Blee na to mają czas do poniedziałku! Wiele spółek dopiero je publikuje,ja mam taką teorię że kasa Dracewicza była potrzebna na biegłego rewidenta oraz na dołożenie kasy dla obligów.on to odzyska przyznawając sobie akcje.zatem może być bardzo dobrze lub też piach! Dlatego sprzedawał nie patrząc na cenę ale może się mylę niebawem się okaże
Mieliby czas do poniedziałku, gdyby nie fakt że na poniedziałek jest zwołane WZA. A sprawozdanie roczne powinno być opublikowane min. 14 dni przed WZA. Jak wyobrażasz sobie ważność tego walnego bez opublikowanego sprawozdania? Na to są bardzo jasne przepisy, których zarząd nie przestrzega. Dlatego nie wierzę w żaden układ ani inwestora.
Poczytałem przed chwilą obowiązujące przepisy i co do zasady jest jak mówisz jednakże jest furtka,którą mogą wykorzystać informując w następstwie, iż nie przestrzegają zasad dobrych praktyk! Zostało kilka dni i będzie wszystko jasne!
Taka informacja nie spowoduje braku nieważności poniedziałkowego WZA ani nie spowoduje, że 1 lipca GPW nie podejmie uchwały o zawieszeniu notowań truchła.