• Stwierdzam iż dołek za nami !!! Autor: ~prezes [5.172.247.*]
    Przez ostatnie kilkanaście dni udało mi się nabyć kilka tysięcy akcji Pro-Log S.A. w atrakcyjnych cenach dlatego jako akcjonariusz zamierzam się pojawiać regularnie na tym forum J . Nie ukrywam iż kilka razy już pisałem iż kurs może spaść w okolice 5 zł i niżej, jednak było to naganianie na spadki aby tanio kupić. Oczywiście jeżeli wyniki firmy się pogorszą wówczas kurs może się obniżyć do tych poziomów ale to raczej się nie zdarzy. Jestem inwestorem długoterminowym kupującym tylko i wyłącznie spółki dywidendowe, jednak w przypadku znacznego wzrostu kursu (powyżej 50-60%) często wychodzę z takiej inwestycji, jestem realistą i wiem że nic nie trwa (rośnie) wiecznie. Pro-logiem zainteresowałem się gdyż firma stopniowo poprawia swoje wyniki (poza wpadką za I kwartał), dzieli się co roku dywidendą na którą przeznacza około 50% zysku, resztę zysku przeznacza na rozwój, ma stabilny zarząd, jest firmą rodzinną. Jedyny minus który dostrzegłem to oparcie biznesu głównie na jednym kontrahencie ale stopniowo zarząd firmy próbuje dywersyfikować sprzedaż. Potencjał kursu obecnie widzę spory, 13 zł jest możliwe w przeciągu roku a gdyby dywidendę zwiększyli ponad 1,30 to jeszcze wzrośniemy !!!
  • Re: Stwierdzam iż dołek za nami !!! Autor: ~AntekGdańsk [178.255.46.*]
    Oj prezes, prezes, megaloman, kurs spadł bo ludzie sprzedawali, a nie, bo ty naganiałeś. Co do reszty jednak zgadzam się w 100%. Prolog to bardzo porządna spółka, bo to po prostu bardzo porządna firma. Co do 13 złotych pod koniec roku: jak spółka opublikuje dane za usługę publicznego składu podatkowego to 13 złotych będzie szybciej, niż myślisz ;)
    Aha, jeszcze jedno pytanie, zakończyłeś już naganianie na niski kurs, tak? Kiedy zaczniesz na wysoki? ;-)
  • Re: Stwierdzam iż dołek za nami !!! Autor: ~prezes [5.172.247.*]
    Ty Antek, jestes jakiś upierdliwy, pisałem o spadkach jak było w okolicach 13 zł więc ze 40% spadło, spadki mogą być jeszcze ale już się wyczerpują, widziałem po twoich postach że miałeś już sporego stracha jak spadło poniżej 8 zł. Podsumowując: jak za II kwartał będzie przyzwoity zysk to dołek był na 7,30, jak znów będzie strata to może być lekko poniżej 5 zł. Antek spuść głowę i nie fikaj
    Hehe, prezes zjedz Snickersa, albo dwa. Piszesz, że naganiałeś na spadki, co jest śmieszną megalomanią. Teraz ogłaszasz wszem i wobec, że zakończyłeś ten etap. Pytam zatem z ciekawości, czy rozpocząłeś już naganianie na wzrosty. Nie, żebym miał coś przeciwko, ale dobrze wiedzieć, że działasz już na korzyść spółki, której mam akcje.
    "prezes" co jest? dołek opanowany, może opanowałbyś też te wahania kursu? Wiesz przecież, że Prolog to dobra spółka, która zasługuje na wyższy kurs.
  • Re: Stwierdzam iż dołek za nami !!! Autor: ~prezes [37.248.254.*]
    No niestety jednak dołek nie był za nami :-), źle to wygląda ktoś chce wyjść z akcji i może jeszcze pogłębić spadek, czyżby 5zł o którym pisałem z miesiąc temu jest realne jeszcze przed wynikami ?
  • Re: Stwierdzam iż dołek za nami !!! Autor: ~Ante [178.255.46.*]
    Nie gadaj głupot, pojawiłeś się dziś z powrotem i zobacz, co stało się z obrotami i z kursem! :)
  • Re: Stwierdzam iż dołek za nami !!! Autor: ~prezes [37.152.19.*]
    Nie ukrywam że mogłoby machnąć jeszcze raz, wczoraj byłem w ruchu i nie zdążyłem przegrupować pieniędzy, liczę że ten co wczoraj sprzedawał jeszcze trochę rzuci akcji: -)
    Niech rzuca tylko za odpowiednią cenę!
  • Re: Stwierdzam iż dołek za nami !!! Autor: ~prezes [37.248.255.*]
    No i machnęło, proszę jeszcze niżej: -)
    A idź Pan...

Ja rozumiem twoje osobiste interesy, ale opamiętaj się z tą radością ze spadku kursu do 7 złotych, gdy mowa o spółce, która powinna być warta powyżej złotych dziesięciu. Zlituj się nad akcjonariuszami.
  • Re: Stwierdzam iż dołek za nami !!! Autor: ~owoc666 [77.236.28.*]
    spojnie moze spasc do 5-6 i bedzie warta tyle samo jak byla po 10 jeśli zrobia nowa emisje a ponoc podjeli takie uchwaly i w efekcie kurs sie załamał
  • Re: Stwierdzam iż dołek za nami !!! Autor: ~prezes [37.152.19.*]
    Oho, owoc666 chce tanio podkupić i zamęt sieje, firma ma sporo gotowki, regularne zyski i gdyby były uchwały to już byłyby w komunikatach ebi. Ogólnie dobrze że tak tanio ktoś sprzedaje, niedługo wzrośnie i te poziomy będą wspomnieniem: -)
  • Re: Stwierdzam iż dołek za nami !!! Autor: ~Zofia [77.113.105.*]
    Ktoś poinformowany , albo skusił się na dobry wskażnik c/z poniżej 4.
    Poszli grubo powyżej 40 tys.
    Widzę, że zdążył już ktoś zareagować na te wyssane z palca bzdury. Jego komentarz nadaje się do zgłoszenia moderacji, co też uczyniłem. Stek bzdur na surowo.
    Link or die! NIE BYŁO ŻADNYCH UCHWAŁ o nowej emisji akcji. Proponuję zapisać sobie IP kolegi i sprawdzić, czy w innych wątkach nie działa podobnie.
    A ja poproszę wyżej, niżej już było i nikomu się nie podobało :P
  • Re: Stwierdzam iż dołek za nami !!! Autor: ~Zofia [195.137.246.*]
    Naprawdę sądzisz , że dwoma mailami nagoniłeś na spadki ?
    Napisz co o KGHM , to kupię na spadku. Hi,Hi...

Ale to co piszesz o spółce trzyma się kupy.
    Zosia, wolę nie ryzykować. Mam znajomych, którzy są na giełdzie, śledzą fora i naprawdę biorą do siebie to, co się czasem pisze. I na tej podstawie podejmują decyzje o zakupach.
  • Re: Stwierdzam iż dołek za nami !!! Autor: ~prezes [37.248.255.*]
    To twoi znajomi źle robią że śledzą fora i na ich podstawie podejmują decyzję, trzeba tylko i wyłącznie czytać komunikaty spółek i ich wyniki finansowe i na tej podstawie tylko i wyłącznie podejmować decyzję. Dobra spółka (jak Prolog) sama się obroni wynikami, jak spółka kombinuje, robi ciągle emisje akcji a zyski są jednorazowe lub z przeszacowań ewentualnie straty to dać sobie spokój z taką firmą. W przypadku Prologu jeżeli tylko za II kwartał już będą zyski porównywalne z II kwartałem 2013 to trzeba kupować gdyż końcówki mają dobre, ponadto mimo że płacili sporą dywidendę to trzeba pamiętać iż nie było to 100% zysku tylko jakieś 60% więc są spore jeszcze rezerwy. dobra skończy tego naganiania :-)

Zdziwiłbyś się jak dużo osób czyta fora i bierze je pod uwagę przy decyzji na parkiecie. Nie jest to też do końca nierozsądne, gdy chcesz kupić akcje, które masz potem zamiar szybko sprzedać. Także w sytuacji Prologa warto czytać forum, bo to tutaj są informacje, których nie znajdziesz w komunikatach. Na przykład tego linku w nich nie znajdziesz: http://finanse.wp.pl/kat,136754,title,Ozywienie-w-krajach-Europy-Srodkowej-i-Wschodniej-sie-utrzyma,wid,16755300,wiadomosc.html ;-)

Nie bezpośrednio związany z Prologiem - wiadomo - ale bardzo ciekawy.
  • Re: Stwierdzam iż dołek za nami !!! Autor: ~prezes [37.248.254.*]
    Panie Antek co się dzieje z kursem, czy ktoś co wie że sprzedaje akcje czy zwykły inwestor potrzebuje kasy ? Bo jak coś złego dzieje się w firmie to możemy jeszcze polecieć w dół (oby nie)
    Stary prezesie też chciałbym to wiedzieć. Mam nadzieję, że już wszyscy spekulanci opuszczą pokład Prologa i zacznie na spółka podążać w kierunku, w którym powinna, czyli obierze kurs na kurs 10 zł +.
  • Re: Stwierdzam iż dołek za nami !!! Autor: ~Hubert [89.207.129.*]
    Wierzę, że macie rację :)
    Mamy, mamy,m to tylko kwestia czasu, jak kurs będzie tam, gdzie być powinien.
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.