Dnia 2014-07-04 o godz. 13:23 ~Robby napisał(a): > Bo przecież widac jak na dłoni że budopol zostanie przejęty po > układzie. może się w końcu ruszy ? mam nadzieję
Sytuacja z Gantem się wyklarowała, ktoś kto bał się o akcje budpolu w posiadaniu ganta na razie może spać spokojnie...Mam wrażenie że Budpol ma jeszcze jakiegoś asa w rękawie...Czyzby kolejna cisza przed burzą jak ostatnio?:)
Inwestro nic już nie wprowadzi do spółki bo właśnie umowa została rozwiązana.
"Zarząd Budopol – Wrocław S.A. w upadłości układowej z siedzibą we Wrocławiu ("Emitent") przekazuje do publicznej wiadomości informację o wpłynięciu do siedziby Emitenta
oświadczenia ESKORD S.A. z siedzibą w Warszawie o odstąpieniu od warunkowej umowy inwestycyjnej ("Umowa")
zawartej w dniu 8 maja br. pomiędzy: ESKORD S.A. z siedzibą w Warszawie, Gant Development S.A. w upadłości układowej z siedzibą w Legnicy i Emitentem.
Emitent przekazywał do publicznej wiadomości informację o zawarciu Umowy raportem bieżącym nr 17/2014 z dnia 9 maja br. (informacja poufna).
W uzasadnieniu ESKORD S.A. z siedzibą w Warszawie za powód odstąpienia wskazała brak realizacji działań opisanych w Umowie zgodnie z harmonogramem, w szczególności fakt , iż nie odbyło się skutecznie walne zgromadzenie Emitenta, które miało podjąć uchwały umożliwiające realizację postanowień Umowy. ESKORD S.A. z siedzibą w Warszawie uznała, że dniem 5 lipca br. Umowa wygasła bez wzajemnych roszczeń odszkodowawczych Stron Umowy.
Podanie niniejszej informacji do wiadomości publicznej uzasadnione jest faktem, iż może mieć istotny wpływ na ocenę sytuacji finansowej Emitenta."
Od poczatku ta umowa z Eskord troche mi smierdziala bo nawet wzrostow wiekszych nie bylo.Mysle za ta umowa byla tylko po to zeby zyskac na czasie a teraz gdy gant oddalil widmo likwidacji sytuacja sie zmienila.Gdyby doszlo do emisji dla eskord to gant utracilby kontrole w budopolu a w obecnej sytuacji dla ganta nie jest to dobre.Ja mysle ze jest ktos jeszcze kto w porozumieniu z gantem dokapitalizuje budopol a moze ktos wiekszy kto przejmie cala grupe.Poki co emisji nie bedzie i napewono gant nie pozwoli zeby ktos lyknal tanio akcje a skoro uchwalili podwyzszenie kapitalu to napewno juz wiedza dla kogo i mysle ze to moze byc hicior.Zapewne niebawem poznamy te rewelacje.
A gdzie jest powiedziane, że Eskord nie podpisze nowej umowy. Było walne, było, uchwalili uchwały o jakie im chodziło- uchwalili itd. "Umowa" nie zawierała żadnych kar w przypadku " jej upadku" a więc możliwe,że to przewidzieli. Ja stawiam na nową umową- już konkretną>
Masz racje...ale niestety wszystko staje się oczywiste po fakcie!!! Zastanawia mnie co właściwie robi zarząd z prezesem na czele pobierając sowite wynagrodzenie by wyprowadzić spółkę na prostą bo na dzień dzisiejszy wygląda na to że nic!!!