• Smutna Westa Autor: ~Leon [31.61.138.*]
    Pozdrawiam wytrawałych , na akcjach WESTY szybko wzrostów nie będzie !!!.Powodzenia.
  • Re: Smutna Westa Autor: ~wojtek [164.126.54.*]
    .,,po 10lipca będzie wiadomo czy wóz czy przewóz,,po zleceniach widać ,że ściema:)jedno trzeba stwierdzić --od czasu odwieszenia brak zainteresowania akcjami,,powody:
    1-przyszłośc westy dotycząca dalszej działalności związana z dalszymi kredytami.
    2-sytuacja na ukrainie,,
    3-odcięcie ua od rosji co w przypadku westy mocno rzutuje na sprzedaż,,,co dalej -niedługo się przekonamy co kombinują,,kurs szoruje po dnie i zachowuje się co najmniej tak jak by była upadłośc układowa,,
  • Re: Smutna Westa Autor: ~kumaty [212.95.7.*]
    Wojciechu! Tu raczej "upadlosc ukladowa" nie wchodzi w rachube. Westa ma sprzedarz na przyzwoitym poziomie tj ok 100 mile$/rok. Problemem sa kredydy inwestycyjne zaciagniete na lichwiarkich warunkach tz.^ jak 10% o zgrozo w panstwowych bankach ktore niestety dewizy pozyczaja w zachodnich bankach. Jedynym wyjsiem jest w obecnej sytuacji proba "zrolowania starych kredydow" (drogich) nowymi gdzie teraz w nienczech.luxemburg max.3% na inwestycje nie jest problemem.niestety denys nikityn zajmuja sie kurskiem a weste spuszczaja "w kanal"ciekawe jak postanowi pan Wiktor.
  • Re: Smutna Westa Autor: ~wojtek [89.71.9.*]
    masz racje ale myślę.że zajmą się westą,,raz ,że kredyty na lichwiarskich warunkach a drugie ,że sprzenieweżyli kasę z pozyskaną z ipo nie wiadomo na co ,,były to ogromne pieniądze,,głownie jednak na ołowiu popłynęli,,tak przynajmniej wynikało z paru artykułów,.,.
  • Re: Smutna Westa Autor: ~europejczyk [83.28.222.*]
    już UE ustawia się w kolejkę po akumulatory
  • Re: Smutna Westa Autor: ~xxx [95.40.85.*]
    a nie Pan Lee
    jak ukraina zbankrutuje , to pewnie coś tam z ich zakładów kupią
    Pan Lee ma dużo pieniędzy i lubi kupić tanio i jest cierpliwy. Jak chciał mieć flotę morską i potrzebne było drewno .To sobie posadził i cieszył się że już za 70 lat mu wyrośnie. Kupi sobie kiedyś pół naszego " banana" tylko za odpowiednią cenę
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [91.57.191.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • Re: Smutna Westa Autor: ~ek [89.72.92.*]
    chyba nie jest dobrze
  • Re: Smutna Westa Autor: ~Amator [94.124.6.*]
    masakra jakas
  • Re: Smutna Westa Autor: ~Trev [89.78.100.*]
    albo ktoś coś wie, albo nerwy akcjonariusza puszczają :(
  • Re: Smutna Westa Autor: ~nnn [46.114.15.*]
    historyczne minimum na wescie :(
    bylo 0,40 teraz 0,38
    niciekawie to wyglada
    ale jak to mowia podwojne dno uklepane ;p
    no zobaczymy co to bedzie
    po mojemu ktos to trzyma za pysk
    pytanie tylko czy beda chcieli zejsc z gpw czy zrobia przejebana pompe ;)
    czekamy do 10 lipca
  • Re: Smutna Westa Autor: ~wojtek [164.126.77.*]
    ,.,.zgadza się -mamy podwójne dno,,i teraz powinno nastąpić odbicie od 0,36.0,37,,cofam się pamięcią jak była rezygnacja dyrektorów też na siłę zbijali kurs by zasiać panikę a obroty były podobne jak wczoraj,,popatrzcie w arkusz zleceń, ,powtarzają się kwoty:3800,900,i takie koło 300 zł ,około 70 i 80 złotych,,także takim jak nam nie puściły tu nerwy,,robi to jedna osoba zlecenia są większości tej osoby,,,
    martfiłby mnie fakt jakby westa zjeżdżała na dużych obrotach poniżej 0,30 groszy a wartość obrotu przekroczyłaby kilkaset tysięcy,,moim zdaniem ktoś wykorzystuje ogólną bryndze na giełdzie by zasiać trochę paniki,,,zobaczymy co po 10 lipca bo dla nas inwestorów najważniejsze jest by westa zachowała ciągłość działalności a o resztę będziemy się później martwic,.,.
  • Re: Smutna Westa Autor: ~grabarz [83.24.18.*]
    przed śmiercią - to i smutna
  • Re: Smutna Westa Autor: ~zdzich [195.158.247.*]
    boooże ludzie nie nakręcajcie się tak na armageddon. Już nieraz mieliśmy spadać z giełdy i co nadal jesteśmy. Odbijemy się jeszcze. Kasę się robi właśnie na panice i ludzkich emocjach. Trzymać się ramy.
  • Re: Smutna Westa Autor: ~grabarz [83.24.18.*]
    nie ramy a spódnicy mamy
    no niestety info może przyczynić się do wyrzucenia akcji przez większość drobnych, Wojtku proszę o pozytywny komentarz który podniesie na duchu. Pozdrawiam akcjonariuszy.
  • Re: Smutna Westa Autor: ~nnn [46.114.26.*]
    zobaczcie no obroty drobni sypia plus sternik !
    ja za ta cene nie oddam wole wszystko stracic!!!!!!!!!!!!!!!
  • Re: Smutna Westa Autor: ~bardziej_kumaty [83.6.242.*]
    Zapraszam na stronę Westy ... Tam są projekty uchwał na najbliższe walne. I odpowiedź co będzie 10 lipca Jak by ktoś chciał pozamiatać to nie bawiłby się w raporty i walne zgromadzenia. Po prostu zgasili by światło :-) Teraz dopiero zaczyna się jazda bo niewielu wie o co chodzi z wnioskiem o ogłoszenie bankructwa. Czyżby negocjacje się nie powiodły ?
  • Re: Smutna Westa Autor: ~karlsmen [95.40.35.*]
    ostatni raport str. 63

Zwracamy uwagę, że Grupa, jak wyjaśniono w nocie 2 Założenie kontynuacji działalności, obecnie jest w trakcie negocjacji z ukraińskich banków do restrukturyzacji jej zadłużenia. Negocjacje jeszcze się nie skończyły w dniu zatwierdzenia sprawozdania
    a porozumienie nie zostało podpisane do tej pory. Kontynuacja działalności z
    Grupa jest zagrożone i zależy całkowicie od powodzenia negocjacji.
    Celem restrukturyzacji jest zmniejszenie dźwigni finansowej do poziomu, który może być obsługiwany przez działalności Grupy.Kierownictwo Grupy spodziewa się zmniejszenia ogólnego poziomu zadłużenia o 100 mln USD, a na rozłożenie spłaty spłaty kapitału w okresie 5 - 7 lat. Zgodnie z negocjacji restrukturyzacji kredytu, Grupa rozpoczęła reorganizację operacyjną swoich ukraińskich spółek zależnych.Celem reorganizacji jest przeniesienie wszystkich operacji gospodarczych
    do pojedynczego podmiotu prawnego, Ukrainy WESTA CAR maślany LTD. Oczekuje się, że reorganizacja pozwoli zmniejszyć koszty administracyjne Grupy, poprawy zarządzania operacyjnego i nie przerywa proces, technologicznych i operacyjnych.Proces nadzorowany jest przez największego wierzyciela grupy.
    Do końca czerwca 2014 r. zarząd Grupy planuje zakończyć i podpisać z największym wierzycielem umowę ramową, która będzie regulować zarówno restrukturyzacji portfela kredytowego i procesy reorganizacji operacyjnych. Kierownictwo spodziewa się, że ma w fazie restrukturyzacji portfela kredytowego i restrukturyzacji operacyjnej zostaną zakończone do końca 2014 roku.

jakies sugestie????

• Re: Smutna Westa Autor: ~bardziej_kumaty [83.6.242.*]
    Sugestie ? Nawet nie wiemy na czyj wniosek to bankructwo ? Może sami złożyli ? Ktoś wie jak to sprawdzić ?
  • Re: Smutna Westa Autor: ~wojtek [46.112.139.*]
    ,,może paradoksalnie ta zła wiadomość okaże się dobra dla nas ,,odcinają część ,która najbardziej kulała i dla której nie widzieli szans, która ciągnęła za sobą wielkie zadłużenie,,moim zdaniem z tą decyzją jest powiązana strata w maszyny,,co wcześniej wykazali,,bo tak jak ktoś zauważył,,realna strata to 20 bankiek 50 to jakaś sztuczka kreatywnej księgowości,,i myslę,że niedługo ten ruch wyrwie nas z marazmu,,10 lipca walne ,,po walnym będziemy wiedzieli na czym stoimy,,,do wtorku jeszcze może zejdzie parę groszy ,,ale to sztuczny ruch albo wypłoszeni inwestorzy oddadzą,,później będzie zbieranie akcji,,,to moje zdanie-pozdrawiam
    dziękuje za komentarz, polityka informacyjna firmy jest fatalna, jak kurs trochę spadnie jeszcze dokupię choć to jak gra w kasynie, obawiam się że jak będzie tak dalej pod koniec roku będzie nerwowo z uwagi na usuwanie groszówek. Traktuje to jako inwestycje długo terminową obarczoną dużym ryzykiem.
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [31.175.140.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • SMUTNA? nie powedziałbym... Autor: ~konkreto [188.33.162.*]
    Tak jak się spodziewałem, generalne zmiany pytanie o kierunek, z tego co wiem to Bloomberg podał nowe info, to fakt, ale tu o czymś innym, tą spółkę, podobnie jak Petrol przy 018 podał mi znany Paweł Juś, Petrol kazał pchnąć po 034-035, całkiem ładnie,

natomiast tu też sporo zarobiłem i zaczynam zastanawiać się, czy on jest orłem czy wie więcej i dlaczego ktoś opłacany - bo to widać - kłamie o nim, to jest ciekawe, jeżeli mój kolega zamawia regularnie i nie chce się przyznać, a wiem że tam zarobił, to faktycznie Juś jest dobry, tak wychodzi, co do nowej polityki zarządu na spółce zastanawiam się sam, ale sygnału jeszcze nie dał, na innych tak, o co chodzi
  • Re: SMUTNA? nie powedziałbym... Autor: ~majkel [94.42.3.*]
    Witam po dłuższej przerwie.
    Nastapiło to co uważałem, że się stać musiało, czyli "wybuch bomby zadłużenia". Teraz jest pytanie czy po reorganizacji będą w stanie na siebie zarobić (przy optymistycznym założeniu, że spadnie ono o te wspomniane 100mln. Trzeba to skalkulować. Ciekawe też czy nie szykuje sie jakaś emisja dla wierzycieli, która miałaby im zrekompensowac dotychczasowe "bóle"?? Tak czy owak teraz jest przełomowy i ciekawy moment, byc może nawet na chociażby spekulacyjne wejście.

Pozdrawiam
  • Re: SMUTNA? nie powedziałbym... Autor: ~ukrainiec [95.49.29.*]
    zes ra ła się to i smutna
  • Re: SMUTNA? nie powedziałbym... Autor: ~karlsmen [5.174.46.*]
    kolejny dzień obrót 30 k zł i mamy -10%.

do 0.40 mamy 40 k akcji na sprzedaży.
    większość ładnie wystraszona i czeka z decyzją co robić.

przyznam szczerze myślałem że 0.33 to będzie dół :(

[x]
WESTAISIC 0,00% 0,00 1970-01-01 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.