bo ja mam dylemat, sama spółka jest solidna, ale ta sytuacja na Ukrainie i płynność nie podobają mi się. Ciekawe, czy działania zaradcze na niski kurs hrywny dają efekty
Nieźle. Artykuł jakbym sam go zamówił. W ostatniej chwili, bo już miałem sprzedać. Dokładnie odpowiada na moje wątpliwości. Już nie trzeba się obawiać wyników półrocznych. Trzeba przyznać, że wygląda to naprawdę nieźle. Liczyłem na ograniczenie straty, a oni robią zysk w Polsce i na Ukrainie też. Generalnie jestem w lekkim szoku. Ale tak jak pisałem, to bardzo dobra spółka. Jestem na niej od 2008r. i widzę, że coraz lepiej im idzie. To w ogóle zupełnie inna firma, niż parę lat temu, tzn. inna skala się zaczyna robić. 100% większe przychody, zysk w normalnych warunkach sporo większy, niż w ekstra roku 2008, a cena akcji nawet nie zbliża się do tamtych poziomów. Zakład na Ukrainie był strzałem w dziesiątkę i nie zmienia tego nawet obecna napięta sytuacja. Jak tam się uspokoi, to poszybujemy. O ile oczywiście Lerg nas nie wykupi za bezcen. Bo według mnie nawet 3zł, to jest cena nieadekwatna do potencjału. Przy 3 zł C/Z za ubiegły rok, to było ok 20 więc raczej atrakcyjnie.
Ej dzieci --- kto kupi spółkę prowadzącą działalność w kraju objętym wojną, w zasadzie który nie istnieje. . . skończyć te głupie gadanie.... po 0.60 PLN nawet nikt nie spojrzy w kierunku Ukrainy. Zachód wycofuje wszelkie inwestycje z tego rejonu - to będzie region niestabilny militarnie i politycznie przez najbliższe 100 lecia.... Rosja nigdy !!! nie odda Ukrainy.