Zasady sa jasno opisane w zalacznimu do informacji. Cena nominalna akcji zostanie podniesiona do 6.30 z 0.63 a ilosc akcji zmniejszona proporjonalnie 10x.
Późno się zarząd obudził z tym scaleniem - mogli jeszcze wprowadzić ten punkt do porządku obrad na NWZA zwołanym na 16 lipca. Raczej scalenie będzie 1:6. Ciekawe, czy zbierze się kworum, aby uchwalić nową emisję - poprzednio w czerwcu się nie udało.
poprawka - spodziewałem się scalenia 1:5, bo tam 50000 akcji uprzywilejowanych. Tyle, że przy takim stosunku byłoby zbyt blisko złotówki, a kurs pewno się obsunie. Za dużo mają tych długów.
co za brednie wypisujecie.. 1 lipca spółka weszła na listę alertów, 7 lipca masz info o scaleniu akcji.. nie widzie tu żadnego opóźnienia.. powiem więcej jest to błyskawiczna reakcja.. niektóre spółki trafiły juz drugi raz na ta listę i nic nie robią w spawie... . Drewex wychodzi na plus, wyniki finansowe poprawiają sie.. jesli dalej tak bedzie... pojawi sie inwestor.. kto wie... 2015 papier może chodzić po realne 10 zł ..
pierwsza zasada synek jeśli masz akcje to gadaj z sensem a jeśli siedzisz tu po to żeby sobie posiedzieć to lepsze są czaty na portalach. Ja twierdze ze Resplit na Drewex-ie przebiegnie pomyślnie. poprawy płynność, i zaowocuje przyzwoitym wzrostem.
Dnia 2014-07-08 o godz. 08:59 ~Aronia napisał(a): > pierwsza zasada synek jeśli masz akcje to gadaj z sensem a jeśli siedzisz > tu po to żeby sobie posiedzieć to lepsze są czaty na portalach. > Ja twierdze ze Resplit na Drewex-ie przebiegnie pomyślnie. > poprawy płynność, i zaowocuje przyzwoitym wzrostem. Słuchaj szanowna Aronio: W celu poprawy płynności przeprowadza się splity, a nie resplity. Pod koniec czerwca nawet na tym forum pisano, że spółka trafi na fixy, a Zarząd niby nie wiedział? Moim zdaniem nic nie stało na przeszkodzie głosować resplit już na NWZA 16 lipca. Na razie kluczowe jest dogadanie sie z wierzycielami i niestety tu będzie problem. Przykro mi, że masz akcje spółki w upadłości i rozumiem Twoją agresję.
nigdzie tak nie zarobisz jak na bankrucie. Nie pierwszy bankrut i nie ostatni na którym uda się zarobić wczoraj Gant +38%. . Tutaj będzie podobnie liczę ze 20% do zgarnięcia..
Moja średnia to 0,39. Na razie czekam na rozwój wydążeń. bardzo prawdopodobne ze jeszcze akcje spadną.. w końcu wakacje mamy. Ale z drewex-em warto poczekać az stanie na nogi.. rok.. dwa ..
tak pójdzie na 10 zł jak i fluid miał iść na 10 a teraz ledwo powyżej złtówki się utrzymuje, zasada prosta jak zaczyna się na forum popylina to już za późno na wzrosty i trzeba się pogodzić ze stratą