• Kim jest inwestor i jaki biznes wprowadzi do spółki? Autor: ~Robby [217.36.220.*]
    Bo przecież widac jak na dłoni że budopol zostanie przejęty po układzie.
  • Re: Kim jest inwestor i jaki biznes wprowadzi do spółki? Autor: ~ktoś [5.173.39.*]
    Dnia 2014-07-04 o godz. 13:23 ~Robby napisał(a):
    > Bo przecież widac jak na dłoni że budopol zostanie przejęty po
    > układzie.
    może się w końcu ruszy ?
    mam nadzieję
  • Re: Kim jest inwestor i jaki biznes wprowadzi do spółki? Autor: ~inw [188.47.92.*]
    Sytuacja z Gantem się wyklarowała, ktoś kto bał się o akcje budpolu w posiadaniu ganta na razie może spać spokojnie...Mam wrażenie że Budpol ma jeszcze jakiegoś asa w rękawie...Czyzby kolejna cisza przed burzą jak ostatnio?:)
  • Re: Kim jest inwestor i jaki biznes wprowadzi do spółki? Autor: ~Budopol [88.77.26.*]
    Jak ta spółka może rosnąc jak uchwalili dla siebie 50 mln akcji po4gr .Toć to strata jak się patrzy inwestując w akcje tej spółki
  • inwestor wycofał się! Autor: ~rycerz [178.235.126.*]

Inwestro nic już nie wprowadzi do spółki bo właśnie umowa została rozwiązana.

"Zarząd Budopol – Wrocław S.A. w upadłości układowej z siedzibą we Wrocławiu ("Emitent") przekazuje do publicznej wiadomości informację o wpłynięciu do siedziby Emitenta

oświadczenia ESKORD S.A. z siedzibą w Warszawie o odstąpieniu od warunkowej umowy inwestycyjnej ("Umowa")

zawartej w dniu 8 maja br. pomiędzy:
    ESKORD S.A. z siedzibą w Warszawie,
    Gant Development S.A. w upadłości układowej z siedzibą w Legnicy
    i Emitentem.

Emitent przekazywał do publicznej wiadomości informację o zawarciu
    Umowy raportem bieżącym nr 17/2014 z dnia 9 maja br. (informacja poufna).

W uzasadnieniu ESKORD S.A. z siedzibą w Warszawie za powód odstąpienia wskazała brak realizacji działań opisanych w Umowie zgodnie z harmonogramem, w szczególności fakt , iż nie odbyło się skutecznie walne zgromadzenie Emitenta, które miało podjąć uchwały umożliwiające realizację postanowień Umowy. ESKORD S.A. z siedzibą w Warszawie uznała, że dniem 5 lipca br. Umowa wygasła bez wzajemnych roszczeń odszkodowawczych Stron Umowy.

Podanie niniejszej informacji do wiadomości publicznej uzasadnione jest faktem, iż może mieć istotny wpływ na ocenę sytuacji finansowej Emitenta."
  • Re: inwestor wycofał się! Autor: ~mal [87.99.3.*]
    Czy teraz Gant będzie sprzedawał Budka ?
  • Re: inwestor wycofał się! Autor: ~hans [93.105.27.*]
    Widać, że się nie dogadali. Może znajdą innego chętnego.
  • Re: inwestor wycofał się! Autor: ~Janek [31.1.222.*]
    Od poczatku ta umowa z Eskord troche mi smierdziala bo nawet wzrostow wiekszych nie bylo.Mysle za ta umowa byla tylko po to zeby zyskac na czasie a teraz gdy gant oddalil widmo likwidacji sytuacja sie zmienila.Gdyby doszlo do emisji dla eskord to gant utracilby kontrole w budopolu a w obecnej sytuacji dla ganta nie jest to dobre.Ja mysle ze jest ktos jeszcze kto w porozumieniu z gantem dokapitalizuje budopol a moze ktos wiekszy kto przejmie cala grupe.Poki co emisji nie bedzie i napewono gant nie pozwoli zeby ktos lyknal tanio akcje a skoro uchwalili podwyzszenie kapitalu to napewno juz wiedza dla kogo i mysle ze to moze byc hicior.Zapewne niebawem poznamy te rewelacje.
  • Re: inwestor wycofał się! Autor: ~hans [93.105.27.*]
    PBG utrzymało się kosztem HBP, jeśli tutaj zrobią taki wałek to jadę do Strasburga aby odwiedzić trybunał sprawiedliwości.
  • Re: inwestor wycofał się! Autor: ~Kazik [212.14.63.*]
    A gdzie jest powiedziane, że Eskord nie podpisze nowej umowy. Było walne, było, uchwalili uchwały o jakie im chodziło- uchwalili itd. "Umowa" nie zawierała żadnych kar w przypadku " jej upadku" a więc możliwe,że to przewidzieli. Ja stawiam na nową umową- już konkretną>
  • Re: inwestor wycofał się! Autor: ~mal [87.99.3.*]
    ale Gant pada, a wierzyciele u drzwi
  • Re: inwestor wycofał się! Autor: ~inw [79.162.196.*]
    Masz racje...ale niestety wszystko staje się oczywiste po fakcie!!! Zastanawia mnie co właściwie robi zarząd z prezesem na czele pobierając sowite wynagrodzenie by wyprowadzić spółkę na prostą bo na dzień dzisiejszy wygląda na to że nic!!!
  • Re: inwestor wycofał się! Autor: ~Robby [192.162.95.*]
    Spoko jest inwestor i bedzie uklad.
[x]
BUDOPOL 0,00% 0,06 2017-05-04 15:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.