Drewex to specyficzna spółeczka.jakis czas temu mozna bylo kupic po 11 groni by potem za jakis czas sprzedac za ponad 1 zł!!!!!!!!!!.Dzisiaj wiadomo że układ tuż tuż bo lista wierzytelnosci jest juz dawno zatwierdzona a teraz czekamy na date układu bo spółka juz na początku maja złozyła wniosek o wyznaczenie terminu głosowania nad układem.Najbardziej ciekawi mnie kim jest inwestor bo narazie to nigdzie nie znalazłem kto to taki.z nieoficjalnych żródeł słyszałem że inwestorem przejmujacym drewex bedzie INGKA holding.
Dnia 2014-07-04 o godz. 14:48 ~Aaaaa napisał(a): > Inwestor już jest jest nim Chemiskor z Lodzi. Plotka o IKEa była w > zeszłym roku i okazała się tylko plotka Chemikolor jeśli już - jest spółką zależną od tego funduszu z Łodzi. Pamiętajcie, że akcje dla nowego inwestora są emitowane na podstawie warrantów. Zaraz po dopuszczeniu do obrotu giełdowego trafiają na rynek. Nikt nie ujawnił się po zeszłorocznej emisji 6 mln akcji, za to były duże obroty na parkiecie. Czyli dług spółki spłacają de facto drobni inwestorzy kupujący "bo jest taniej niż 63 grosze, a duży wziął tego 6 mln". Nie dajcie się nabrać. Układ z wierzycielami dopiero po wakacjach.