• 1 spojrzenie; Autor: alepp [89.77.64.*]
    - na -----0,46; 0.41 i na ?
  • Re: 1 spojrzenie; Autor: alepp [89.77.64.*]
    -dokladniej -udeczkipopatrze-ale Lubie jak łudeczki TONA!
  • Re: 1 spojrzenie; Autor: ~pasza1 [46.205.192.*]
    Na moją orientację ruch w górę w najbliższym czasie bardzo prawdopodobny.
  • Re: 1 spojrzenie; Autor: ~aa [91.219.113.*]
    Po czym wnosisz?

• Re: 1 spojrzenie; Autor: ~abc [89.68.248.*]
    odp: zakupił?

PS. Czemu piszemy na tak durnym wątku?
  • Re: 1 spojrzenie; Autor: ~pasza1 [37.30.182.*]
    Po wykresie. A alepp jest folklorem forum. Czytałem jego wpisy na kilku innych spółkach i choć nic z nich nie rozumiałem, to jednak ze względu na odmienną stylistykę podobały mi się.
  • Re: 1 spojrzenie; Autor: alepp [87.207.235.*]
    czuj czuwaj!
    -jestem i odpowiadam;-----1 spojrzenie= 1 interwal jaki stosuje(podstawa)!; i jest co widać-------fala 3,3 letnia opadajaca akt-0,71 jej pochodna----0.84;
    ---------------fala 2,x let -0,54 ----0,76;
    ---------------f 1,x roczn -0,51 ----0,66; itd!
    -nie patrze na inne 2 interw(szkoda czasu); wwymien poruszaja sie w odpowiedn. kanalach i maja sw wspar i opory;
    -wg AT
    -ps, stosuje wlasne Nazwy!-powodzenia,
    Przyznaję się: nie rozumiem wpisu, choć wyczuwam jego głębię. Fala 3,3 letnia na papierze notowanym 3 lata? Jak to zauważyłeś? Pomóż nam i napisz jaśniej, użyj normalnej stylistyki i nie stosuj skrótów.
  • Re: 1 spojrzenie; Autor: ~rzeznik [195.128.112.*]
    hej, jeszcze nie mam papierzyska ale bacznie mu się przygladam, Spolka wydaje sie byc obiecujaca na dlugofalowa inwestycje. Kiedy rusza na pelne obroty ze stocznia w Tczewie co znacznie obnizy koszty produkcji to zaczna trzepac gruby hajs. Idzie to w parze ze wzrostem zamożnej grupy ludzi (potencjalnych nabywców) ktora jak pokazuja statystyki rozrasta sie w Europie. Produkt luksusowy ktory moze byc hitem. Uwazam ze spolka bedzie bardziej atrakcyjna dla ogółu inwestorów jak kurs bedzie chodzil po pare złociszy. Teraz nikt nie chce na to patrzeć, więc warto przygotować monete na zakupy:)
  • Re: 1 spojrzenie; Autor: ~pasza1 [37.31.13.*]
    Myślę podobnie i też patrzę. Samo przejście na główny, którym niektórzy tak się ekscytują, nie gwarantuje wzrostów. Było w ostatnim roku kilka spółek, które zmieniły parkiet a kurs nawet niższy. Pierwszy przykład z brzegu to Cube itg. Poza tym od stycznia na głównym, żeby nie być na dwóch fixingach, cena akcji musi wynosić min. 1 zł. I na dodatek ten sprzedający. Cały czas dokłada. Niby kurs zatrzymał się już w przedziale 0,48 - 0,50 ale jednak potem zaliczył niższe poziomy. Często bywa tak, że taka sytuacja jest okazją do zakupienia większej ilości akcji ale to nie reguła i cały czas jest niebezpieczeństwo, że kurs zejdzie niżej.
    -jest wg at; usiadlem troszke na igt z nc
    -np dzis bylo ladnie "puk" w moja kreske na pgn------4.67; nizej tez sa wazne! i na kgh bylo puk na moja kreske itd!itd!-pilnuje.
    AT działa wtedy, gdy decyzje inwestycyjne rozkładają się na odpowiednio liczną próbę statystyczną. Na ADM jest jeden, który sypie i cała analiza idzie się je...ać. Jak koleś skończy dzisiaj, to urośnie dzisiaj, a jeśli mu został milion, to może zwalić kurs do 20 gr.
    Ale alepp mówi Ci tylko połowę. Drugą, i nic w tym dziwnego, zachowuje dla siebie. Co z tego, że wiesz, że na jakiejś spółce cena doszła do jego kreski? Co z tym zrobić? Tutaj też, podał wartość średniej 3.3 letniej i jej pochodną. I co dla Ciebie z tego wynika? Jak można to wykorzystać? Ja nie wiem.
    Dobra, krótko i na temat, bo mi się robią zajady ze śmiechu: historia ADM na NC to ok TRZY lata. Wytłumacz przystępnie, jakim cudem można policzyć średnią dłuższą, niż ten okres? Poza tym żeby szukać prawidłowości, to potrzeba co najmniej dwóch takich okresów, a najlepiej kilku. AT to rodzaj statystyki, tylko zwizualizowanej. Do tego trzeba odpowiednio dużej próby losowej, czyli aktywnych uczestników rynku. I obrotów. Na ADM to jest zaburzone, więc AT można schować w buty.
    Pytanie nie do mnie ale do aleppa. Tylko, że raz mu je zadałeś i nie odpowiedział. Tutaj zaczyna wyglądać na to, że może być jeszcze jeden zrzut piętro niżej. Ale zobaczymy.
    Do Alepp:
    Zrozumialem iz po przerwaniu trendu krótkoterminowego wyszedles z KGHM i wszedles w PGN? Mozesz mi podac nazwe prog. do ciągów pana F?;)
    -algorytm posiadam wlasny! ciąg mam zmieniony TEZ! na kgh gram krotko (najczesciej!);na pgn chce dywid i tez na krotko, itd
    ps napgn bylo puk na moja pochodna -4,67 dla fali -aktualnie na poziomie-5,61!
    porownywalnie-dla khg-----najdluzsza fala(jedna z 2 opisyw TAM)opad jest akt-juz 131.94-ajej pochodna---Walczymy z nia)------128,84; a tu najdl fale spadkowe sa na poziomach-------0,53(pochodna-0,76); 0,52(pochodna-tez 0,76) i 0.70(pochodna-0.83)-silny tr spadk
  • Re: 1 spojrzenie; Autor: ~rzeznik [79.188.138.*]
    Jak sam stworzyłeś algorytm ktory sie sprawdza na rynkach finansowych to gratuluje. Uwazasz ze gotowy program sie mniej sprawdza? Troche nie na temat wątku ale zapytam co sądzisz o Biomed Lublin z NC (BML) ?
    jesli nie Masz Wlasnego to "pagib"!----na bml-mas-3.3 letnią-na poziomie-2,30(1 wsp-2,06; 2 wsp1. 31); pochodna dla 3.3 letn-3.58; dka 2,xletn-3.13; dla 1x rocznej-2,95)!-Jest interesujaco!-powodzenia na "maluchach(male obroty)!
  • Re: 1 spojrzenie; Autor: ~pasza1 [178.181.101.*]
    A może kształtuje się formacja ORGR? Teza dość niepewna ale myślę, że warto obserwować, czy się nie zrealizuje. Teraz bylibyśmy w okolicach głowy.
  • Re: 1 spojrzenie; Autor: ~aaa1 [46.204.69.*]
    mam pytanko - obserwowales choc przez week notowania - widac jak na dloni dlaczego kurs zmierza do dna - dopoki gosc sie nbie wypstryka do konca bedzi eosuwanie, sesja przelomu to min 0,5 mln wolumenu!!!
  • Re: 1 spojrzenie; Autor: ~pasza1 [213.158.219.*]
    Widziałem nie jedna sesję i wiem, że ktoś cały czas wyprzedaje. Dlatego napisałem, że moja teza jest dość ryzykowna i lepiej obserwować niż wchodzić teraz z bardzo dużym ryzykiem. Dzisiaj rano ktoś sprawdzał "głębokość" zleceń wystawiając 50k na kupnie po 0,50. zł. I kurs ustalił się na 0,50. Można sądzić, że ten, co sprzedaje ma mniej. Ale to też ryzykowna teza. Sprawdzenie dla zmyłki mógł zrobić właśnie sprzedający, zmniejszając na ten czas swoje zlecenie. Lub też sprzedający nie wystawia od razu całego, dużego pakietu, tylko uzupełnia go jak się kończy. Teorii jest wiele i snuć domysły można długo. Generalnie masz rację i dlatego powtórzę jeszcze raz. Wejście teraz jest bardzo ryzykowne.
  • Re: 1 spojrzenie; Autor: ~ElAdmiral [89.191.159.*]
    Takie sprawdzanie działało na starym systemie giełdowym, ale po zmianach z zeszłego roku teraz nie można już testować zleceń z WUJ. Spróbuj to przetestować, postaw między 8,30 a 9:00 zlecenie sprzedaży z wolumenem 4x, gdzie WUJ=2x. Następnie z innego konta postaw zlecenie kupna z wolumenem 3x. I zobaczysz, że testowanie już nie działa.

Tak więc nie można w prosty sposób stwierdzić ile tego jeszcze jest do upchnięcia w rynek. Ja miałem już kilka teorii, ale każda z nich upadła.
  • Re: 1 spojrzenie; Autor: ~pasza1 [46.205.178.*]
    Ale ja już testowałem w nowym systemie i wyglądało na to, że można. Przyglądałem się też zleceniom przed otwarciem handlu i nie można było wytłumaczyć TKO na niektórych spółkach jak właśnie ukrytymi zleceniami. Ale skoro jesteś innego zdania, spróbuję jeszcze raz.
  • Re: 1 spojrzenie; Autor: ~pasza1 [46.205.178.*]
    Niestety, masz rację. Potwierdzili mi w biurze maklerskim.
    Formacja ramion i łba kształtuje się przy znacznie zwiększonych obrotach. Teoretycznie zakładając iż ostatnia dystrybucja (duży wolumen) jest lewym ramieniem, obecnie mamy łeb to za około 2 tyg wybije prawe ramie. Fakty natomiast wskazują na mocny trend spadkowy. Ciekawe czy wejdziemy w odpowiednim momencie;)
  • Re: 1 spojrzenie; Autor: ~pasza1 [46.205.45.*]
    Już mnie kilka razy ręka swędziała, ale powstrzymałem się. Dzisiejsza sesja zaczyna mnie przekonywać do własnej teorii. Sprzedający jest/był ale i kupujący też.
    hehe zawsze znajdą się dwie strony do transakcji. Nie mniej jednak papier bardzo ciekawy na długofalową inwestycje, idealnie pasuje na dywersyfikacje monety;)
  • Re: 1 spojrzenie; Autor: ~pasza1 [188.146.5.*]
    Dwie strony zawsze się znajdą ale tutaj wygląda na to, że popyt zrównoważył podaż i zatrzymał jednak spadki. A to pierwszy krok do wzrostów. Wyniki podadzą dzień wcześniej niż planowali. Czyżby to był dobry znak?
  • Re: 1 spojrzenie; Autor: ~ElAdmiral [89.191.159.*]
    Prezes powiedział "Rok 2014 jest dla nas czasem ważnych inwestycji i wierzę, że inwestorzy długoterminowi docenią te działania". Czytaj: trzymaj cierpliwie, jeszcze nie teraz, może za rok.
  • Re: 1 spojrzenie; Autor: ~pasza1 [46.205.66.*]
    To co, Panie rzeźnik, czas na zakupy?
  • Re: 1 spojrzenie; Autor: ~aa [89.78.152.*]
    Widze w tej chwili 843 na S po 0,45 zl. Mimo, ze ktos kupuje to wolumen na S nie ulega zmianie. To jest ten wasz ukryty?
    Oczywiście, że to stary znajomy, tyle że pokazuje po 948 szt. Poprzednia transakcja go napoczęła i jak teraz biorą równe ilości, to ujawnia się tyle , ile widzisz.
  • Re: 1 spojrzenie; Autor: ~czujka [79.186.218.*]
    https://www.youtube.com/watch?v=lB3E0J2blCs&feature=youtube_gdata
    Siema Pasza, tak jak wczesniej napisalem, trend spadkowy, wiec caly czas obserwuje. Obecnie mamy dystrybucje, moze byc nizej...
  • Re: 1 spojrzenie; Autor: ~pasza1 [37.30.63.*]
    To co, alepp, dzisiaj sesja przełomowa? Jak już kupiłeś, to możesz napisać.
    jest Balagan! czekam!
    mozna bulo brac po 0.26 i opychac!-0,26 to takie JEDNO z "balaganu"-ale "ramie spadku" jest glębsze!-co jest grane "nie moja bajka" ale Moze cos Skubne!
  • Re: 1 spojrzenie; Autor: ~pasza1 [37.30.24.*]
    Według moich teorii dzisiaj mógł by ć dołek. Trochę skubnąłem ale z pełną świadomością. Zaskakujesz mnie, alepp. Mówisz ludzkim głosem :)
  • Re: 1 spojrzenie; Autor: ~plex [83.25.178.*]
    Rekordowe obroty, jestem ciekaw jutra.
  • Re: 1 spojrzenie; Autor: ~pasza1 [46.204.162.*]
    I wszystko zaczyna się powoli układać. Mogło być też jak na Uboatline - wczoraj historyczny wolumen na b. dużym minusie a dzisiaj jeszcze bardziej historyczny z nie gorszym minusem. Tylko jest zasadnicza różnica - poziom cenowy.
    -0,22! -0,14;0,07 i-------------a fala 3,dniowa-0,26
    a jej poch-------------0.37! itd
  • Re: 1 spojrzenie; Autor: ~777 [77.254.141.*]
    fale w przedszkolu malują ---a ty jesteś dłuży ni baw się kredkami bejdoku
    -móW do MNIE-przez DUZE T!
  • Re: 1 spojrzenie; Autor: ~misztal [31.174.208.*]
    No i co teraz wyrysowaliście? Było 0,5 mln wolumenu? Co zrobicie jutro w portki?
    -od 0,12 pomysle!
[x]
ADMIRAL 0,00% 0,00 1970-01-01 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.