesja była "tylko" 1 akcja i 1 zlecenie na 2 gr .... ,a teraz juz mamy 3 zlecenia i 100.000 akcji po 2 gr
  • Re: ukryty na 2gr Autor: ~Maestro [31.61.131.*]
    Dnia 2015-01-19 o godz. 09:37 ~Maestro napisał(a):
    > ten 'gruby' jeszcze 'lepszy' od tego co
    > 40 gr (bez scalenia) wieści ...
    > nijaki "GrysiK" już 2 razy prorokował mam te 40 gr a
    > tu tylko klasyczne wciskanie leszczynie makulatury i to juz jak widać od
    > co najmniej ....pół roku (sierpień 2014r.)
    >
    > zlecenia sprzedaży po 2 gr to jak głowa bajkowego smoka .....
    > odetniesz 1 to zaraz pojawiają się w jej miejsce 3 nowe ......
    > przed sesja była "tylko" 1 akcja i 1 zlecenie na 2 gr
    > .... ,a teraz juz mamy 3 zlecenia i 100.000 akcji po 2 gr

i aktualny stan 4 "głowy" i 150.000 PRAWDZIWA HYDRA !!!!
    Dnia 2015-01-19 o godz. 13:13 ~Maestro napisał(a):
    > > ten 'gruby' jeszcze
    > 'lepszy' od tego co
    > > 40 gr (bez scalenia) wieści ...
    > > nijaki "GrysiK" już 2 razy prorokował mam
    > te 40 gr a
    > > tu tylko klasyczne wciskanie leszczynie makulatury i to juz jak widać
    > od
    > > co najmniej ....pół roku (sierpień 2014r.)
    > >
    > > zlecenia sprzedaży po 2 gr to jak głowa bajkowego smoka .....
    > > odetniesz 1 to zaraz pojawiają się w jej miejsce 3 nowe ......
    > > przed sesja była "tylko" 1 akcja i 1
    > zlecenie na 2 gr
    > > .... ,a teraz juz mamy 3 zlecenia i 100.000 akcji po 2 gr
    >
    > i aktualny stan 4 "głowy" i 150.000 PRAWDZIWA HYDRA
    > !!!!

i jeszcze jedna mała 'główka' (6.000) się pojawiła .....
  • Re: ukryty na 2gr Autor: ~takitampijok [188.47.151.*]
    a co ty taki nerwowy brak kasiurki aby łykac czy tak społeczne sam ze soba:)

"o mnie sie nie martw o mnie się nie martw ja sobie rade dam....."

:))))
    HAHHHAhhaaaa
    no i w końcu komuś się znudziło i wystawił ponad 1.000.000
  • Re: ukryty na 2gr Autor: ~Nord500 [213.227.99.*]
    Maestro z czego sie cieszysz?
    Śmiałeś z z nikosia a ludzie z 2 polecieli na 6 groni i zarobili.
    Tutaj będzie podobnie - kiedy zobaczymy.
    A ty stoisz na peronach i machasz odjeżdzajacym i jeszcze masz z tego radość.
    Zaiste niezwykły z ciebie przypadek medyczny.

A kiedy z NGS się śmiałem, przecież gratulowałeś i DZIĘKOWAŁEŚ mi za podpowiedź ws. NGS tu na forum ECR .... zapomniałeś juz ???

Może i tu będzie podobnie ...??? kto to wie ???
    ja zawsze pisałem, że nawet najgorsze gów... NAWET te gów... z N C można spekulacyjnie podbić do ... 6 jak ostatnio NGS a nawet i wyżej ... ale wybacz mi w 40 gr nie wierzę ani na NGS , ani tu na ECR.
    Ty się ciesz , że zap.... PIERDOLINO lub II nitką METRA w W-wie i wszędzie na czas zdążysz ... powodzenia!!!

Ja o UBIERANIU po 2 gr piszę tu juz od ..... ?? miesiąca ?? a może dłużej ?? a do wagonu zawsze zdążę wskoczyć jak nie po 2 , to po 3 lub 4 gr .... jak ma być te 40 gr ....... wystarczy mi 4 gr

właśnie zdjęli te 1.000.000 z kawałkiem jest więc okazja do kupienia po 'taniości' po 2 gr .... może to TY rozbierzesz tego 'odnawiaka'...??? byłoby się czym na forum pochwalić !!!!

ktoś tu pisał o przetasowaniach w Zarządzie "waloru" (ECR) może były 'członek' wywala z 'odnawiaka' ..... bo wie jaki to dobry 'walor' ....????
  • Re: ukryty na 2gr Autor: ~takitampijok [78.8.176.*]
    e tam i już go ni ma:)
    North500 to TY ??? tego 'odnawiaka' i te 3 gr .....

Moje GRATULACJE !!!!
  • Re: ukryty na 2gr Autor: ~Nord500 [213.227.99.*]
    Na gratulacje będzie jeszcze czas............. dawaj inne śmieciowe typy bo masz do tego rękę.
    :)

• Re: ukryty na 2gr Autor: ~Maestro [31.61.129.*]
    dlaczego nie wystawia od razu całości ...???
    tylko bawią sie w kotka i myszkę
[x]
ECERAMICS 0,00% 0,00 1970-01-01 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.