• niezle spadki Autor: ~kaktus [83.28.205.*]
    najbardziej wkurwieni to będą Ci , którzy teraz sprzedają a za pare dni/no raczej tygodni notowania wrócą na swoje miejsce....
    i zaczną się wzrosty....

drobni z ulicy, zawsze dostają największe baty.....a gruby swoje wie i czeka.....a potem jest płacz i lament.....

fakt faktem że takie jaja to tylko na naszej giełdzie....
  • Re: niezle spadki Autor: ~Matoł [77.113.50.*]
    żeby nie były jaja tylko pierdel dla smyków i tych co nadzorują bo nie wiadomo za co kase biorą rozwalili całą giełde już zaczynają obrabiać sami siebie i myślą jak pozyskać inwestora w tydzień robną mu 60% kasy i jest cycuś heee... heeee.. następny prosze papieru się dodrukuje byle chętny na niego był jakiś obrzympołek heee.. heeee..
  • Re: niezle spadki Autor: ~prrr [83.20.58.*]
    jedno info i kurs wraca na złotówki wystarczy tylko informacja że wbk chce rozmawiać w sprawie propozycji układu
  • Re: niezle spadki Autor: ~kaktus [83.28.205.*]
    takiej decyzji to już bym się raczej nie spodziewał gdyż sąd wydał już decyzję o upadłości likwidacyjnej KKSM......ale nadzieje lezą gdzie indziej :)
  • Re: niezle spadki Autor: ~dss [109.241.90.*]
    ktos poprostu z rozmyslem uwala kurs
    i to od 2-3 dni
    zbiera troche uzbiera i daje na zawiasy i uzbiera i na zawasy i ponownie zbiera
    ciagle podobne pakiety w sztukach ida, 1000, 2000,
    co to jest pare tys. tyle co nic
    przeciez z lewej strony nic nie ma, co za problem dac gowniane zlecenai na pare tys. i uwalic kurs
    nie zdziwilbym sie gdyby walali zlecania sami sobie
  • Re: niezle spadki Autor: ~kaktus [83.28.205.*]
    niby nic nie ma na lewej .....ALE JEST i to DUŻO.....

jak pojawiło się info o upadłości, to myślałem że kurs będzie leciał po 50% w dół
    a tu niespodzianka, ktoś to bardzo bardzo powoli skupuje i akcji nie sprzedaje ktoś kto miał większy pakiet, tylko wystraszona drobnica co widać po zleceniach......
    a ktoś z większym kapitałem i ustawiony na dłuższy okres chyb to skupuje..nie wiem...ale tak to wygląda, w takich sytuacjach nie ma skrupułów....zbijasz cene jak możesz żeby więcej zarobic proste...
  • i jest komunikat Autor: ~dss [109.241.90.*]
    oczywiscie 17,34

i jest skarga i zmiany postepowania
    i beda dazyc do zmiany postanowienia sadu

DOLNOŚLĄSKIE SUROWCE SKALNE SA informacja o wszczęciu przez Sąd Apelacyjny w Krakowie procedury kontroli akt postępowania upadłościowego zależnej od emitenta spółki KKSM
    Raport bieżący 35/2014

Zarząd Spółki Dolnośląskie Surowce Skalne Spółka Akcyjna w upadłości układowej z siedzibą w Warszawie ("Emitent"), informuje w nawiązaniu do treści raportu bieżącego nr 32/2014 r. z dnia 23 lipca 2014 r., iż w dniu 31 lipca 2014 r. powziął informację o wydanym przez Prezesa Sądu Apelacyjnego w Krakowie zleceniu wszczęcia procedury kontroli akt postępowania upadłościowego zależnej od Emitenta spółki Kieleckie Kopalnie Surowców Mineralnych Spółka Akcyjna w upadłości likwidacyjnej z siedzibą w Kielcach ("KKSM").

Powyższe nastąpiło na skutek wniesionej przez KKSM skargi na czynności podejmowane w toku postępowania upadłościowego oraz Zgromadzenia Wierzycieli przez Sędziego-komisarza Dorotę Tylus-Chałońską w V Wydziale Gospodarczym, Sekcji ds. upadłościowych i naprawczych Sądu Rejonowego w Kielcach. Skarga objęła ponadto wniosek o przeprowadzenie postępowania kontrolnego wobec Sędziego-komisarza.

Podstawa prawna przekazania raportu:

Art. 56 ust. 1 pkt 1) ustawy o ofercie publicznej i warunkach wprowadzania instrumentów finansowych do zorganizowanego systemu obrotu oraz o spółkach publicznych - informacje poufne
  • Re: i jest komunikat Autor: ~kaktus [83.142.199.*]
    swoją drogą ciekawe jakie są szanse , że sąd apelacyjny wróci do upadłości układowej ..... czy w przeszłości były takie wyroki ? ktoś wie ?
  • Re: i jest komunikat Autor: ~dss [109.241.90.*]
    prawnikiem nie jestem
    ale.....
    samo badanie sprawy potrwa chwile,
    wiec nie rozpoczna likwidacji
    zyskaja troche czasu, a czas to pieniadz, mozliwosc dogadania sie z bankiem
    ale tez i szukania tez dziury w caly ... moze cos tam sie znajdzie zeby udupic upadlosc likwidacyjna
    prawnicy juz zawsze cos tam znajda, i dostarcza dodakowej "rozrywki" z spadkami i wzrostami spolki
    poza tym kazda sprawa jest inna
  • Re: i jest komunikat Autor: ~piotr [95.40.33.*]
    jutro dobra okazja na kupno DSS w max. dolku.:)swiat się korekci!!zaczelo się...!
    -argentyna rekordzistka -9,03!!
    -nikkei -0,72 i Astralia -1,16 wlasnie zaczynaja zjazd
    -Zjednoczone Emiraty Arabskie +2,36 i Chiny +1,32 się tylko wybronily
  • Re: i jest komunikat Autor: ~skubidu [78.30.92.*]
    Naganiasz na wzrosty - zioła pojarałeś ? A może jesteś z ekipy Abratański ,Leszczyński , Kopacz i spółka ???
  • Re: i jest komunikat Autor: ~prrr [83.21.75.*]
    nikt nie wie jak się sprawy potoczą, ale chętnych na dss z pewnością będzie sporo, więc emisji chyba nie można wykluczyć na spłate części zadłużenia w zamian za udziały % w spółce.
  • Re: i jest komunikat Autor: ~piotr [46.215.53.*]
    do skubiego!!
    za obiektywne przedstawienie sytuacji nazywasz mnie naganiaczem na wz...???
    powiem krotko-stuknij się w leb! i przestan palic zziolo!
  • Re: i jest komunikat Autor: ~skubidu [78.30.85.*]
    Tu żadnych wzrostów nie będzie. Ekipa z małego rynku nie pozwoli zarobić ulicy. A dzisiaj odbicie zdechłego kota. Super okazja do wywalenia gniota.
  • Re: i jest komunikat Autor: ~zanon [193.33.174.*]
    pierdolisz skubidu, tu będą gwałtowne i poważne wzrosty, ale rację masz, ekipa z małego rynku nie pozwoli zarobic ulicy, zarobi sama.
  • Re: i jest komunikat Autor: ~Matoł [46.215.105.*]
    Tylko ulicy to już nie ma i nie będzie niech sobie zeżre ten co wchodzi to wszystko upada i zachłystuje się slino z hytrości nadający się jedynie do pierdla ...???
  • co się tak BANKRUTEM jaracie ? od do piachu już idzie :-) Autor: ~666 [83.29.33.*]
    jak bomi :-)
  • Re: co się tak BANKRUTEM jaracie ? od do piachu już idzie :-) Autor: ~zenon [193.33.174.*]
    nie myl djable ch.ja z ogórkiem.
  • Re: co się tak BANKRUTEM jaracie ? od do piachu już idzie :-) Autor: ~wader [89.70.225.*]
    również myślałem że na dss da się zarobić, ale po decyzji sądu wywaliłem ... w tej chwili mógłbym odkupić i miałbym 2x tyle co sprzedałem, ale wg. mnie to jeszcze nie jest dołek ..to potrwa i cena jeszcze spadnie może do 30, 20, 10 gr. pamiętacie monnari .. jeżeli co ma się zmienić to się zmieni i będzie czas na to żeby odkupić .. a na chwilę obecną to nie zamierzam być dawcą ... a moja strata ..hmmm. 40 % ...ale uratowałem 60
  • Re: co się tak BANKRUTEM jaracie ? od do piachu już idzie :-) Autor: ~piotr [77.113.127.*]
    czyzby podwojne dno i zmiana trendu?czy jeszcze pomiela na obecnych poziomach?czy niechlubne 29gr?
    wigi ladnie na plusach/(2dzien),niemcy chyba skonczyly spadki,wszystko w rekach USA:)
    co uważacie?
[x]
DSS 100,00% 0,04 2015-09-10 02:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.