najbardziej wkurwieni to będą Ci , którzy teraz sprzedają a za pare dni/no raczej tygodni notowania wrócą na swoje miejsce.... i zaczną się wzrosty....
drobni z ulicy, zawsze dostają największe baty.....a gruby swoje wie i czeka.....a potem jest płacz i lament.....
fakt faktem że takie jaja to tylko na naszej giełdzie....
żeby nie były jaja tylko pierdel dla smyków i tych co nadzorują bo nie wiadomo za co kase biorą rozwalili całą giełde już zaczynają obrabiać sami siebie i myślą jak pozyskać inwestora w tydzień robną mu 60% kasy i jest cycuś heee... heeee.. następny prosze papieru się dodrukuje byle chętny na niego był jakiś obrzympołek heee.. heeee..
ktos poprostu z rozmyslem uwala kurs i to od 2-3 dni zbiera troche uzbiera i daje na zawiasy i uzbiera i na zawasy i ponownie zbiera ciagle podobne pakiety w sztukach ida, 1000, 2000, co to jest pare tys. tyle co nic przeciez z lewej strony nic nie ma, co za problem dac gowniane zlecenai na pare tys. i uwalic kurs nie zdziwilbym sie gdyby walali zlecania sami sobie
niby nic nie ma na lewej .....ALE JEST i to DUŻO.....
jak pojawiło się info o upadłości, to myślałem że kurs będzie leciał po 50% w dół a tu niespodzianka, ktoś to bardzo bardzo powoli skupuje i akcji nie sprzedaje ktoś kto miał większy pakiet, tylko wystraszona drobnica co widać po zleceniach...... a ktoś z większym kapitałem i ustawiony na dłuższy okres chyb to skupuje..nie wiem...ale tak to wygląda, w takich sytuacjach nie ma skrupułów....zbijasz cene jak możesz żeby więcej zarobic proste...
i jest skarga i zmiany postepowania i beda dazyc do zmiany postanowienia sadu
DOLNOŚLĄSKIE SUROWCE SKALNE SA informacja o wszczęciu przez Sąd Apelacyjny w Krakowie procedury kontroli akt postępowania upadłościowego zależnej od emitenta spółki KKSM Raport bieżący 35/2014
Zarząd Spółki Dolnośląskie Surowce Skalne Spółka Akcyjna w upadłości układowej z siedzibą w Warszawie ("Emitent"), informuje w nawiązaniu do treści raportu bieżącego nr 32/2014 r. z dnia 23 lipca 2014 r., iż w dniu 31 lipca 2014 r. powziął informację o wydanym przez Prezesa Sądu Apelacyjnego w Krakowie zleceniu wszczęcia procedury kontroli akt postępowania upadłościowego zależnej od Emitenta spółki Kieleckie Kopalnie Surowców Mineralnych Spółka Akcyjna w upadłości likwidacyjnej z siedzibą w Kielcach ("KKSM").
Powyższe nastąpiło na skutek wniesionej przez KKSM skargi na czynności podejmowane w toku postępowania upadłościowego oraz Zgromadzenia Wierzycieli przez Sędziego-komisarza Dorotę Tylus-Chałońską w V Wydziale Gospodarczym, Sekcji ds. upadłościowych i naprawczych Sądu Rejonowego w Kielcach. Skarga objęła ponadto wniosek o przeprowadzenie postępowania kontrolnego wobec Sędziego-komisarza.
Podstawa prawna przekazania raportu:
Art. 56 ust. 1 pkt 1) ustawy o ofercie publicznej i warunkach wprowadzania instrumentów finansowych do zorganizowanego systemu obrotu oraz o spółkach publicznych - informacje poufne
prawnikiem nie jestem ale..... samo badanie sprawy potrwa chwile, wiec nie rozpoczna likwidacji zyskaja troche czasu, a czas to pieniadz, mozliwosc dogadania sie z bankiem ale tez i szukania tez dziury w caly ... moze cos tam sie znajdzie zeby udupic upadlosc likwidacyjna prawnicy juz zawsze cos tam znajda, i dostarcza dodakowej "rozrywki" z spadkami i wzrostami spolki poza tym kazda sprawa jest inna
jutro dobra okazja na kupno DSS w max. dolku.:)swiat się korekci!!zaczelo się...! -argentyna rekordzistka -9,03!! -nikkei -0,72 i Astralia -1,16 wlasnie zaczynaja zjazd -Zjednoczone Emiraty Arabskie +2,36 i Chiny +1,32 się tylko wybronily
nikt nie wie jak się sprawy potoczą, ale chętnych na dss z pewnością będzie sporo, więc emisji chyba nie można wykluczyć na spłate części zadłużenia w zamian za udziały % w spółce.
Tylko ulicy to już nie ma i nie będzie niech sobie zeżre ten co wchodzi to wszystko upada i zachłystuje się slino z hytrości nadający się jedynie do pierdla ...???
również myślałem że na dss da się zarobić, ale po decyzji sądu wywaliłem ... w tej chwili mógłbym odkupić i miałbym 2x tyle co sprzedałem, ale wg. mnie to jeszcze nie jest dołek ..to potrwa i cena jeszcze spadnie może do 30, 20, 10 gr. pamiętacie monnari .. jeżeli co ma się zmienić to się zmieni i będzie czas na to żeby odkupić .. a na chwilę obecną to nie zamierzam być dawcą ... a moja strata ..hmmm. 40 % ...ale uratowałem 60
czyzby podwojne dno i zmiana trendu?czy jeszcze pomiela na obecnych poziomach?czy niechlubne 29gr? wigi ladnie na plusach/(2dzien),niemcy chyba skonczyly spadki,wszystko w rekach USA:) co uważacie?